Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Ομιλία για τη διατροφή στο ΓΕΛ Κολυμβαρίου

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 η διατροφολόγος Μπαρτζώκα Ελένη επισκέφτηκε το Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Κουτουλάκη Ζαχαρία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας “Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ” που υλοποιεί ο ίδιος με μαθητές της Α’ Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 προκειμένου να τους ενημερώσει πάνω στο θέμα της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής των εφήβων.

Η ενημέρωση από την κ. Μπαρτζώκα Ελένη έγινε στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης και τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν:
1) Ισορροπημένη διατροφή
2) Ανάλυση κυρίως γευμάτων, σνακ και συνδυασμοί γευμάτων
3) Αθλητισμός και διατροφή στην εφηβεία
4) Εφηβική παχυσαρκία
Οι μαθητές/μαθήτριες λοιπόν ενημερώθηκαν για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής που είναι μια σημαντική παράμετρος, ώστε να είναι υγιείς. Σωστή, ισορροπημένη διατροφή και καθημερινή άσκηση είναι το μυστικό για καλή υγεία και ευεξία. Τους παρουσιάστηκαν υγιεινές και θρεπτικές προτάσεις για τα γεύματα της ημέρας που ενισχύουν σημαντικά τις άμυνες του οργανισμού, ο ρόλος των βιταμινών στη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού, ο ρόλος της άθλησης στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας καθώς και τρόποι αντιμετώπισής της.
Στο τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε συζήτηση και οι μαθητές/μαθήτριες απεύθυναν αρκετές ερωτήσεις στην κ. Μπαρτζώκα Ελένη πάνω στο θέμα της υγιεινής διατροφής. To γενικό συμπέρασμα των μαθητών από την ενημέρωση ήταν:
Ισορροπημένη Διατροφή και Άσκηση !! Αγαπάω τον εαυτό μου !!

Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στην κ. Μπαρτζώκα Ελένη για τη θετική ανταπόκριση της να επισκεφτεί το σχολείο μας και να ενημερώσει τους μαθητές μας στο θέμα της υγιεινής διατροφής των εφήβων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα