24.4 C
Chania
Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025

«Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή»

Το παρόν κείμενο γράφεται για ένα θέμα ανώτατης εκπαίδευσης όπου και εγώ υπηρέτησα επί 33 χρόνια και αφορά τα Χανιά μας.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας μας, έχουμε μάθει ότι είναι πολύ πιθανόν να κλείσει (και να μην περιληφθεί στο μηχανογραφικό του 2021) το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στα Χανιά. Είναι ένα τμήμα εμβληματικό για τον τόπο μας, γιατί έχει καταπληκτική προσφορά και ιστορία 58 ετών, εκ των οποίων τα τελευταία 38 στη δημόσια Ανώτερη εκπαίδευση και από το 2001 στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Παραδοσιακά βγάζει τους καλυτέρους ηλεκτρονικούς της χώρας με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Πρωτοστατεί στην διεθνοποίηση των σπουδών του και υπηρετεί την Εθνική άμυνα, όντας σε ένα τόπο με πολλούς και κρίσιμους στρατιωτικούς σχηματισμούς.

Ανεκαθεν αντιμετώπιζε την εχθρότητα του μητροπολιτικού Ηρακλείου, που και τώρα θέλει να το μεταφέρει και να το ενσωματώσει στο Ηράκλειο.

Το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών έχει διακριτή ταυτότητα και διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το ΠΔ 99/2018 και δεν υπάρχει οποιαδήποτε σύγκρουση γνωστικών αντικειμένων, αλλά αντίθετα γόνιμη και παραγωγική συνεργασία μεταξύ, των 3 Τμημάτων.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών σήμερα προσφέρει:

• Τρία (3) προπτυχιακά προγράμματα σπουδών
• Τέσσερα (4) προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.
• Διδακτορικές σπουδές.

Το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση “Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA” εστιάζοντας μεταξύ άλλων και στη διαμόρφωση του Πρώτου Ευρωπαϊκού προπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Electronic Engineering”.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών αποτέλεσε και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στις ενέργειες διεθνοποίησης του ΕΛΜΕΠΑ (και του πρώην ΤΕΙ Κρήτης) οι οποίες αποτελούν ορισμένες από τις πιο σημαντικές διακρίσεις του Πανεπιστήμιου σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Με βάση όλα τα παραπάνω θα πρέπει η πολιτεία, η σύγκλητος και οι Πρυτανικές αρχές να εξασφαλίσουν την αδιατάρακτη λειτουργιά του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά προκειμένου το τμήμα να συνεχίσει την σχεδόν 60ετη αδιάλειπτη προσφορά του στην παιδεία, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, και στην κοινωνία σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ,με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις όσον αφορά τις προτιμήσεις των υποψήφιων και το επίπεδο των εισερχόμενων φοιτητών του.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες όσο αφορά το ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ) Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Χανίων μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή πολιτικός άρχοντας του τόπου μας να ενημερωθεί από την διεύθυνση του τμήματος .

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. Τι σχέση έχει η φωτογραφία του πολυτεχνείου που βάζετε με το τμήμα ηλεκτρονικών μηχανικών στο οποίο αναφέρεστε;

    Επίσης, υπονοείται κάτι με τον τίτλο; έχετε κάποια πληροφορία ότι το τμήμα ηλεκτρονικών μηχανικών θα μετατραπεί σε φυλακή;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα