Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Παράταση στην προθεσμία υποβολής για τις ενισχύσεις στα λιπάσματα

Παράταση μιας εβδομάδας έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις ενισχύσεις των 60 εκατ. ευρώ για την αγορά λιπασμάτων.

Η αρχική ημερομηνία υποβολής έληγε σήμερα, ωστόσο με απόφαση του ΥΠΑΑΤ παρατείνεται έως τις 2 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι επιχειρήσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, γεωργικών εκμεταλλεύσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα οι οποίες:

α) Σε περίπτωση φυσικών προσώπων, είναι επαγγελματίες αγρότες εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είτε για το έτος 2021 είτε για το έτος 2022 έως τις 25/11/2022,

β) σε περίπτωση νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων, έχουν ενεργό Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στο Φορολογικό Μητρώο, κατά την έναρξη ισχύος της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, κύριο ή δευτερεύοντα, έναν από τους αναφερόμενους στο Παράρτημα αυτής,

γ) έχουν πραγματοποιήσει αγορές λιπασμάτων και τα σχετικά παραστατικά έχουν εκδοθεί από 1/10/2021 έως και 30/9/2022

δ) δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Δ.Ε.Ε.

Με την αίτηση οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις συνυποβάλλουν κατάσταση παραστατικών αγοράς λιπασμάτων που έχουν εκδοθεί μεταξύ 01/10/2021 και 30/09/2022.

Η εν λόγω κατάσταση περιλαμβάνει

α. ΑΦΜ της επιχείρησης,

β. αύξοντα αριθμό παραστατικού,

γ. ημερομηνία έκδοσης,

δ. καθαρή αξία τιμολόγιου κατά το μέρος του ποσού που αφορά αγορά λιπασμάτων (σε περίπτωση που περιλαμβάνουν και αγορές άλλων αγαθών).

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αποκλειουν τους αγροτες ειδικου καθεστωτος…….αυτοι παραγουν για την Μπουρκινα Φασο.Ετσι κι αλλοιως ελαχιστοι θα βαζουν απο δω και περα,τα δε αποτελεσματα θα τα δουμε σε δυο χρονια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα