Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Ορκωτοί λογιστές στο Κ.Α.Μ. στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου

Tον ορισμό ορκωτών λογιστών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο του Κ.Α.Μ. θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανιών που συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή, στις 3:30 μ.μ.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική εισήγηση «ο ορισμός ορκωτών ελεγκτών είναι υποχρεωτικός στο έλεγχο επιχείρησης που έχει ετήσιο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες (1.500.000,00 €) ευρώ».
Σημειώνεται πως ο τακτικός διαχειριστικός έλεγχος των δημοτικών επιχειρήσεων γίνεται από δύο ελεγκτές, που επιλέγονται και διορίζονται από το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο στην αρχή κάθε οικονομικού έτους και με την ίδια απόφαση ορίζεται και η αμοιβή τους.
Ως ελεγκτές ορίζονται ορκωτοί ελεγκτές ή πρόσωπα που έχουν δικαίωμα να οριστούν ελεγκτές σε ανώνυμη εταιρεία. «Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την έγκριση της δαπάνης για την αμοιβή των ορκωτών ελεγκτών πρέπει να προηγείται της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάθεση του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της δημοτικής επιχείρησης.
Παρότι ο κύκλος εργασιών της Επιχείρησης για την χρήση 2020 ανέρχεται στο ποσό των 704.613,44 € και ως εκ τούτου δεν είναι υποχρεωτικός, για λόγους διαφάνειας θεωρούμε αναγκαίο τον ορισμό Ορκωτών Ελεγκτών» αναφέρετε στη σχετική απόαφση.
Το Δ.Σ. θα κληθεί να αποφασίσει για τον ορισμό εκπροσώπων του στα σχολικά συμβούλια, στη γνωμοδοτική επιτροπή του άρθρου 9 για την ανέλκυση ναυαγίων, αλλά και για την παραχώρηση των γηπέδων ιδιοκτησίας του Δήμου στις ποδοσφαιρικές ομάδες.
Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:
1. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Χανίων στην γνωμοδοτική επιτροπή του άρθρου 9 παρ.7 του Ν.2881/2001(ΦΕΚ Α 16) για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων {Δήμαρχος}
2. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Χανίων στο θεσμό του Σχολικού Συμβουλίου {Δήμαρχος}
3. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος – Αναμόρφωση προϋπολογισμού δήμου Χανίων οικονομικού έτους 2021 {Αλόγλου}
4. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος – Αναμόρφωση προϋπολογισμού δήμου Χανίων οικονομικού έτους 2021 {Αλόγλου}
5. Ορισμός ορκωτών λογιστών στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ για τη χρήση 2020 {Γιαννακάκης}
6. Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) Δήμου Χανίων  {Ζερβουδάκη}
7. Έγκριση παραχώρησης χρήσης έδρας των Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου του Δήμου Χανίων στα αθλητικά σωματεία για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 {Μιχαηλάκης}
8. Έγκριση παραχώρησης χρήσης έδρας των Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου του Δήμου Χανίων στα αθλητικά σωματεία για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 {Μιχαηλάκης}
9. Συνδιοργάνωση του αγώνα «12Ο ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ {Μιχαηλάκης }
10. Χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης  προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου με 6 ηλεκτρονικούς υπολογιστές εντός επιχείρησης μαζικής  εστίασης μερικής επεξεργασίας  (πρόχειρου γεύματος) στην ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ {Νικηφοράκης}

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα