Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

“Ορίζοντας” ελπίδας

Την ευκαιρία να μάθουν καλύτερα την ιστορία της πόλης αλλά και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας” είχαν παιδιά και μεγάλοι που συμμετείχαν στο πασχαλινό κυνήγι θησαυρού “Τα Ρούχα του Ιούδα” που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο ιστορικό κέντρο των Χανίων. Στο μεταξύ, πάνω από 1000 άτομα έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα στις δομές που λειτουργεί ο Σύλλογος στην Αθήνα για ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους που χρειάζεται να μεταβούν στην πρωτεύουσα για θεραπευτικούς σκοπούς.
ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
Στο πρωτότυπο παιχνίδι που δημιούργησαν τα μέλη του “Ορίζοντα” οι παίχτες καλούνταν να λύσουν γρίφους που θα τους οδηγούσαν σε κάποια ρούχα του Ιούδα που βρίσκονταν κρυμμένα σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, ενώ παράλληλα ενημερώνονταν για την ιστορία των Χανίων.
Συγχρόνως, βέβαια, τα παιδιά μάθαιναν και για τη δράση του Συλλόγου “Ορίζοντα”.
«Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του “Ορίζοντα” έχουμε το τρίπτυχο ενημέρωση – ευαισθητοποίηση – δράση. Και βέβαια ξεκινάμε από τα παιδιά, ευαισθητοποιούνται τα ίδια και ευαισθητοποιούν με τη σειρά τους άλλους ανθρώπους», εξήγησε το ιδρυτικό μέλος του “Ορίζοντα”, συντονίστρια της ομάδας ενημέρωσης και καταγραφής δοτών μυελού των οστών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Χρυσούλα Καζάκου.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” της Μ. Παρασκευής


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα