Εκ νέου, προ ημερών, προέκυψε θέμα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας γιατί ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος παραβίασε για μόνο 25 δευτερόλεπτα τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Στο “δίκαιο” της Τουρκίας συμπαραστάθηκε έντονα και το ΝΑΤΟ.
Εδώ στη χώρα μας οι παραβιάσεις όχι για δευτερόλεπτα, αλλά για αρκετή ώρα, είναι σχεδόν καθημερινές. Μόνο πρόσφατα σε μία ημέρα πραγματοποιήθηκαν δώδεκα παραβάσεις και παραβιάσεις χωρίς καν να συγκινηθεί το ΝΑΤΟ, αφού φαίνεται και οι αρμόδιοι της χώρας μας έχουν πλέον συνηθίσει και έτσι δεν τρέχει τίποτα και γι’ αυτούς.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.