Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Οριστική λύση στις κατολισθήσεις

Σε βάθος 12,50 μέτρων μπαίνουν οι φρεατοπάσσαλοι στον Β.Ο.Α.Κ. στο ύψος της Αγ. Μαρίνας στο έργο αντιμετώπισης των κατολισθήσεων.

Αυτές τις ημέρες οι εργασίες βρίσκονται στο πιο σημαντικό τμήμα τους και εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωση τους έως τις 10 Οκτωβρίου θα σταματήσουν όλα τα κατολισθητικά φαινόμενα στο συγκεκριμένο σημείο.

Σε βάθος 12,50 μ. μπαίνουν οι πάσσαλοι στον Β.Ο.Α.Κ. στο ύψος της Αγ. Μαρίνας για να σταματήσουν την κατολίσθηση των πρανών.

«Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί οι φρεατοπασσάλοι και προχωράμε στην επένδυση τους. Θα κατασκευαστεί ένας τοίχος που θα καλύπτει τους πασσάλους. Το έργο είναι πολύ δύσκολο γιατί απαιτούνται βαθιές θεμελιώσεις για την αντιστήριξη των πρανών. Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε βάθος 12,50 μέτρων τους πασσάλους», μας εξηγεί ο μηχανικός του έργου κ. Αις Αλαντι της “Λατομικής Κρήτης” που είναι η εταιρεία που εκτελεί το έργο για λογαριασμό του Υπουργείου Υποδομών.

Και στο συγκεκριμένο σημείο οι κατολισθήσεις ήταν συνεχείς μετά τις έντονες βροχές του χειμώνα του 2019, ενώ υπήρχε κίνδυνος και για τις περιουσίες που βρίσκονται στην περιοχή.

«Όταν ολοκληρώσουμε το έργο, θα διασφαλιστεί 100% ότι δεν θα έχουμε ξανά κατολισθήσεις. Το έργο είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων προχωράει κανονικά. Απλά ζητάμε από τον κόσμο να δείξει λίγη υπομονή και κατανόηση. Σε δύο μήνες από το συγκεκριμένο σημείο θα περνάνε με μεγάλη ασφάλεια» τονίζει ο μηχανικός.

Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο έργο έχει δεσμευθεί ένα ποσό 1.000.000 από το Υπουργείου Υποδομών στα πλαίσια του έργου “Μελέτες και εργασίες για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων το έτος 2019 κατά μήκος του ΒΟΑ Κρήτης”.

1 Comment

  1. Γιατί ξοδευτηκαν τόσα λεφτά αφού σε λίγα χρόνια θα γίνει ο νέος ΒΟΑΚ όπου θα γίνει σε αυτό το σημείο διαπλάτυνση και άρα η στήριξη αυτή θα είναι άχρηστη αφου θα πρέπει να γκρεμιστεί. Λεμε τώρα…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες