Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Παρέμβαση για τους μετανάστες από το Κοινωνικό Στέκι

Παρέμβαση για το θέμα των μεταναστών κάνει με χθεσινή ανακοίνωσή του με τίτλο:
«Καλώς ήρθατε στο φρούριο της Ελλάδας!!!» το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων.
Με την ανακοίνωση το Κοινωνικό Στέκι αναφέρεται στους 152 μετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα και μεταφέρθηκαν στον Καλαθά, υποστηρίζει ότι «σύμφωνα με καταγγελία του Πολιτιστικού Κέντρου του Κουυρδιστάν, δύο Ιρανοί πρόσφυγες βασανίστηκαν από τις ελληνικές αρχές για να δείξουν τον διακινητή», σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Κρήτη –στην οποία βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες νατοϊκές βάσεις στη Μεσόγειο– γίνεται τόπος αναγκαστικής άφιξης προσφύγων και μεταναστών που κινδύνευσαν στη θάλασσα. Δεν είναι η πρώτη καραβιά που δηλώνει “αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Μη μας εγκλωβίζετε εδώ”».
Ζητά, μεταξύ άλλων, «ασφαλείς διαδρόμους για τους πρόσφυγες από Ασία και Αφρική προκειμένου να μην αναγκάζονται να πληρώνουν παράνομα κυκλώματα, να μην θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να φτάσουν σε έναν ασφαλή τόπο».
Ζητά επίσης «να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των 152 προσφύγων για μετάβαση στη χώρα προορισμού τους μέσω προγραμμάτων μετεγκατάστασης όπως είχε γίνει και στο παρελθόν».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες