Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

«Οργανικά μνημεία»

Την εικαστική έκθεση «Οργανικά Μνημεία» παρουσιάζει ο Ευριπίδης Παπαδοπετράκης στον συνεδριακό χώρο του ΚΑΜ, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα και αύριο η έκθεση θα είναι ανοιχτή και τα απογεύματα 7 μ.μ. – 10 μ.μ. και ο καλλιτέχνης θα κάνει ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «Τα “Οργανικά Μνημεία” είναι ένα πολυμεσικό εικαστικό project που μελετά τον ρόλο και τον χαρακτήρα σημαντικών μνημείων της πόλης. Αυτά είναι κόμβοι υποδοχής, χώροι λατρείας αλλά και έμπνευσης.

Αποτελούν σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών και φέρουν τη μνήμη μέσα στα θεμέλια τους.

Τα κτήρια-μνημεία έχουν πλέον μεταλλαχθεί σε έμβιους οργανισμούς, ριζωμένους καλά στον τόπο με τη φυσική παρουσία των ανθρώπινων σωμάτων εντός και εκτός τους. Κτήρια που σωματοποιήθηκαν και απέκτησαν πνευματικότητα έπειτα από τη συνύπαρξη με τον άνθρωπο.

Ο εικαστικός, έχοντας περιηγηθεί στην πόλη, κάνει λήψη γλυπτικών αποτυπωμάτων σιλικόνης από συγκεκριμένα σημεία των μνημείων και στη συνέχεια τα χυτεύει, δημιουργώντας μία σειρά γλυπτών, όπου η όψη τους προσομοιάζει το ανθρώπινο σώμα».

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Πανιά» που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Ωρες επίσκεψης στην έκθεση: 10:00-15:00

Είσοδος ελεύθερη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα