Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Χανιά

Ανοιχτά σχολεία και σχολές αλλά με μέτρα για την ασφάλεια και την Υγεία καθηγητών, φοιτητών και μαθητών, ήταν ένα από τα αιτήματα του νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πλατεία Αγοράς.
Στο συλλαλητήριο το οποίο ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης, συμμετείχαν φοιτητές, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι σωματείων, όπως του συλλόγου εστίασης.
Η ΕΛΜΕ ζητά, μεταξύ άλλων, «άνοιγμα όλων των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, έστω εκ περιτροπής ή με βάρδιες, μαζικά εμβολιασμοί, τεστ, ιχνηλατήσεις, κ.ά.)».
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων ζητά «λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων διασφάλισης της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές ανά τμήμα και έναν μαθητή ανά θρανίο, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και πλήρη κάλυψη υγειονομικών–καθαριστικών μέσων, αραίωση των μαθητών στα μέσα μεταφοράς στο 50% πληρότητας, με δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές» κ.α.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ, Αλί Μουσταφάογλου, ζήτησε «ανοιχτά και ασφαλή σχολεία» ενώ σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Η φοιτήτρια, μέλος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών – Φοιτητριών Πολυτεχνείου Κρήτης, Κυριακή Καράμπαλη, υπογράμμισε ότι η κινητοποίηση ήταν ενάντια στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε πάνω από έναν χρόνο με κλειστές σχολές και επιλέγουν αυτή τη στιγμή να δίνουν λεφτά στην ίδρυση αστυνομικών σωμάτων μέσα στις σχολές μας αντί να δώσουν λεφτά για μέτρα προστασίας ώστε να ανοίξουν οι σχολές με ασφαλή τρόπο».
Από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, η φοιτήτρια Μυρτώ Πασχαλίδου σημείωσε ότι έδω και πάνω από τρεις μήνες οι φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με την υπόλοιπη ακαδημαϊκή κοινότητα και τους μαθητές βγαίνουν στον δρόμο απέναντι στον εκπαιδευτικό νόμο και ότι οι φοιτητές «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».
Ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου ΕΛΜΕΠΑ, Γιάννης Μαράκης, σημείωσε ότι «διεκδικούμε το ασφαλές άνοιγμα των σχολών που μπορεί να γίνει αν πάρει η κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, διορίσει καθηγητές και καθαρίστριες, διαδηλώνουμε και ενάντια στο νομοσχέδιο που με κλειστές σχολές πέρασε η κυβέρνηση, που φέρνει διαγραφές, φέρνει ελάχιστη βάση εισαγωγής και ποινικές διώξεις στους φοιτητές».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες