Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Παράπονα από τον Σαμωνά

Κύριε διευθυντά,
μετά από συνεχείς οχλήσεις στον Δήμο Αποκορώνου για πάνω από ένα χρόνο, με αίτημα την αντικατάσταση των παλαιών κάδων που είχαν εντελώς κατεστραμμένο – τρύπιο πάτο, και το αίτημα για προσθήκη κάδου ανακύκλωσης και γυαλιού και μετά από τις κάθε φορά διαβεβαιώσεις τους ότι αυτό θα γίνει σύντομα, πριν μερικές εβδομάδες αντικαταστάθηκαν οι κάδοι, αλλά δεν τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης.
Παρόλα αυτά όπως βλέπετε στις φωτογραφίες η αποκομιδή των σκουπιδιών δε γίνεται όσο συχνά θα έπρεπε, με αποτέλεσμα αυτό το θέαμα ακριβώς στην είσοδο του χωριού και μόλις 100μ. από την πολλές φορές βραβευμένη μικρή τουριστική μονάδα ενοικιαζόμενων τουριστικών κατοικιών “Samonas Traditional Villas” η οποία μεταξύ άλλων είχε επιλεγεί και συμπεριληφθεί από την πρώην Νομαρχία Χανιίων στο βίντεο – διαφήμιση για την προβολή της ενδοχώρας του νομού μας στις παγκόσμιες τουριστικές εκθέσεις όπου λάμβανε μέρος.
Η κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι έτσι για περισσότερο από μια εβδομάδα, παρόλο που ο Δήμος έχει ενημερωθεί και μέσω της σχετικής εφαρμογής που διαθέτει. Ακόμα όμως κι αν το απορριμματοφόρο κάποτε αδειάσει τους κάδους, τα σκουπίδια έξω από αυτούς είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν έτσι σκορπισμένα. Παρόμοια κατάσταση και σε κάδους του χωριού Στύλος στον οποίο επίσης υπάρχουν 4 άδειοι ανακύκλωσης και κανένας στον Σαμωνά όπως έχει ζητηθεί και έχουν υποσχεθεί οτι θα κάνουν. Αλλο σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα είναι η κατάσταση του οδοστρώματος Στύλος – Σαμωνάς.
Και πάλι μετά από πολλές υποσχέσεις το μόνο που έγινε, είναι ένα μερικό μπάλωμα – στάχτη στα μάτια… Οπως βλέπετε στις πλευρές του ούτως ή άλλως στενού δρόμου, το οδόστρωμα έχει φαγωθεί σε αρκετό βάθος, ενώ σε κάποιες μεγάλες λακκούβες έχουν μπαλώσει μόνο τη μισή. Ο δρόμος χρειάζεται γενική ανακατασκευή και διαπλάτυνση καθώς χρησιμοποιείται τόσο από κατοίκους και πολλούς τουρίστες, αλλά και από μεγάλα φορτηγά (υπάρχει νταμάρι στην περιοχή), μεγάλα τουριστικά, αλλα και σχολικα λεωφορεία. Επιπλέον δεν έχει γίνει καθαρισμός των ξερών χόρτων, ούτε αποκομιδή κλαδιών, μπαζών και ό,τι άλλο με τα χρόνια έχει συσσωρευτεί μπροστά από την προαναφερθείσα τουριστική μονάδα, παρόλο που ο Δήμος έχει ειδοποιηθεί και είχε υποσχεθεί ότι θα το πράξει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Πιθανόν κι εγώ να αδιαφορούσα για την κατάσταση αν όλα αυτά δεν επηρέαζαν την εικόνα της τουριστικής μονάδας στην οποία δραστηριοποιούμαι και ζω από αυτήν, αν δεν άκουγα καθημερινά από τους πελάτες της άσχημα σχόλια για αυτή την κατάσταση, αν δεν τα έβλεπα δημοσιευμένα στις κριτικές τους, κι αν δεν πληρώναμε στο κράτος μέσω των φόρων που μας επιβάλλει, αλλά και στο Δήμο τόσα ανταποδοτικά τέλη + τέλη παρεπιδημούντων σαν νόμιμα υφιστάμενη επιχειρηση. Πράγματα και καταστάσεις που δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά μας επηρεάζουν και τελικά μας ζημιώνουν και μας δυσφημούν σαν επιχείρηση. Πρότασή μου αν ο Δήμος δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο χωριό, να σταματήσει να εισπράττει από εμάς ή και να επιστρεψει τα όποια “ανταποδοτικά” έχει εισπράξει.
Τέλος στην είσοδο του χωριού Στύλος υπάρχει βδομάδες τώρα ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες που καλό θα ήταν να μετακινηθεί πριν προκληθεί κάποιο ατύχημα λόγω της θέσης που βρίσκεται.
Ειλικρινά λυπάμαι που αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω τα παραπάνω θέματα με αυτόν τον τρόπο, όμως το κάνω μετά απο πολύ καιρό υπομονής, γιατί πλέον θίγονται τα επαγγελματικά μου συμφέροντα και κατ’ επέκταση το εισόδημά μου, και αφού γνωρίζω ότι πρώτα έχει ενημερωθει ο Δήμος, τόσο από μένα όσο και από άλλους κατοίκους.

Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα