Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Παραίτηση υπέβαλαν 9 από τους 13 δημοτικούς συμβούλους στο δήμο Γαύδου

Την παραίτηση τους υπέβαλαν  9 απο τα 13 μέλη του Δημοτικού
Συμβουλίου του Δήμου Γαύδου που καταγγέλουν «εργαλειακή χρησιμοποίηση του δημοτικού συμβουλίου της Γαύδου από την δήμαρχο ώστε να ασκήσει την αυθαίρετη πολιτικής της».

Aναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

« Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Γαύδο, με αφορμή την προβληματική διαχείριση του νερού από τη Δήμαρχο εδώ και ένα χρόνο, αναδεικνύουν την εν γένει απαράδεκτη στάση της απέναντι σε κατοίκους και παραθεριστές του νησιού η οποία θίγει τα συμφέροντα όλου του νησιού. Η παράλογη και ανήθικη συμπεριφορά της Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαύδου μετά την ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Έφης Γεωργακά από την παράταξη της Δημάρχου «Γαύδος με Όραμα», ως εκ τούτου και την παραίτησή της από την θέση του Προέδρου του ΔΣ, και η προσχηματική 1/2021 απόφαση της παράταξης της Δημάρχου με ημερομηνία 4/8/2021 περί διαγραφής της Ε. Γεωργακά από την παράταξη, χωρίς να έχουν κληθεί εκλεγμένα μέλη του παράταξης στην εν λόγω συνεδρίαση, αλλά και χωρίς να έχει κοινοποιηθεί ούτε καν στην ίδια πριν τις 21/8/2021, θίγουν την νοημοσύνη του σώματος του δημοτικού συμβουλίου αλλά και την δημοκρατία.

Η πρακτικές αυτή της Δημάρχου, προστίθεται σε μια ακολουθία ενεργειών κακής διαχείρισης τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο κατά την τελευταία 2ετία, την οποία έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει και στα δημοτικά συμβούλια και στα αρμόδια όργανα. Εξωφρενικός είναι δε ο ισχυρισμός της δημάρχου ότι η αντιπολίτευση δεν έχει δικαίωμα υποβολής αντιπροτάσεων, εκτός του προϋπολογισμό, και η μεθόδευση των δημοτικών συμβουλίων έτσι ώστε να αδυνατούν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι να συμμετέχουν, πχ τα συμβούλια καψώνι της 15/8/2021.

Καθημερινά βιώνουμε την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου με τις πρακτικές αυτές και καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να ελέγξει την οικονομική διαχείριση και τα εντάλματα, τη νομιμότητα των συμβάσεων και των διαδικασιών δημόσιας διοίκησης και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, και είμαστε στη διάθεσή τους σε κάθε αυτοψία στο νησί, ώστε να διευκολύνουμε το έργο τους. Είναι λυπηρό να ακούγονται φήμες στο νησί για συγκάλυψη από υπηρεσίες.

Η αξιοπρέπεια μας δεν μας επιτρέπει πλέον την εμπλοκή μας σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και πολιτικές. Για τους παραπάνω λόγους υποβάλλουμε την
παραίτηση μας από το δημοτικό συμβούλιο της ντροπής.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι
 Λαμπάκης Ευστράτιος
 Καλλίνικου Ευαγγελία
 Γεωγρακά Έφη
 Λουγιάκης Νικόλαος
 Κατράκη Μαρία
 Μιχελαράκης Μανώλης
 Τσιγωνάκης Μανώλης
 Βογιατζής Βασίλης
 Μπικάκης Τάσος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα