Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ονοματοδοσίες οδών

Η ΠΑΡΟΥΣΑ -και όχι μόνο- δημοτική αρχή Χανίων δεν φημίζεται για τις γρήγορες και καίριες αποφάσεις της. Έτσι, σε βασικά θέματα ερχόμαστε “κατόπιν εορτής…”: αποφασίζουμε- αν αποφασίζουμε!- όταν ήδη κάποιοι άλλοι προηγήθηκαν!

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από προ-σύσκεψη για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, βρίσκεται ήδη στο στάδιο προέγκρισης. Η πρόταση για τη μετονομασία ενός από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης έγινε από το δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και ήδη υπήρξε προσυμφωνία με τους δημάρχους των δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Νεάπολης – Συκεών, απ’ όπου διέρχεται η σημερινή οδός Λαγκαδά”.

ΕΜΕΙΣ, απλά ισχυριζόμαστε ότι ο Μίκης είναι δικός μας, τον κρατάει η κρητική γη και έχουμε ένα θέατρο στο όνομά του!

Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ χώρων και οδών δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Το βλέπουμε με αποθανόντες αξιόλογους πνευματικούς δημιουργούς που, παρά τη σημαντική προσφορά τους, οι προτάσεις ονοματοδοσίας οδών παραμένουν στα συρτάρια..

ΟΜΩΣ, εδώ πρόκειται για μια προσωπικότητα -τον Μίκη- παγκόσμιας εμβέλειας και είναι κρίμα να προηγούνται άλλοι στην απόδοση τιμής… Μήπως θα πρέπει να συσταθεί μια μόνιμη επιτροπή -πλην των “Φίλων” του Μίκη- η οποία όχι μόνο θα σκύψει με σεβασμό και πάθος στο έργο -αυτό τουλάχιστον που υπάρχει εδώ- αλλά θα φροντίζει ώστε κάθε χρόνο να αναδεικνύεται κι ένα τμήμα του;

ΟΣΟ για τη μετονομασία κάποιου δρόμου σε “λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη”, έ, αυτό ίσως το δούμε με κάποια άλλη δημοτική αρχή!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες