Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

“Παγωμένος” χειμώνας

Το ένα μετά το άλλο τα μηνύματα που φτάνουν προεξοφλούν έναν δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη, με τις χώρες της Ε.Ε. να εξετάζουν μέτρα για να αμβλύνουν τις επιπτώσεις που θα έχει στις οικονομίες τους το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.
Καθώς οι φόβοι για πλήρη διακοπή παροχής φυσικού αερίου από τη Μόσχα εντείνονται, η ανησυχία είναι διάχυτη στην αγορά για το εάν οι περιορισμένες προμήθειες φυσικού αερίου της Ευρώπης θα μπορέσουν να παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια ενόψει του χειμώνα.
Και μπορεί η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στον τομέα της ενέργειας να διαμηνύει πως τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας θα είναι χαμηλότερης ισχύος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της ηπιότερης εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει και εμείς να ανησυχούμε.
Η ακρίβεια άλλωστε και οι συνεχείς ανατιμήσεις σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την άνοδο του κόστους ενέργειας ήδη πιέζουν ασφυκτικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με τον πληθωρισμό, ως απόρροια όλων, να τραβά συνεχώς την… ανηφόρα.
Πόσο “παγωμένος” θα είναι βάση όλων τούτων, ο χειμώνας για τα νοικοκυριά στη χώρα μας;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα