Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Ομαδική έκθεση στο Κ.Α.Μ.

Ομαδική έκθεση εικαστικών που εργάζονται με το παιδί και για το παιδί με τίτλο “Παιδιόθεν” διοργανώνουν ο σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι (Ρέθυμνο Κρήτης) σε συνεργασία με το εργαστήρι τέχνης Ζωγραφί-ΖΩ (Πτολεμαΐδα) από τις 22 έως τις 30 Μαΐου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.
ι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος προσπαθούν να εισχωρήσουν, να εξερευνήσουν και εν τέλει να αναδείξουν, το υπέροχα αινιγματικό παιδικό σύμπαν, ξεχασμένο από τους ενήλικες.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, την ΚΕΠΕΔΗΧανίων – ΚΑΜ, τον σύλλογο γονέων 1ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου. Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η στήριξη των δράσεων του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού.
Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά, γονείς και παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Την ημέρα των εγκαινίων, Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 6 μ.μ. τα παιδιά θα μπορούν ελεύθερα να διαδράσουν με το έργο της Λαμπρινής Μποβιάτσου «Ψυχή». Το έργο αυτό δημιουργήθηκε στην σχολική τάξη του δασκάλου Γιώργου Κανδαράκη (Στ’ τάξη του 11ου Δημοτικού σχολείου Χανίων), με έναυσμα το βιβλίο τις Άννας Νεμπαυλάκη, δασκάλας στο 9ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, «Φτού και βγαίνω» και αφετηρία τον αρχαίο ελληνικό μύθο «Έρως και ψυχή». Δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνιδα ως ένα διαδραστικό έργο τέχνης, που εμπλουτίστηκε από έργα δημιουργημένα από παιδιά της τάξης. Τα έργα των μαθητών αποτελούν πια, μέρος του.
Την έκθεση θα προλογίσει ψυχολόγος του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού» ενώ θα γίνει και παρουσίαση του έργου του οργανισμού
Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Τσουκνάκη, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.
Η έκθεση θα λειτουργεί το πρωί από 10 ως 13.30 και Δευτ. Τετ. Παρ. Σάβ. το απόγευμα από 19.00 ως 21.30. Κυριακή 26/5 από τις 11 ως τις 13.30.
Στη συνέχεια η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Ρέθυμνο, 3 έως 23 Ιουνίου, στο κτήριο του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου (πρώην δημόσια βιβλιοθήκη- Αγ. Βαρβάρα Παλιά Πόλη).
Παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι εικαστικοί: Αθανασιάδου Ευαγγελία, Διαμαντή Φλώρα, Δρυγιαννάκη Στέλλα, Καλή Γιάννα, Καλογεράκης Στέλιος, Καλφούντζος Κωνσταντίνος, Καναβού Παναγιώτα, Καραστεργίου Ευαγγελία, Λιλικάκης Κοσμάς, Μπάκα Ειρήνη, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μπονάτσου Ισμήνη, Πανταζής Γιώργος, Περράκη Αμαλία, Σκεπετζή Χρυσούλα, Σοφικίτης Φοίβος, Τζώτζιου Δήμητρα, Τσιτσιντά Αλεξάνδρα, Τσόλη Κωνσταντίνα, Τσουκνάκη Μαρία, Χαμιδιελή Φωτεινή, Χριστινάκη Δήμητρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες