Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Παρέμβαση για το Θ.Ψ.Π.Χ.

«Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (Θ.Ψ.Π.Χ.) προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», ζητά ο βουλευτής Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, με ερώτηση που κατέθεσε χθες προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νικόλαο Δένδια, Υγείας Μαυρούδη Βορίδη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννη Μανιάτη και Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη (που αποτελούν τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων).

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην Θ.Ψ.Π.Χ. προς όφελος της τοπικής κοινωνίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των συζητήσεων των τοπικών Φορέων τα τελευταία χρόνια. Με σειρά αποφάσεών τους, οι τοπικοί Φορείς έχουν προτείνει προς τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσίες συγκεκριμένες λύσεις».
Καταλήγοντας, ο κ. Βιρβιδάκης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς για το «ποιοι λόγοι επέβαλλαν την εσπευσμένη ένταξη του ακινήτου Θ.Ψ.Π.Χ. στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και την εφαρμογή πολιτικής που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα αιτήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας» και υπενθυμίζει ότι στον χώρο στεγάζονται το ΕΚΑΒ , παράρτημα του ΟΚΑΝΑ, προνοιακές δομές και υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης διοίκησης ενώ παράλληλα έχει κατασκευασθεί αμφιθέατρο με κονδύλια από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Στο μεταξύ, ο κ . Βιρβιδάκης κατέθεσε νέα ερώτηση με θέμα “Χορηγία πρώην Προέδρων Κοινοτήτων” προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση. Ο κ. Βιρβιδάκης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν «εξετάζουν το ενδεχόμενο μόνο κατά την πρώτη εφαρμογή του ν. 2539/1997, με την έννοια της μεταβατικής διάταξης, η θητεία των Προέδρων και των μελών των Τοπικών συμβουλίων να αναγνωριστεί ως θητεία Προέδρου ή μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα και να τους καταβληθεί ισόβια χορηγία εφόσον βεβαίως έχουν συμπληρώσει συνολικά θητεία είκοσι ετών, εκ των οποίων τα τέσσερα ως πρόεδροι».
Ερωτά ακόμα, «πόσα άτομα αφορά η συγκεκριμένη διάταξη όπως την περιγράφω και ποια είναι η ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την εφαρμογή της;»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες