Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Παντέρμα… Χανιά

«Στέλνω αυτό το γράμμα με την ελπίδα ότι θα το διαβάσουν αυτοί που σχεδιάζουν τις τοπικές πολιτικές ανάπτυξης και οραματίζονται το μέλλον μας στα Χανιά». Μπα, είπατε τίποτα και τους ξυπνήσατε από τον λήθαργο;

Χθες τα “Χανιώτικα νέα” δημοσίευσαν τις πρόσφατες αποφάσεις της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας που αποδεικνύουν διπλάσια κονδύλια για το Ηράκλειο, την ώρα που στα Χανιά οι τοπικοί αρμόδιοι – ζητωκραυγάζουν… στη δική τους “παρέλαση” για τη χρηματοδότηση ζημιών που έγιναν πριν από δύο και πλέον χρόνια και βεβαίως-βεβαίως κανείς δεν φρόντισε όλον αυτόν τον καιρό να φτιάξει.

Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι, θα μου πείτε, γιατί εμείς στα Χανιά είμαστε μαθημένοι στα “ξινά” της Περιφέρειας Κρήτης.

Εδώ και δύο χρόνια κάποιοι ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες της Νομαρχίας, δίχως ούτε έναν προσανατολισμό. Από πού φυσάει σήμερα στην Αντιπεριφέρεια; Προς τα ’κει θα πάνε.

Ας ρωτήσω, λοιπόν, τι έφτιαξαν, τι δρομολόγησαν δύο χρόνια τώρα για τον νομό Χανίων; Οι δράσεις που αναπτύσσονται από τους δύο θεσμούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι αλληλένδετες, δεν επηρεάζουν οι αποφάσεις του ενός θεσμού το παραγόμενο έργο του άλλου;

Μου φαίνεται ότι πρέπει να απευθυνθώ -για απαντήσεις- σε έναν πρωτοετή φοιτητή των πολιτικών επιστημών.

 

Στο 6ο επεισόδιο, κάνουμε κλάμπινγκ στα Νεώρια, αποκαλύπτουμε και σχολιάζουμε τις χρήσεις που προτείνουν οι μελετητές για την αξιοποίησή τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες