Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της 3ης διακρατικής συνάντησης του προγράμματος Erasmus+ “Art & Ict against Bullying and Cyber bullying”.

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (Σ.Ε.Π.)οι διεργασίες της 3ης διακρατικής συνάντησης του προγράμματος Erasmus+ “Art & Ict against Bullying and Cyber bullying”.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από την Παιδαγωγική Ομάδα του Erasmus+ “Art & Ict against Bullying and Cyber bullying” «στους χώρους του σχολείου, από τις 4-8 Μαρτίου φιλοξενήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία και τη Λετονία. Το πενθήμερο αυτό , είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εργαστήρια θεάτρου, λόγου, εμψύχωσης, μουσικοκινητικής αγωγής, πληροφορικής και φωτογραφίας, να ακούσουν διαλέξεις από ειδικούς, να επισκεφτούν τα μουσεία, να γνωρίσουν τις γεύσεις του τόπου. Τις δράσεις του προγράμματος επιμελήθηκε η Παιδαγωγική ομάδα του Σ.Ε.Π, αποτελούμενη από τους : Karina Ibanez Lopez, Γεωργία Σχίζα, Μαρία Ιατράκη, Δημήτριο Καραογλανίδη, Μεταξία Καττή και Eduardo Fiorillo.
Την επιμέλεια και συντονισμό όλων των δράσεων είχε η κα Μεταξία Καττή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων είχε ως εξής:
Την Κυριακή, 3 Μαρτίου έγινε υποδοχή των εταίρων στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, από μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Σ.Ε.Π.

Τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, στην αίθουσα διαλέξεων «Νίκος Καζαντζάκης», ο συντονιστής του προγράμματος κο Fiorillo Eduardo και οι εκπαιδευτικοί κκ Olga Vinogradova από τη Λετονία και Francisco Alejandro Zarco Rodas από την Ισπανία, χαιρέτησαν τις διεργασίες της 3ης διακρατικής συνάντησης. Χαιρετισμό στα ρωσικά, ισπανικά, αγγλικά και ελληνικά, απηύθυναν μαθητές/μαθήτριες του Σ.Ε.Π. Ακολούθησαν προγραμματισμένα εργαστήρια μουσικοκινητικής δράσης, εμψύχωσης και πληροφορικής που επιμελήθηκαν και υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του Σ.Ε.Π. κκ Καραογλανίδης Δημήτριος, Χλωρού Αγάπη, Ιατράκη Μαρία και Lopez Ibaňez Karina.

Την Τρίτη, 5 Μαρτίου, παρακολούθησαν ομιλία από την υπεύθυνη επικοινωνίας Saferinternet4kids κα Μαριεύα Καρκανάκη. Ακολούθησε προγραμματισμένο εργαστήρι φωτογραφίας από τον εκπαιδευτικό του Σ.Ε.Π. κο Γαργανουράκη Βασίλειο. Το απόγευμα παρακολούθησαν εργαστήριο θεάτρου από τον κο Παύλου Βασίλειο, θεατρολόγο.

Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου παρακολούθησαν ομιλία από την κα Παναγιωτάκη Μαρία Ψυχολόγο –Κοινωνιολόγο, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού Δράσεων Πρόληψης κατά του Εκφοβισμού (ΕΣΔΥΠ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης . Ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι από τον κο Πανσεληνά Γεώργιο, εκπαιδευτικό Πληροφορικής(ΠΕ19-20) και Συντονιστή Εκπαιδευτικού έργου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης.

Την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, επισκέφτηκαν το Infopoint, όπου περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης και ενημερώθηκαν για την ιστορία του Ηρακλείου από την κα Αυγουστίδου Χριστίνα.. Επισκέφτηκαν επίσης τον ENISA και ξεναγήθηκαν από την κα Ιωάννα Καμπουράκη και τον κο Φανουράκη Φάνη.

Την Παρασκευή, 7 Μαρτίου οι διεργασίες του προγράμματος ολοκληρώθηκαν με την τελετή λήξης. Το απόγευμα ακολούθησε αποκριάτικο πάρτι, την επιμέλεια του οποίου είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σ.Ε.Π.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι εταίροι ξεναγήθηκαν στα μουσεία της πόλης και στην Κνωσό από την εκπαιδευτικό του Σ.Ε.Π. κα Σχίζα Γεωργία»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες