Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Παραμένουν τα μπλόκα σε Κλαδισό, Μεγάλα Χωράφια- Κλειστή αύριο για 3 ώρες η Εθνική προς Ρέθυμνο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι αγρότες του Ν. Χανίων που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης και παρατεταμένο κλείσιμο για 3-4 ώρες της Εθνικής οδού από το μπλόκο που βρίσκεται στα Μεγάλα Χωράφια. Παράλληλα συνεχίζεται σήμερα αλλά και αύριο το αγροτικό μπλόκο στον Κλαδισό.

Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη σήμερα για ένα τέταρτο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να ξανα διακοπεί για το ίδιο χρονικό διάστημα και το απόγευμα.

Αύριο, Πέμπτη ημέρα της απεργίας η κυκλοφορία από Μεγάλα Χωράφια προς Ρέθυμνο πρόκειται να διακοπεί για περίπου 3-4 ώρες από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, όπως ανέφερε στα Χανιώτικα νέα, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σοφοκλής Τσουρουνάκης.

Αναλυτικότερα,  αύριο οι αγρότες από Αποκόρωνα και Σφακιά, πρόκειται να συγκεντρωθούν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια με κατεύθυνση στον κόμβο στις Μουρνιές.

Ο κόμβος στις Μουρνιές έχει οριστεί ως σημείο συνάντησης για τους αγρότες από την Κίσαμο απ’ όπου θα κατευθυνθούν προς την Πλατεία Νέων Καταστημάτων και θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Αμέσως μετά όλοι οι αγρότες που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο θα επιστρέψουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια όπου αναμένεται να προχωρήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας προς Ρέθυμνο τουλάχιστον 3-4 ώρες, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.
ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΙΣΟ
Στο μπλόκο του Κλαδισού, η δίοδος των οχημάτων θα είναι μόνιμα κλειστή προς την επέκταση της οδού Γογονή και προς την οδό Κισάμου. Ανοικτό είναι το σημείο από Βαμβακόπουλο προς Νέα Χώρα.
Αύριο, ημέρα της απεργίας, οι αγρότες θα κρατήσουν κλειστό τον δρόμο στο μπλόκο του Κλαδισού και θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Δημοτικής αγοράς, όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Βαρδουλάκης από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σελίνου που έχει ως μέλη 18 πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς.
Στη συνέχεια από το συλλαλητήριο της Δημοτικής Αγοράς θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Δικαστηρίων έξω από την Περιφερειακή ενότητα Χανίων και έπειτα θα επιστρέψουν στο μπλόκο στον Κλαδισό. Εκεί, αύριο το βράδυ, αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, σύμφωνα με τον κ. Βαρδουλάκη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα