Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Σε εξέλιξη οι έρευνες στη Σούδα για τα όπλα στα αμπάρια πλοίου

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής, έρευνα στα αμπάρια πλοίου που οδηγήθηκε στη Σούδα όταν διαπιστώθηκε ότι μεταφέρει φορτίο με όπλα και πυρομαχικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο με σημαία Τόνγκο εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμεναρχέιου Χανίων έπειτα από σχετικές πληροφορίες, που έκαναν λόγο για έξι κοντέινερ με οπλισμό. Μέσω των ερευνών που συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ, οι λιμενικοί προσπαθούσαν να διαπιστώσουν αν το φορτίο είχε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.
Στις έρευνες συμμετείχε αστυνομικός σκύλος αλλά και κλιμάκιο της πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τον Λίβανο και τη Νότια Αφρική.

Αργά το βράδυ της Κυριακής εκδόθηκε ανακοίνωση του Λιμενικού, στην οποία αναφέρεται:

“Στο πλαίσιο της καταπολέμησης, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και της φύλαξης των Εξωτερικών Θαλάσσιων Συνόρων της χώρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ διενήργησαν έλεγχο σε Φ/Γ πλοίο σημαίας Τονγκο, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Κισσάμου ν. Κρήτης.

Κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές το εν λόγω πλοίο οδηγήθηκε, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο πλησιέστερο λιμάνι της Σούδας-Χανίων, για περαιτέρω διενέργεια ελέγχων φορτίου και συνοδευτικών εγγράφων.
Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες