Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Παραλαβή σχολικού κτηρίου

» Λύση για τη στέγαση μαθητών

Σε ένα υπερσύγχρονο κτηριακό σχολικό συγκρότημα, στο νεοανεγειρόμενο 8ο Γυμνάσιο στο Κουμπελή το οποίο παραδόθηκε χθες στον Δήμο Χανίων, θα μεταφερθούν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου από το Σόδυ.
Στο κτήριο του 7ου Γυμνασίου πρόκειται να μεταφερθούν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, όπως έγινε γνωστό χθες κατα την διοικητική παραλαβή του 8ου Γυμνασίου Χανίων για χρήση, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στον Δήμο Χανίων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη.
foto3Το έργο έχει προϋπολογισμό 5.150.000 ευρώ, έπειτα από προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.
Το κτήριο αποτελείται από τρεις ορόφους και υπόγειο συνολικού εμβαδού 3.246 τ.μ και ανα όροφο προβλέπονται οι εξής χρήσεις χώρων:
Στο ισόγειο: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, δύο αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, γραφείο καθηγητών, γραφείο Διευθυντή, γραφείο Υποδιευθυντή, γραφείο γραμματείας – φωτοτυπείο, χώροι αναμονής, ιατρείο, δύο μικρά γραφεία, αποθήκη σχολικών βιβλίων, αποθήκη οργάνων γυμναστικής, κυλικείο, W.C. αγοριών, κοριτσιών, ΑμεΑ, καθηγητών, χώρος καθαρισμού, δύο κλιμακοστάσια, ανελκυστήρας, διάδρομοι.
Στον πρώτο όροφο: εννέα αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο Συλλόγου Γονέων και μαθητικών κοινοτήτων, W.C. μαθητών, χώρος καθαρισμού, δύο κλιμακοστάσια, ανελκυστήρας, διάδρομοι.
Στον δεύτερο όροφο: μία αίθουσα διδασκαλίας, δύο αίθουσες πληροφορικής, δύο αίθουσες ξένων γλωσσών, αίθουσα τεχνολογίας και σχεδίου με αποθήκη, αίθουσα καλλιτεχνικών – αισθητικής αγωγής με αποθήκη, εργαστήριο φυσικών επιστημών με παρασκευαστήριο, ημιυπαίθριος χώρος, δύο κλιμακοστάσια, ανελκυστήρας, διάδρομοι.
Υπόγειο: Γενική αποθήκη, γενικό αρχείο, λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, διάδρομοι, ένα κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα. Επίσης έγινε διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και κατασκευή γηπέδου αθλοπαιδιών.
Οπως ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης «νομίζω ότι είναι από τα πιο σύγχρονα κτήρια που έχουν γίνει στα Χανιά μαζί με τα νηπιαγωγεία του Ταυρωνίτη και του Βάμου. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο έργο. Ο περιβάλλοντας χώρος είναι σύγχρονος, ενώ οι αίθουσες με τους χώρους προσωπικού είναι ό,τι τελειότερο έχει γίνει στα Χανιά τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω οι μαθητές να ανταποκριθούν και οι πολίτες των Χανίων να σεβαστούν το έργο και να το προστατέψουν».
Ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Νίκος Ξυνίδης ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου Χανίων την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια με τις υπηρεσίες της, τους επιβλέποντες μηχανικούς, τον εργολάβο που παρέδωσαν ένα σύγχρονο σχολείο το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει ο Δήμος Χανίων με την ευθύνη της αντιδημάρχου Παιδείας κα Χρυσ. Χατζηδάκη και του προέδρου της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαρ. Βογιατζόγλου.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας κα Χατζηδάκη τόνισε πως αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το νέο κτήριο για χρήση από τον Δήμο Χανίων προκειμένου     «να λύσει μέρος των πολλαπλών προβλημάτων που έχουμε σε σχέση με την σχολική στέγη. Μετά από ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, εδώ θα μεταφερθεί το 7ο Γυμνάσιο που μέχρι τώρα λειτουργούσε στο Σόδυ. Αυτή η μεταστέγαση θα λύσει το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε τα τελευταία χρόνια και έχει να κάνει με την στέγαση του Μουσικού Σχολείου, αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εδώ προκειμένου να φοιτήσουν τα παιδιά».
foto4Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά η ίδια τόνισε πως «ο χειμώνας που θα ακολουθήσει αναμένεται πολύ δύσκολος σε σχέση αφενός, με τις χρηματοδοτήσεις που δεν έρχονται από το Υπουργείο, με τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και αφετέρου με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως η μη υπογραφή  -μέχρι σήμερα- της σχετικής απόφασης για πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία μας αλλά και πολλά άλλα προβλήματα που προσπαθούμε εν μέσω αυτής της δύσκολης κατάστασης να επιλύουμε με κάθε δυνατό και πρόσφορο τρόπο».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες