Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ολο το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αποκορώνου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” ανακοίνωσαν ο Δήμος Αποκορώνου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αποκορώνου (Κ.Ε.Δ.Α.).

Οπως σημειώνουν, «για ακόμα ένα καλοκαίρι ο Αποκόρωνας γίνεται ένα μεγάλο «εργαστήρι» ανταλλαγής πολιτισμού και εμπειριών. Πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία θα μας πλημμυρίσουν , επιδιώκοντας πέρα από την ψυχαγωγία να τονίσουν τη σημασία του πολιτισμού στη ζωή μας ως αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που βιώνομε.
Δεν λησμονήσαμε και φέτος, να συνδυάσουμε το Πολιτισμό με την Κοινωνική Αλληλεγγύη, προσδοκώντας να στείλουμε μηνύματαανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης, ελπίδας και αισιοδοξίας.
Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Πολ. Συλλόγους, κάνουμε πράξη το « ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ » και στο πολιτισμό και σας παρουσιάζουμε μια σειρά εκδηλώσεων που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους, δημότες και επισκέπτες της περιοχής μας.
Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μοναδικές βραδιές με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες , μουσικά αφιερώματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής , παιδικές παραστάσεις , παραδοσιακά πανηγύρια και ένα πλήθος ποιοτικών, καλλιτεχνικών προτάσεων».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

Α/Α

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΧΩΡΟΣ/ΩΡΑ

/ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

1

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 /Καλύβες Αποκορώνου

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβών ” Η Αγία Παρασκευή” σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Καλυβών διοργανώνει αγώνες δρόμου για παιδιά έως 12 ετών .

2

Κυριακή 17 Ιουνόυ 2018/ Τσιβαράς , Γαβαλοχώρι , Ντουλιανά

Λειβαδούρια φυσιολατρική περιπατητική διαδρομή σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Τσιβαρά , Ντουλιανών και Γαβαλοχωρίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

3

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 /Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 17.00

<< Ενημερωτική ημερίδα >>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει Ενημερωτική ημερίδα με θέμα : « Αλκοόλ και Νέοι » στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου’

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

4

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου /ώρα 21.00

<< Κλήδονας στο Γαβαλοχώρι>>

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει την αναβίωση του εθίμου του κλήδονα στην πλατεία του χωριού.

Μουσική-παραδοσιακό κέρασμα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

5

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018/Καλύβες, Αρμένοι, Νιο Χωριό Αποκορώνου

Τρέχουμε με τον ………………. Κοιλιάρη 2018

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018/Καλύβες, Αρμένοι, Νιο Χωρίο Αποκορώνου

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 η Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά , 3 φυσιολατρικές διαδρομές και μια ποδηλατοβόλτα κατά μήκος του ποταμού Κοιλιάρη

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αρμένων, Νέου Χωριού, Στύλου, Καλυβών – Αθλητικός Όμιλος <<Τάνος>> Αποκορώνου, τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Χανίων – Ρεθύμνης, Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού τον Τιτάν Καλυβών και τον Σαμφων

6

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου /ώρα 21.00

<< Κλήδονας στις Βρύσες >>

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει την αναβίωση του εθίμου του κλήδονα στην αυλή του Συλλόγου..

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

7

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 – Σάββατο 30 Ιουνίου 2018/ πρ. Δημοτ. Σχολείο Τσιβαρά

«Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά σε συνεργασία με την Πολιτιστική εταιρία Κρήτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ντουλιανών διοργανώνουν φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον αύλειο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Τσιβαρά. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Χανίων και του Δήμου Αποκορώνου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

8

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 / πρ. Δημοτ. Σχολείο Τσιβαρά

«Παραμύθια στο ταψί»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά διοργανώνει τη θεατρική παιδική παράσταση «Παραμύθια στο ταψί» με την Βαλεντίνα Παπαδημηρτάκη και τον Αλέξανδρο Ιερωνυμίδη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

9

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα 20.30

«Μαγική παράσταση»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει” Μαγική παράσταση” για μικρούς και μεγάλους με τον ταχυδακτυλουργό-μάγο SPYROS στο προαύλιο χώρο του Συλλόγου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

10

Τετάρτη 4 Ιουλίου – Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018/Βάμος Δήμου Αποκορώνου/ Αμφιθέατρο β / ώρα 21.00

Jazz in July 2018 Festival »

Τo “Jazz in July” είναι ένα καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γεγονός υψηλότατου επιπέδου, το μοναδικό, από το 2012 , φεστιβάλ jazz στην Κρήτη.
Φέτος είναι η σειρά για το 7ο “Jazz in July festival”, πάντοτε στο Βάμο Αποκορώνου και πάντοτε φιλοξενώντας καλλιτέχνες και δρώμενα υψηλής αισθητικής και αξίας.
Για φέτος το πρόγραμμα :

Τετάρτη 4/7/2018, 21:00 Groove Elation Project Απρόβλεπτα μουσικά θέματα και φρέσκος ήχος που ξαφνιάζουν! Ένα σεξτέτο που γκρουβάρει ακατάπαυστα, με φαντασία και τόλμη!

Πέμπτη 5/7/2018, 21:00 Diminuita Le Petit Big Band Οι σημαντικότεροι, ίσως, εκπρόσωποι της gypsy jazz στη χώρα μας, σε μια πραγματική Big Band εκδοχή!

Κυριακή 8/7/2018, 21:00 Makis Ablianitis Group Ο διακεκριμένος κιθαρίστας και συνθέτης, με τον τόσο αναγνωρίσιμο “μεσογειακό”-”ελληνικό” ήχο!

Δευτέρα 9/7/2018, 21:00 Zoe Gilby Trio Η βραβευμένη και ξεχωριστή βοκαλίστρια από τη Μ. Βρετανία , για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Πέμπτη 12/7/2018, 21:00 South Incorporation Sound System Blue συγχορδίες σε ένα “νότιο” μουσικό περιβάλλον από τέσσερις σπουδαίους βιρτουόζους!

– Τετάρτη 18/7/2018, 21:00 Ioannou/Vafeas Quartet Στιγμές της σύγχρονης jazz, από το κορυφαίο κουαρτέτο της Κύπρου!

Πέμπτη 19/7/2018, 21:00 Jean-Loup Longnon Quintet Ένα διεθνές κουιντέτο, με κλασσικό bebop ύφος. Από την Γαλλία και την Αγία Πετρούπολη στο Βάμο!

Παρασκευή 20/7/2018, 21:00 Alex Drakos Trio Μεγάλες στιγμές της σύγχρονης jazz, ένα οπτικοακουστικό project υψηλής αισθητικής!

Διοργάνωση :VAMOS Art & Thought

Υπό την αιγίδα του Δ. Αποκορώνου

11

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018/Ραμνή Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

<< Παράσταση Καραγκιόζη>>

Η Ομάδα Γυναικών Ραμνής με τη στήριξη το Δ. Αποκορώνου διοργανώνουν παράσταση Καραγκιόζη με την ομάδα του  Νίκου Μπλαζάκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

12

Τρίτη 10 Ιουλίου – Κυριακή 15 Ιουλίου / πρ. Δημοτ. Σχολείο Τσιβαρά

Την Τρίτη 10 Ιουλίου ξεκινά το 7ο Εφηβικό Τουρνουά Μπάσκετ “Τσιβαράς 2018” για παιδιά ηλικίας έως 19 ετών, το οποίο και ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή του μικρού και του μεγάλου τελικού την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Το Τουρνουά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά Αποκορώνου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Αποκορώνου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

13

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018/ Καλύβες Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

<< Παράσταση Καραγκιόζη>>

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτ. Σχολείου Καλυβών διοργανώνουν παράσταση Καραγκιόζη με την ομάδα του  Νίκου Μπλαζάκη.

.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

14

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 /Βάμος Δ. Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

<<Μουσικό Σύνολο Βάμος>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογο Βάμου “Ο Πρίνος” διοργανώνει συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Βάμος στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Βάμου

15

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018/ Στύλος Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 18.30

<< Θεατρικό παιχνίδι>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογο Στύλου διοργανώνει το θεατρικό παιχνίδι “”Ταξίδι στο μαγεμένο δάσος με την Ιωάννα & την Δήμητρα”” στην κεντρική πλατεία του Στύλου.

16

Δευτέρα 16 Ιουλίου – Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 / πρ. Δημοτ. Σχολείο Τσιβαρά

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου ξεκινάει το 10ο Ανδρικό Τουρνουά Μπάσκετ “Τσιβαρας 2018”, με την συμμετοχή ομάδων από την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, Χανίων και Ρεθύμνης, το οποίο ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου τελικού την Κυριακή 29 Ιουλίου

Το Τουρνουά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά Αποκορώνου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Αποκορώνου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

17

Τρίτη 17 Ιουλίου και Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 /Καλύβες Αποκορώνου/ώρα 21.00

4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ)

Την Τρίτη 17 Ιουλίου και Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Μουσικό Σύλλογο Αποκορώνου ” Ο Χαρίλαος”, , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβών , τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλυβών ” Η Αγία Παρασκευή και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Δήμου Αποκορώνου <<Κάραβος>> διοργανώνει ένα διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα από την Κρήτη και την Υπόλοιπη Ελλάδα

.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

18

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα 20.00

Κουκλοθέατρο « Οι Δροσουλίτες».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει παράσταση κουκλοθέατρου στο προαύλιο χώρο του Συλλόγου. Ένα έργο γραμμένο απ’ το Κουκλοθέατρο Κρήτης, εμπνευσμένο απ΄ τη Μάχη του Φραγκοκάστελου με άρωμα του….. σήμερα και την τεχνική του Black Light . Είσοδος: 3 ευρώ

19

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018/Μελιδόνι -Μαδάρα -Θέση Μεμέτη Καλύβα- Δήμου Αποκορώνου

«Πανηγύρι παραδοσιακό στο Μελιδόνι Αποκορώνου στη,Μαδάρα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου “ΤΟ ΑΠΑΝΩ ΝΕΡΟ” διοργανώνει Κρητικό πανηγύρι , την παραμονή του Προφήτη Ηλία , το απόγευμα , στη Μαδάρα και στη θέση “ ΜΕΜΕΤΗ ΚΑΛΥΒΑ”

20

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018/ Εμπρόσνερος / Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης / ώρα 21.15

<<Συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη >>

Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει συναυλία με τον ΜΑΝΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ. Ο τραγουδιστής φορτώνει μαζί με τους μουσικούς του το βανάκι του, με τραγούδια, όνειρα, ενισχυτές, φώτα, καλώδια, και έρχεται Αποκόρωνα και υπόσχεται μια ονειρεμένη βραδιά. Στις αποσκευές του έχει τραγούδια από τις τρεις δισκογραφικές δουλειές του, από τις συνεργασίες του με γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής της χώρας με τα οποία και έχει συνεργαστεί, από το μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, έως και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Βασίλη Καζούλη, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Γιάννη Χαρούλη, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τα «Υπόγεια Ρεύματα», τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τους «Χαΐνηδες», τον Στέλιο Μπικάκη, τον Λάκη Παπαδόπουλο κ.ά.

.Παλιά και νέα τραγούδια συγκροτούν ένα δεμένο πρόγραμμα με μουσικές εξάρσεις και πρωτότυπες εκτελέσεις από τους εκπληκτικούς και πολύ γνωστούς μουσικούς που απαρτίζουν το συγκρότημά του , πράγμα που κάνει τις παραστάσεις του, αξιοπρόσεκτες και ιδιαίτερες για τους θεατές κάθε ηλικίας που σίγουρα θα δεθούν με τις εξαιρετικές ερμηνείες των τραγουδιών. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

21

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου /ώρα 21.00

«Παράσταση καραγκιόζη»

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει παράσταση καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη, στην ‘’παιδική χαρά’’ δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου.

Διοργάνωση: Δήμος Αποκορώνου και Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

22

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018/ Πεμόνια Αποκορώνου/ώρα 21.00

Μουσική παράσταση με τον Λεωνίδα Μαριδάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεμονίων και ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνουν μουσική παράσταση με τον τραγουδοποιό Λεωνίδα Μαριδάκη σε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Ο Λεωνίδας Μαριδάκης φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει ένα έντεχνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα 

με τραγούδια από το νέο του άλμπουμ «Βάρκα στο σπίτι» αλλά και με ελληνικά τραγούδια γνωστά και αγαπημένα.

Σε μια λάτιν- σουίνγκ ατμόσφαιρα το ρεμπέτικο του Τσιτσάνη θα συναντήσει τον Σταμάτη Κραουνάκη και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τον Κωστή Μαραβέγια σε ένα λάιβ που η θετική ενέργεια, η συγκίνηση και το χαμόγελο θα έχουν τον πρώτο λόγο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

23

Παρασκευή 20 Ιουλίου – Κυριακή 22 Ιουλίουν/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα 10.00 – 20.00

Έκθεση Ζωγραφικής-Αγιογραφίας της Γαλάτειας Γ. Βαγιάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής-Αγιογραφίας της Γαλάτειας Γ. Βαγιάκη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρυσών Αποκορώνου. Εγκαίνια : Παρασκευή 20 Ιουλίου 6μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

24

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 /Βάμος Δήμου Αποκορώνου/21.00 ώρα

Κρητική Βραδιά με το Συγκρότημα Γιώργου & Νίκου Στρατάκη

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αποκορώνου “Κορωνίς” Βάμου διοργανώνει Κρητική βραδιά με το συγκρότημά Γιώργη & Νίκου Στρατάκη . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Βάμου

25

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 / Αλίκαμπος Αποκορώνου/ώρα 21.00

Μουσική συναυλία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλικάμπου <<ΑΡΧΑΥΛΙ>> και ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνουν Έντεχνη και Ροκ συναυλία με το συγκρότημα του  Μάριου Ηλιάκη και της Μαρίας Δασκαλάκη.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλικάμπου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

26

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.00

« Αροδαφνούσα »

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τη Σύναξη Νέων και Φοιτητών – Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Γιώργη Καλογεράκη « Αροδαφνούσα »,

Η «Αροδαφνούσα» είναι ένα μεσαιωνικό Δημοτικό Τραγούδι που συναντάται σε ολόκληρη την Κύπρο. Τυχαίνει δε μια ακόμα ιστορία όπου συγκρούονται οι δυο αρχέγονοι παράγοντες του Έρωτα και του Θανάτου!

Το λαϊκό άσμα περιγράφει το βασανισμό και τη θανάτωση της Αροδαφνούσας, μιας πανέμορφης κόρης που συμβολίζει την ίδια την Κύπρο, από τους Φράγκους άρχοντες και κατακτητές! Την κόρη ερωτεύτηκε ο ίδιος ο βασιλιάς της Κύπρου, ενώ καταδίωξε και θανάτωσε ζηλόφθονα η βασίλισσα.

Ο συγγραφέας αξιοποιώντας στοιχεία απ’ το τραγούδι καθώς και από το «Χρονικό» του Λεοντίου Μαχαιρά, μεσαιωνικού χρονικογράφου της Κύπρου, φτιάχνει μια ποιητική και συγχρόνως δραματική σύνθεση σε παραδοσιακό στίχο και ομοιοκαταληξία, με στοιχεία κι απ’ τα δύο ιδιώματα, Κύπρου και Κρήτης. Σκηνοθεσία : Αποστόλης Κουγιτάκης

Σκηνικά : Γιάννης Τσάβαλος

Κοστούμια : Γιώργης Καλογεράκης

Μουσική : Αντώνης Ζαχαράκης

Οργανωτική Στήριξη : πατέρας Νικόλαος Νικηφόρος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

27

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 /Γεωργιούπολη Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα 21.00/ Κεντρική Πλατεία

Συναυλία στη Γεωργιούπολη

Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει Συναυλία με « ΤοΠολυφωνικό Σύνολο Χανίων ¨ ΑΠΟΛΛΩΝ » στην πλατεία της Γεωργιούπολης.

Το Πολυφωνικό Σύνολο Χανίων ¨ ΑΠΟΛΛΩΝ ¨ ιδρύθηκε το ετος2012 έχει έδρα τα Χανιά και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα .Πρόεδρος είναι ο γνωστός δικηγόρος των Χανίων Παύλος Σειραδακης. Υπεύθυνος για τη διδασκαλία των τραγουδιών, την επιλογή αυτών, και την παρουσίαση της χορωδίας στο κοινό είναι ο Παύλος Μπαιλάκης ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της χώρας μας. Τα τραγούδια καλύπτονται με τέσσερις (4) φωνές και από φέτος συμμετέχει και γυναικείο τμήμα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

28

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 στις 21:00

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Φιλανθρωπική Συναυλία με τη Γλυκερία»

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και η Γλυκερία σας καλούν στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου σε ένα μουσικό ταξίδι με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου για μια βραδιά ξεχωριστής διασκέδασης

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Διοργάνωση: Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων Κεππεδηχ-Καμ, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου, Δήμος Πλατανιά ΔΕΥΑΒΑ

29

Τετάρτη 25 Ιουλίουν 2018 /Βρύσες Δήμου Αποκορώνου/ Στο ποτάμι / Ώρα 21.00

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» Συναυλία με το Μουσικό Σύνολο “Vamos Ensemble

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών διοργανώνουν συναυλία, στο ποτάμι της πλατείας του χωριού, με το Μουσικό Σύνολο Βάμος «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» .Ένα πρόγραμμα με μουσικές και τραγούδια που θα περιγράφουν την Ελλάδα του Νίκου Καζαντζάκη. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Σήφης Μιχελογιάννης (Υπεύθυνος Τομέα Κρήτης της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ) παρουσιάζοντας την διάσταση « Ο Καζαντζάκης και το πνεύμα του Ζορμπά».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

30

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου /ώρα 21.30

<< Βραδια Καραόκε στο Γαβαλοχώρι>>

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 0 Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει βραδιά καραόκε στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου.

Δώρο έκπληξη στην καλύτερη συμμετοχή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

31

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018/ Καλαμίτσι Αμυγδάλι Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

<< Παράσταση Καραγκιόζη>>

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμιτσίου Αμυγδάλου διοργανώνουν παράσταση Καραγκιόζη με την ομάδα του  Νίκου Μπλαζάκη.

.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

32

Παρασκευή 27 Ιουλίου  2018/ Εμπρόσνερος / Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης / ώρα 19.00

Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο”,

Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – αφιέρωμα στην μνήμη του Μπρονιερίτη Ιωάννη Μαρκάκη, φονευθέντα κατά δολοφονική απόπειρα κατά του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (6 Ιουνίου 1933). Ομιλητής θα είναι ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γεν. Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος K. Βενιζέλος, με θέμα “Η απόπειρα κατά της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου και η δολοφονία του Ιωάννη Μαρκάκη”.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Αποκορώνου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος K. Βενιζέλος», το Κοινωφελές Ίδρυμα ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπροσνέρου και η Οικογένεια Μαρκάκη, με την υποστήριξη του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την καντάτα για χορωδία και ορχήστρα “Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο”, παραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», σε ποίηση Κ. Παλαμά, Ι. Στρατήγη, Ι. Κωνσταντινίδη, Μ. Μαλακάκη και σύνθεση Γιάννη Μεντζελόπουλου.

Συμμετέχουν η Χορωδία Χανίων και οι Δέσποινα Δρακάκη και Αnnica Schueffler, σοπράνο, Γιώργος Ψαρουδάκης, τενόρος, η ορχήστρα «Vamos Ensemble» και ο Δημήτρης Βακάκης στη λύρα. Στην αφήγηση ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης.

Θα προηγηθούν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ιωάννη Μαρκάκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

33

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 /Νιό Χωριό Δήμου Αποκορώνου/21.00 ώρα

Κρητική Βραδιά με το Συγκρότημα του Κώστα Κορδατζάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νιο – Χωριού Αποκορώνου διοργανώνει Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Κώστα Κορδατζάκη,. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου

34

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 / Άγιος Ραφαήλ Καλύβες Αποκορώνου – Εθν. Οδός/ ώρα 19.30

«Ημερίδα στον Άγιο Ραφαήλ»

Το Καθίδρυμα «Τίμιος Σταυρός»- Άγιος Ραφαήλ σε συνεργασία με το Σύλλογο Παϊδοχωριανών Αττικής « Η ΠΑΝΑΓΙΑ» οργανώνουν Ημερίδα με θέμα:

« ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

Με τη στήριξη του Δήμου Αποκορώνου, , του Ιδρύματος « Αγία Σοφία» και της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου.

Εισηγητής : ο κ.Παντελής Ι. Μαριακάκης, Θεολόγος, Αντιπρόεδρος Συλλόγου « Η ΠΑΝΑΓΙΑ».

35

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 /Πλάκα Δήμου Αποκορώνου/ ώρα 21.00.

«Πλακιανά »

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας Αποκορώνου « Ο ΠΛΑΚΙΑΝΟΣ » διοργανώνει εκδήλωση αφιέρωμα εις μνήμη του Μιχάλη Παπαδάκη ή Πλακιανού. Συμμετέχουν γνωστά Αποκορωνιώτικα συγκροτήματα.. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Δημοτικό σχολείο Πλάκας και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Αποκορώνου και Γυμνασίου Βάμου . Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου

36

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018/Φρές Δήμου Αποκορώνου /ώρα 19.00

<< Πεζοπορία εις Μνήμη Ελένης Κουκουράκη>>

Η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε >> διοργανώνουν Πεζοπορία εις Μνήμη Ελένης Κουκουράκη. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Φρε και θα ακολουθήσει την διαδρομή Πλατεία Φρε – Τζιτζιφές – Βρύση Τζιτζιφε – Σηφιανά – Κοιμητήριο Φρε – Πλατεία Φρε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

37

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018/ Στύλος Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

<< Παράσταση Καραγκιόζη>>

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύλου διοργανώνουν παράσταση Καραγκιόζη με την ομάδα του  Νίκου Μπλαζάκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

38

Κυριακη 29 Ιουλίουν 2018 /Βρύσες Αποκορώνου/ 18.00

Ποδηλατικοί αγώνες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει ποδηλατικούς αγώνες Έναρξη: 6 μ. μ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

39

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018/ Μαχαιροί Δήμου Αποκορώνου/ Θεατράκι Μαχαιρών /Ώρα έναρξης 20.30

«Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι»

Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει μια παράσταση για μικρούς μεγάλους με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια που μας θυμίζει τις ιστορίες που έλεγαν οι παππούδες μας από στόμα σε στόμα, λόγια αλλοτινών εποχών που όπως παλιά, έτσι και τώρα, παρηγορούν, συντροφεύουν και εξηγούν όσα μας φοβίζουν. Νεράιδες, μοίρες, γοργόνες και καράβια ξαναζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας μέσα από τη δύναμη του δεκαπεντασύλλαβου, που ρέει σαν ποτάμι, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, στάζει μέλι στην καρδιά και κάνει την φαντασία μας να ταξιδέψε.

Σκηνοθεσία- ερμηνεία:

Ιφιγένεια Κακριδώνη (αφήγηση, τραγούδι, κιθάρα, κρουστά)

Μαρία Τερζάκη (αφήγηση, τραγούδι, ούτι, φλογέρα, κρουστά)

Σκηνικά αντικείμενα: Απόστολος Κακριδώνης, κούκλες: Ηλιάννα Σκουλάκη, Μαρία Τερζάκη

Για θεατές από 6 έως 106 ετών!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

40

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 / Γεωργιούπολη ( κεντρική πλατεία )/ ώρα 21.00

Συναυλία – SUMMER TOUR 2018 με τον Ηλία Παλιουδάκη

Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει συναυλία αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι με τον έντεχνο λαϊκό μας ερμηνευτή Ηλία Παλιουδάκη στην Γεωργιούπολη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

41

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 /Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου Χανίων/ ‘ώρα 21.00

« Συναυλία με τον Ψαραντώνη »

Την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπροσνέρου με τη στήριξη του Δήμου Αποκορώνου διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τον Ψαραντώνη στο θέατρο Εμπροσνέρου «Μίκης Θεοδωράκης»

42

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 /Κουρνάς Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.00

Παραδοσιακός Μουσικός Σύλλογος Αποκορώνου <<Χαρίλαος>>

ην Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 ο Παραδοσιακός Μουσικός Σύλλογος Αποκορώνου <<Χαρίλαος>> σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουρνά και με τη στήριξη του Δ. Αποκορώνου διοργανώνει την ετήσια συναυλία του στον Κουρνά Αποκορώνου.

43

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 /Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου Χανίων/ ‘ώρα 21.00

« Συναυλία με τον Μάνο Μαλαξιανάκη και τα Παντερμάκια »

Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπροσνέρου διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τον Μάνο Μαλαξιανάκη και τα “Παντερμάκια “ – Χάρης και Γιώργος Παντερμάκης

44

Tετάρτη 1 Αυγούστου 2018/Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.15

«Μόλις Χώρισα»

Το έργο του Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου που αγάπησαν το κοινό και οι κριτικοί με πρώτο ανέβασμα το 1998 και κινηματογραφική ταινία το 2008 περιοδεύει για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου, σε μια νέα μοναδική εκδοχή!

Το «Μόλις Χώρισα» επανέρχεται πιο δυναμικό από ποτέ στην επικαιρότητα του σήμερα για να μας παρασύρει με τη δυνατή μουσική του, τις σπαρταριστές ατάκες και τους ευρηματικούς χαρακτήρες του. Ένα ξέφρενο πάρτυ κι ένας χωρισμός θα σημαδέψουν το θεατρικό καλοκαίρι και οι θεατές θα συμμετάσχουν στο πιο in birthday party της φετινής σεζόν.

Πρωταγωνιστούν: Η Τζόυς Ευείδη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Κώστας Κάππας, η Θωμαϊς Ανδρούτσου, η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Τριπόδης Χρήστος, η Ελίνα Μάλαμα, o Δημήτρης Ζωγραφάκης, ο Ανδρέας Βούλγαρης και ο Στρατής Νταλαγιώργος αποτελούν το τέλειο guest list για το πάρτυ της χρονιάς, με γνωστά τραγούδια, όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει και γενέθλια, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί.

Ηθοποιοί και θεατές τραγουδoύν, γελάνε και χορεύουν όλοι μαζί, αντιστέκονται στην καθημερινότητα που ζούμε και αποδεικνύουν ότι η ζωή έχει χρώμα και ο χωρισμός θέλει καλοπέραση. Το πιο ωραίο πάρτυ του καλοκαιριού! Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Βασίλης Μυριανθόπουλος και Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Σκηνικά: Βαλεντίνο Βαλάσης Φωτισμός: Βλάσσης Θεοδωρίδης Παραγωγή: Μέθεξις

45

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 έως Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου

<< Έκθεση ζωγραφικής της Πολύμνια Αργύρη >>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής της Πολύμνια Αργύρη.

Η Πολύμνια είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος, με καταγωγή απ’ τους Λάκκους Χανίων.

Έχει ζήσει σε Αθήνα, Λουξεμβούργο, Αγγλία και τελευταία στα Χανιά Κρήτης. Η ζωγραφική ήταν πάντα η αγαπημένη της ασχολία, στην οποία όμως αφιερώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια.

Τα θέματά της τα αντλεί κυρίως απ’ την φύση, συνδυάζοντας το ρεαλιστικό με naive art και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε λεπτομέρειες και χρώματα.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Λονδίνο, Αίγινα, Παρίσι και Βιέννη. Το 2017 κάνει την πρώτη ατομική της έκθεση στον Βάμο, και φέτος, το 2018, την δεύτερη στο Γαβαλοχώρι Χανίων.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 10:00-14:00 και 18:00-22:00

46

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 /Βρύσες Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα 21.00/ ποτάμι

Θεατρική παράσταση στις Βρύσες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών σε συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουρνά παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» στο ποτάμι της πλατείας του χωριού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

47

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης: 21.30

<< Κρητική Βραδια στο Γαβαλοχώρι>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Γιώργου και Νίκου Στρατάκη..

Είσοδος 15 € με πλήρες μενού

48

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018/Λιτσάρδα Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

<< Παράσταση Καραγκιόζη>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιτσάρδας με τη στήριξη το Δ. Αποκορώνου διοργανώνουν παράσταση Καραγκιόζη με την ομάδα του  Νίκου Μπλαζάκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

49

Παρασκευή 03 Αυγούστου 2018/ Βαφές Δήμου Αποκορώνου / στο χώρο του “Παλιού Σχολείου

«Προβολή ντοκιμαντέρ στο Βαφέ»

Την Παρασκευή 03 Αυγούστου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ “Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς” στο χώρο του “Παλιού Σχολείου.

Χαράματα 28ης Αυγούστου 1944, Χανιά, Κρήτη. Οι Γερμανοί κατακτητές κυκλώνουν το μικρό χωριό Κακόπετρος στον σημερινό δήμο Πλατανιά. Φεύγοντας το απόγευμα, το ναζιστικό μίσος αφήνει πίσω του 23 νεκρούς, άδεια, λεηλατημένα σπίτια και τις ψυχές των επιζώντων ισοβίως σημαδεμένες. Πέντε επιζώντες θυμούνται και αφηγούνται εκείνη τη βροχερή Δευτέρα αλλά και την υπόλοιπη ζωή τους όπως χαραγμένη από τον πόνο συνεχίστηκε.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

50

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018/ Κάινα Αποκορώνου/ώρα 21.00

Μουσική παράσταση με τον Λεωνίδα Μαριδάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάινας και ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνουν μουσική παράσταση με τον τραγουδοποιό Λεωνίδα Μαριδάκη σε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Ο Λεωνίδας Μαριδάκης φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει ένα έντεχνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα 

με τραγούδια από το νέο του άλμπουμ «Βάρκα στο σπίτι» αλλά και με ελληνικά τραγούδια γνωστά και αγαπημένα.

Σε μια λάτιν- σουίνγκ ατμόσφαιρα το ρεμπέτικο του Τσιτσάνη θα συναντήσει τον Σταμάτη Κραουνάκη και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τον Κωστή Μαραβέγια σε ένα λάιβ που η θετική ενέργεια, η συγκίνηση και το χαμόγελο θα έχουν τον πρώτο λόγο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

51

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 / Ντουλιανά Δήμου Αποκορώνου

<<ROCK FESTIVAL>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουλιανών διοργανώνει Rock Festival. Μια βραδιά με δυνατή ροκ μουσική, για 7η χρονιά , στο πλάτωμα της Λειβαδούρας.

Το Woodstock του Αποκόρωνα

Το ραντεβού όσων αγαπάνε την ντόπια, καλή ροκ μουσική !

52

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018/Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.15

«ΒΑΤΡΑΧΟΙ του Αριστοφάνη»

Στους Βατράχους ο Αριστοφάνης ξεδιπλώνει στην ορχήστρα μια φαντασμαγορική νέκυια, σαν άλλος Οδυσσέας, που αναζητά τον δρόμο για την ουτοπική Ιθάκη του. Πρέπει κανείς να μάθει τι είναι θάνατος, για να φέρει σε πέρας την ζωή του. Πρέπει να συνειδητοποιήσει η πόλις τις απουσίες της, για να είναι παρούσα ως πόλις. Πρέπει να καταβυθιστεί στον ξένο κόσμο του Άδη, για να κατακτήσει την ταυτότητά της.

Ο θεός Διόνυσος μασκαρεμένος σε Ηρακλή θα κατεβεί στον Άδη, για να φέρει στη γη τον Ευριπίδη, αφού η Αθήνα δεν έχει πια έναν τουλάχιστον μεγάλο ποιητή. Το ταξίδι αυτό, αν και γίνεται μέσα στον επιβλητικό ζόφο του κόσμου των ψυχών, διαθέτει την ευθυμία μιας ψυχαγωγικής περιήγησης, η οποία αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού.

Ο Διόνυσος δεν κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει στον κόσμο ούτε κάποιον παλιό-καλό πολιτικό ούτε κάποιον παλιό-καλό φιλόσοφο ή στρατηγό. Κατεβαίνει για να φέρει έναν δραματικό ποιητή. Είναι προφανές πως ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο για να σώσει την χώρα από την παρακμή. Περίεργο πραγματικά, με τα δικά μας δεδομένα.

Σκηνοθεσία:  Κώστας Φιλίππογλου

ΔΙΑΝΟΜΗ 

Ηθοποιοί  (με σειρά εμφάνισης ) :

Λάκης Λαζόπουλος Σοφία Φιλιππίδου Δημήτρης Πιατάς

και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Μαζί τους οι : 

Άννα Καλαϊτζίδου Γιάννης Στεφόπουλος Γιώργος Συμεωνίδης Εριφύλη Στεφανίδου

Τάσος Δημητρόπουλος Γιάννης Γιαννούλης Δημήτρης Δρόσος Ειρήνη Μπούνταλη Φοίβος Συμεωνίδης

Χρήστος Κοντογεώργης Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ , 15 ευρώ φοιτητικό και ανέργων 

53

Σάββατο 04 Αυγούστου 2018/Φρες Δήμου Αποκορώνου

«Αθλητικές εκδηλώσεις στον Φρε»

Το Σάββατο 04 Αυγούστου η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε>> διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις στον Φρε Δήμου Αποκορώνου στην πλατεία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

54

Σάββατο 04 Αυγούστου /Βάμος Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.00

<< Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη »

Η Α.Σ.Α. « ΚΟΡΩΝΙΣ» Βάμου σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου διοργανώνει συναυλία με τον ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ σε μια και μοναδική συναυλία στο Βάμο Αποκορώνου .

55

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018/Αλίκαμπος Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

<< Παράσταση Καραγκιόζη>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλικάμπου «ΤΟ ΑΡΧΑΥΛΙ» διοργανώνει παράσταση Καραγκιόζη “Το στοιχειωμένο πηγάδι” από την ομάδα του  Νίκου Μπλαζάκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

56

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018/Τζιτζιφες – Δήμου Αποκορώνου/ ώρα 21.00

<< Βραδιά ριζίτικου στο Τζιτζιφέ>>

Ο «Καλλιτεχνικό Όμιλος Αποκόρωνα» διοργανώνει βραδιά ριζίτικου. Είναι μια εκδήλωση η οποία έχει καθιερωθεί να γίνεται στον Τζιτζιφέ τώρα και μια δεκαετία περίπου. Σε αυτή την εκδήλωση τιμάτε η παράδοση του τόπου μας, η παράδοση της ρίζας του Νομού Χανίων . Μια παραδοσιακή βραδιά με αυθεντική κρητική μουσική και ριζίτικα τραγούδια.

57

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 /Βρύσες Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα 21.00/ αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου

« Κρητικό πανηγύρι »

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει Κρητικό πανηγύρι για τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου με τον Νίκο Καρκάνη και το συγκρότημα του.

58

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018/Ξηροστέρνι Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

<< Κρητική Βραδιά – Πανηγύρι στο Ξηροστέρνι>>

Ο Σύλλογος Ξηροστερνιανών « Η ΒΙΟΛΑ » και η Νεολαία του χωριού διοργανώνουν κρητική βραδιά – πανηγύρι για τον εορτασμό της “μεταμόρφωσης του Σωτήρος με τον Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημα του

59

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018/Ξηροστέρνι Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

<< Κρητική Βραδιά – Πανηγύρι στο Ξηροστέρνι>>

Ο Σύλλογος Ξηροστερνιανών « Η ΒΙΟΛΑ » και η Νεολαία του χωριού διοργανώνουν κρητική βραδιά – πανηγύρι για τον εορτασμό της “μεταμόρφωσης του Σωτήρος «με τα Περουλάκια και το συγκρότημα τους.

60

Τρίτη 07 Αυγούστου 2018 /Βαφές Δήμου Αποκορώνου Χανίων/ ‘ώρα 21.00

« Συναυλία με τον Ψαρογιώργη στο Βαφέ »

Την Τρίτη 07 Αυγούστου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ με τη στήριξη του Δήμου Αποκορώνου, διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τον Ψαρογιώργη στο χώρο του «Παλιού Σχολείου » στο Βαφέ.

61

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 /Καλύβες – Τσιβαράς Δήμου Αποκορώνου / ώρα 19.00

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ <<ΤΣΙΒΑΡΑ – ΚΑΛΥΒΕΣ>>

Την Τρίτη 7 Αυγούστου ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβών ” Η Αγία Παρασκευή” σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσιβαρά διοργανώνουν τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου Ειρήνης – Αγάπης – Υγείας από τον Τσιβαρά στις Καλύβες. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

62

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 / Αύλειος χώρος Γυμνασίου Βάμου – Βάμος Ώρα 21.15

«Συναυλια στο Βάμο»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά διοργανώνει μεγάλη συναυλία με το καλλιτεχνικό σχήμα του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Σωκράτη Μάλαμα στον αύλειο χώρο του γυμνασίου Βάμου. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου και με την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου «Ο Πρίνος».

«ΜΕ ΣΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΕΛΑ»

Ο νέος δίσκος του Θανάση με ερμηνευτή τον Σωκράτη, που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο, στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν, σαν έτοιμοι από καιρό, τη σύμπραξη για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι.

Ο Θανάσης έχει να εμφανιστεί στη σκηνή κοντά στα δύο χρόνια, τον δε Σωκράτη, όσο και να τον ακούς, δεν χορταίνεις το απαράμιλλο χαλκιδικιώτικο ντουέντε. Μαζί τους:

Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι

Γιάννης Αντωνιάδης: Κλαρίνο

Αποστόλης Γιάγκος: Πλήκτρα

Δημήτρης Λάππας: Κιθάρες, τζουράς, μπουζούκι

Νίκος Μαγνήσαλης: Τύμπανα

Κώστας Παντέλης: Ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Παπατριανταφύλλου: Μπάσο

Φώτης Σιώτας: Βιολί, βιόλα, τραγούδι

Κυριάκος Ταπάκης: Λαούτο, μπουζούκι

Τίτος Καργιωτάκης – Μάκης Πελοπίδας: Ηχοληψία

Χρήστος Λαζαίδης: Σχεδιασμός φώτων

Δημήτρης Κατέβας – Αλέξανδρος Κτιστάκης: Τεχνικοί σκηνής

Γενική είσοδος 14 ευρώ – Προπώληση : 12 ευρώ

63

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.30

<< Κρητική Βραδιά με το συγκρότημα του Ανδρέα Μανωλαρακη.>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει KΚρητική Βραδιά με το συγκρότημα του Ανδρέα Μανωλαρακη.

Είσοδος 15 € με πλήρες μενού.

64

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου/ ώρα 21.00

 «Συνάντηση , με την παράδοση της Ελλάδος»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών με τη στήριξη του Δήμου Αποκορώνου διοργανώνει την 2η συνάντηση με την παράδοση της Ελλάδος . Στο όμορφο ποτάμι του χωριού θα “συναντηθούν” χορευτικοί σύλλογοι , για να μας ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα & τον Ελληνισμό.
Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

65

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018/Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου/ώρα 21.00

“Στα Παλάτια της Κνωσού” του Νίκου Καζαντζάκη

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει το έργο του Νίκου Καζαντζάκη “Στα Παλάτια της Κνωσού”. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Αποκορώνου, Jazz Train Studio.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στα παλάτια της Κνωσού, στην Μινωική Κρήτη. Την εποχή που η Κρήτη ήταν αληθινά παντοδύναμη, με αποικίες από τη Δύση ως την Ανατολή και ο Μίνωας πανίσχυρος ηγέτης. Στο παλάτι ζουν και οι δύο κόρες του Μίνωα, η Αριάδνη και η Φαίδρα, δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Ένας ξένος έρχεται να ταράξει τα νερά και να προκαλέσει τα πρώτα ρήγματα στην κυριαρχία του Μίνωα. Ο Θησέας, το βασιλόπουλο από την Αθήνα, έρχεται να δώσει ένα τέλος στον άδικο φόρο αίματος που πληρώνουν κάθε χρόνο οι Αθηναίοι. Στη γνωστή περιπέτεια, παίρνουν μέρος και τρία παιδιά: Η Κρινώ, πιστή υπηρέτρια της Αριάδνης, ο Χάρης, ο αδερφός της και ο Ίκαρος, ο καλός τους φίλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΤΙΧΟΙ: Γιώτα Μπούρα

ΣΚΗΝΙΚΑ: Ευαγγελία Βολακάκη

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βασιλική Ντουντουλάκη – Jazz Train Studio

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Αλκυόνη Μαλεκάκη
ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης):

Σκέψη Μίνωα 1: Μαρία Καποκάκη

Θησέας: Γιώργος Βορνιωτάκης

Σκέψη Μίνωα 2, Αυτοκράτειρα της Παλμύρας: Χρυσούλα Ψυλλάκη

Μίνωας: Νάσος Αθανασόπουλος

Αριάδνη: Λίνα Κελαϊδή

Φαίδρα: Κατερίνα Ποντικάκη

Σκέψη Μίνωα 3: Χριστίνα Βεριβάκη

Ίκαρος: Παύλος Καστρινάκης

Χάρης: Ντένια Καραβασιλειάδη

Κρινώ, Κλειώ: Αργυρένια Σπινθουράκη

Μαλής, Αθηνά: Έλενα Αθανασοπούλου

Αιγέας: Απόστολος Μπουζάκης

Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά):

Σίβυλλα Διονύζη, Εμμανουέλα Ζερβουδάκη, Χριστιάνα Μαστραντωνάκη, Αγγελίνα Ουγγρίνη,Αλεξάνδρα Σεφερλή, Ευγενία Σεφερλή, Κατερίνα Τσαραμανίδου, Μαρίνα Τσαραμανίδου, Βενετία Φλεμετάκη, Χριστίνα Χατζηδάκη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡH

66

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018/Στύλος Δήμου Αποκορώνου/ Πλατεία Καβούσι/Ωρα 21.00

<<Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον Μάρκο Ρενιερη, και Γιάννη Πολυχρονακη >>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύλου διοργανώνει Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής Μάρκο Ρενιερη, και Γιάννη Πολυχρονακη στην πλατεία Καβούσι. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για ενίσχυση Κοινωνικών δομών.

67

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018/ Ξηροστέρνι Αποκορώκνου/ώρα 20.00

«Παραμύθια στο ταψί»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροστεριανών <<Η ΒΙΟΛΑ>> , η Νεολαία του χωριού και ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνουν τη θεατρική κωμωδία με τίτλο «Παραμύθια στο ταψί» για μικρούς και μεγάλους ………Κουλουράκια απ’ όπου ξεπηδούν ιστορίες και τραγούδια για το αλεύρι και τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και τα πορτοκάλια. Κουλουράκια που ζυμώνει, πλάθει και ψήνει επί σκηνής η θεία Μαργαρίτα για τα αγαπημένα της παιδιά…….

Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Λαούτο, τραγούδι: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

68

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018/ Ξηροστέρνι Αποκορώνου/ώρα 21.00

«Μουσική παράσταση με τον Λεωνίδα Μαριδάκη»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροστεριανών <<Η ΒΙΟΛΑ>> η Νεολαία του χωριού και ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνουν μουσική παράσταση με τον τραγουδοποιό Λεωνίδα Μαριδάκη σε ενα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Ο Λεωνίδας Μαριδάκης φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει ένα έντεχνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα 

με τραγούδια από το νέο του άλμπουμ «Βάρκα στο σπίτι» αλλά και με ελληνικά τραγούδια γνωστά και αγαπημένα.

Σε μια λάτιν- σουίνγκ ατμόσφαιρα το ρεμπέτικο του Τσιτσάνη θα συναντήσει τον Σταμάτη Κραουνάκη και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τον Κωστή Μαραβέγια σε ένα λάιβ που η θετική ενέργεια, η συγκίνηση και το χαμόγελο θα έχουν τον πρώτο λόγο. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

69

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018/Μελιδόνι Δήμου Αποκορώνου

<<Κρητική βραδιά με τον Πέτρο Μαρούλη στο Μελιδόνι >>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου “ΤΟ ΑΠΑΝΩ ΝΕΡΟ” διοργανώνει Κρητική βραδιά με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη της Κρητικής μουσικής Π’ετρο Μαρούλη

70

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018/Κεφαλάς Δήμου Αποκορώνου

«Παραμύθια στο ταψί»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλιανών Αττικής με τη στήριξη του Δ. Αποκορώνου διοργανώνει τη θεατρική παιδική παράσταση «Παραμύθια στο ταψί» με την Βαλεντίνα Παπαδημηρτάκη και τον Αλέξανδρο Ιερωνυμίδη.

Νόστιμες αφηγήσεις και αφράτα τραγούδια σε μια παράσταση ζυμωμένη με μεράκι
Παράσταση για παιδιά από το
Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο.
Η μαγική συνταγή για κουλουράκια της θείας Μαργαρίτας γίνεται το όχημα για να ταξιδέψουν μικροί και μεγάλοι ……… Κουλουράκια που ζυμώνει, πλάθει και ψήνει επί σκηνής η θεία Μαργαρίτα για τα αγαπημένα της παιδιά. Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη Στίχοι – Μουσική: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Έμμα Μολλέ  

Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Παπαδοπούλου

 Αφήγηση: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Λαούτο, τραγούδι: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

71

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018/Κεφαλάς Δήμου Αποκορώνου

«Συναυλία παραδοσιακής μουσικής »

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλιανών Αττικής διοργανώνει Συναυλία παραδοσιακής μουσικής .
Το μουσικό σχήμα ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει τραγούδια από τη νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΩ και μας ταξιδεύει στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής παράδοσης.
Από την Κρήτη ως τη Λέσβο κι από την Πελοπόννησο ως τη Θράκη ο Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης (λύρα), η Μαρία Πλουμή (λαούτο) και ο Γιάννης Χίνος (κιθάρα, λαούτο) ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς της λαϊκής μας παράδοσης.

72

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 /Κοκ. Χωριό Δήμου Αποκορώνου / ώρα 18.00

Παναποκορωνιώτικος Εσπερινός – Εκδήλωση τιμής και μνήμης

Το Σάββατο 11 Αυγούστου , ο Σύλλογος Κοκκινοχωριανών « Αγ. Γεώργιος » σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου και με την Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου , διοργανώνει τον Παναποκορωνιώτικο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους στο Κοκ. Χωριό . Ο Εσπερινός θα συνδιαστεί με επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο για τη θυσία των 120 Κοκκινοχωριανών στον Καραβόσπηλιο «ΜΕΤΑΞΑΡΗ» καθώς και με επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων ζωής και δράσης του Συλλόγου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

73

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 /ΚΑΛΥΒΕΣ Δήμου Αποκορώνου

<<ΚΑΛΥΒΕΣ BEACH PARTY>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών <<ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ>> διοργανώνει Beach Party στις Καλύβες Δήμου Αποκορώνου

74

Σάββατο 11 Αυγούστου και Κυριακή 12 Αυγούστου 2018/ Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου

«Θεατρικό εργαστήρι στα αγγλικά»

Ο Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου Αποκορώνου διοργανώνει Θεατρικό εργαστήρι στα αγγλικά.

Απευθύνεται σε παιδιά από 9-13 ετών με γνώση αγγλικών επιπέδου ΑClass και άνω.

Ελάτε με τα μπλοκ ζωγραφικής και τα χρώματα σας για ένα δημιουργικό διήμερο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 10:00 -13:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 17:00-20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

75

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018/Καλύβες Δήμου Αποκορώνου / ώρα 18.30

Γιορτή Νεολαίας

Το Σάββατο 11 Αυγούστου ο εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβών <<Η Αγία Παρασκευή>>, διοργανώνει <<Γιορτή Νεολαίας>>. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι αθλητές που διακρίθηκαν στον αγώνα δρόμου Ειρήνης – Αγάπης – Υγείας και στις λοιπές αθλητικές διοργανώσεις, επίσης τα Καλυβιανάκια και Τσιβαρανάκια που πέτυχαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και όσα απόκτησαν πτυχίο καθώς και προσωπικότητες που προέβαλαν τις Καλύβες.. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

76

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018/Κεφαλάς Δήμου Αποκορώνου

Θεατρική παράσταση «ΣΙΛΑΝΣ ΣΙΛΒΟΥΠΛΕ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλιανών Αττικής με τη στήριξη του Δ. Αποκορώνου διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «ΣΙΛΑΝΣ ΣΙΛΒΟΥΠΛΕ» , που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρινέλλας Βλαχάκη. Ένα κορίτσι μεγαλώνει κατά τη δεκαετία του 1960 σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης. Τραγικά γεγονότα, απώλειες και παράξενες συγκυρίες το σημαδεύουν. Διαταράσσεται ψυχικά και παλεύει με σκιές και φαντάσματα. Ζει σιωπηλά σ’ έναν κόσμο χτισμένο από μυστικά, με μόνους  φίλους του τα ζώα….. Όλα τα χρόνια που πηγαίνει στο σχολείο γράφει τις σκέψεις του σε μικρά σημειώματα και τα κρύβει επιμελώς στην εσοχή ενός βράχου. Ωστόσο μία επίσκεψη φίλων των γονιών του από το Παρίσι του ανοίγει παράθυρο στο φως, που του αποκαλύπτει την θεραπευτική δύναμη της τέχνης.  Το κορίτσι αρχίζει να τραγουδάει, να λέει ποιήματα, να φτιάχνει παραμύθια και να σκηνοθετεί τις ιστορίες  του με την απλότητα και τη φυσικότητα που ένα βρεγμένο γατί, κάθεται στον ήλιο για να στεγνώσει και να ζεσταθεί. Μετά από σαράντα χρόνια η ηρωίδα αποφασίζει να περπατήσει ξανά στα μονοπάτια των παιδικών της χρόνων.

Κείμενο – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Μαρινέλλα Βλαχάκη

Δημιουργία video: Βαγγέλης Καλαϊτζής

Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης

Ήχος – φώτα: Διονύσης Μανουσάκης

Στα βίντεο εμφανίζονται οι:

Μάνος Πετράκης (γάλλος φοιτητής)

Γιούλικα Σκαφιδά (βιολογική μητέρα)

Αναστασία Μανωλικάκη (μικρό κορίτσι)

Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (θετή μητέρα – φωνή)

Αντώνης Περαντωνάκης (θετός πατέρας – φωνή)

Προβάλλονται αποσπάσματα της ταινίας μικρού μήκους

«Σιλάνς σιλβουπλέ» του Θοδωρή Παπαδουλάκη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“`

77

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 /Φρες Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 09.00 π.μ.

<<Αρχιερατικό Μνημόσυνο Υπέρ Πεσόντων>>

Η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε >> διοργανώνουν Αρχιερατικό Μνημόσυνο Υπέρ Πεσόντων στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Φρε .

78

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 έως Σάββατο 18 Αυγούστου 2018/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου

<< Έκθεση Ζωγραφικής με την Μαρία Βιλλιώτη >>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει έκθεση Ζωγραφικής με την Μαρία Βιλλιώτη .

Η ζωγράφος γεννήθηκε το 1970 στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα Αττικής όπου και αποφοίτησε από το λύκειο το 1988. Στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 μετακόμισε στην Αθήνα όπου διαμένει έως σήμερα. Σπούδασε σχέδιο μόδαςμακέτα υφάσματος και ζωγραφική κοντά στη Μαρία Κοροβέση, σχεδιάστρια  μόδας και ζωγράφο. Έχει κάνει μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και τεχνική  χρώματος ενώ  παράλληλα εργαζόταν σε διάφορες  εταιρείες  με αντικείμενο σχετικό αλλά και διαφορετικό από τις σπουδές τις. Από το 2001ξεκίνησε να διδάσκει ελεύθερο σχέδιο σε υποψηφίους  πανελλαδικών εξετάσεων των σχολών αρχιτεκτόνων, διακοσμητών, γραφιστών, φωτογράφων κλπ. Από το 2004 ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική. Φτιάχνει πίνακεςπροσωπογραφίες, κάνει εικονογραφήσεις, διακοσμεί με τοιχογραφίες καταστήματα, οικίες παράλληλα διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες. Χρησιμοποιεί λάδιαακρυλικάχρωματιστά μολύβια και σινική μελάνη. Είναι μέλος της “Ένωσης  ζωγράφων με χρωματιστά μολύβια” του Ηνωμένου Βασιλείου (UKCPS) κι έχει ήδη τρεις συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις του συνδέσμου στην Αγγλία. Έχει αρκετές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ έχει κάνει και δύο ατομικές εκθέσεις.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

79

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018/Τσιβαράς Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

«Παράσταση Καραγκιόζη»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά >> διοργανώνει παράσταση καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη, στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Τσιβαρά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

80

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018/Καλύβες Δήμου Αποκορώνου /ώρα 20.30

ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ

Κρητικοί μουσικοί και καλλιτέχνες θα πλημμυρίσουν με κρητικές καντάδες τους δρόμους και τα στενά των Καλυβών και θα γεμίσουν με νοσταλγία τους μεγαλύτερους και με ενθουσιασμό τους νεότερους, που θα απολαύσουν με την καρδιά τους τη μουσική αυτή συντροφιά.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβών ” Η Αγία Παρασκευή” σε συνεργασία με το Κρητικό Σωματείο « Κρητική Μούσα » και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

81

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018/Μελιδόνι Δήμου Αποκορώνου /Ώρα έναρξης:21.00

<<ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ>>

<<ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ>> Μία ιδιαίτερη παρουσίαση δυο χιουμοριστικών διηγημάτων σε κρητική διάλεκτο σε κείμενα του Γιώργη Γρ. Σταματάκη, που αποδίδουν σε μορφή θεατρικού αναλογίου η ηθοποιός Μαρινέλλα Βλαχάκη και ο μουσικός Λεωνίδας Μαριδάκης.

Συνδιοργάνωση Δήμος Αποκορώνου και Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου « ΤΟ ΑΠΑΝΩ ΝΕΡΟ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

82

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018/Αλίκαμπος Δήμου Αποκορώνου

<< Κρητικό Πανηγύρι στον Αλίκαμπο>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλικάμπου <<Αρχαυλι>> διοργανώνει Μεγάλο Κρητικό Πανηγύρι την παραμονή της κοιμήσεως της Θεοτόκου με τον Στέλιο Βαμβακά και το συγκρότημα του.

83

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018/Λιτσάρδα Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

<< Κρητική Βραδιά – πανηγύρι στην Λιτσάρδα>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιτσάρδας διοργανώνει Κρητική Βραδιά – πανηγύρι με το συγκρότημα του Μανώλη Κονταρού

84

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 /Πεμόνια Δήμου Αποκορώνου

«Κρητική Βραδιά – Πανηγύρι στα Πεμόνια με το Συγκρότημα Γιώργου & Νίκου Στρατάκη»

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πεμονίων διοργανώνει Κρητική βραδιά Πανηγύρι με το Συγκρότημα Γιώργου & Νίκου Στρατάκη στα Πεμόνια Δήμου Αποκορώνου

85

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018/Πλατεία Φρε Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.0

<< Κρητική Βραδιά – Πανηγύρι στον Φρε>>

Η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε >> διοργανώνουν κρητική βραδιά – πανηγύρι με το συγκρότημα του Ανδρέα Λιλικάκη (Πλατεία).

86

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 /Πεμόνια Δήμου Αποκορώνου

Κρητική Βραδιά – Πανηγύρι στα Πεμόνια με « τα Περουλάκια»

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πεμονίων διοργανώνει Κρητική βραδιά Πανηγύρι με «ΤΑ ΠΕΡΟΥΛΑΚΙΑ » στα Πεμόνια Δήμου Αποκορώνου

87

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018/Πλατεία Φρε Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

<< Συναυλία στον Φρε>>

Η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε >> με την στήριξη του Δήμου Αποκορώνου διοργανώνουν συναυλία με το μουσικό συγκρότημα « ΟΚΤΑΒΑ » στην Πλατεία του χωριού

88

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018/Λιτσάρδα Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

<< Κρητική Βραδιά – πανηγύρι στην Λιτσάρδα>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιτσάρδας διοργανώνει Κρητική Βραδιά – πανηγύρι με το συγκρότημα του Νίκου Γωνιανάκη

89

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018 /Κουρνάς Δήμου Αποκορώνου

<< Κρητική Βραδιά στον Κουρνά>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρνά << Ο Άγιος Γεώργιος>> διοργανώνει Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Νίκο Ζωιδάκη

90

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018/ Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου – προαύλιο χώρο στο εκκλησάκι Πέτρου και Παύλου /Ωρα έναρξης 21.00

«ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»

Ο Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου Αποκορώνου διοργανώνει την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 παράσταση με τίτλο <<ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ >>,

Από τη Δύση ως την Ανατολή όλος ο κόσμος μια αυλή, γεμάτη με κάθε λογής μυριστικά λουλούδια. Με πόνους , με χαρές, τραγούδια, ιστορίες και παραμύθια.

Εμείς επιλέξαμε μια τόσο δα μικρή γωνίτσα της αυλής αυτής , που πηγαίνει και έρχεται η θάλασσα ,που γεννιούνται λουλούδια και χρώματα και τα χρυσώνει ο ήλιος. Μια γωνίτσα που η φωνή και ο αυλός του Πάνα στήνουν πανηγύρια και ο ένας δίνει το χέρι στον άλλο και στιχοπλέκουν μαντινάδες και τραγούδια για τον Έρωτα και το Θάνατο , που έχουν την ίδια μελαγχολία όπως την ώρα της Γλαύκης.

Κρήτη την λένε τη γωνίτσα αυτή , γεμάτη με λογής λογής , μυρωδιές που με λίγο νερό, λίγό χώμα , άνεμο και ήλιο, φτιάξανε παραμύθια όπου η αλήθεια τους βγαίνει χυτή μέσα από τα καθαρά νερά της παράδοσης.

ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ερμηνευμένα και ντυμένα με ήχους αρχέγονους και καθάριους της ασκομαντούρας και του θιαμπολιού , της μαντούρας και του κρουστού.

Αφήγηση : Νίκος Μπλαζάκης

Μουσική : Μανώλης Φρονιμάκης

91

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018/Κεφαλάς Δήμου Αποκορώνου

« Άνθρωπος και περιβάλλον: Να γνωρίσουμε τον Ορπακιά »

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλιανών Αττικής διοργανώνει :

  • Εκδρομικό περίπατο στο δάσος του Ορπακιά

  • Ανοιχτή συζήτηση για περιβαλλοντικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Τη συζήτηση συντονίζει η περιβαλλοντολόγος κ. Αλέκα Μελιάδου.

Ορπακιάς , ένα τοπίο – χαρακτηριστικό απομεινάρι της πλούσιας αγροτικής πολιτισμικής κληρονομιάς του Αποκόρωνα. Μπορεί η περιοχή, διατηρώντας τα στοιχεία της, να συνεισφέρει σε μια βιώσιμη και καινοτόμα ανάπτυξη προς όφελος της τοπικής οικονομίας; Μια εκκίνηση συζήτησης με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, της ιδιωτικής οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης

92

Σάββατο 18 Αυγούστου  2018/πρ. Δημ. Σχολείο Τσιβαρά Δήμου Αποκορώνου , ώρα 21.15

<<Συναυλία με τον Γιάννη Αγγελάκα >>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά διοργανώνει συναυλία με τον Γιάννη Αγγελάκα .. Ο Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκετε στο μουσικά μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος.
Δε θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για την μπάντα του, τους 
100ο C. Πάνω από δύο χρόνια τώρα, πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν, σβήνουν και ταξιδεύουν.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλά και «δυνατά» live σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και ο δίσκος «Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια». Με αυτόν στις αποσκευές τους αλλά και με τραγούδια από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα, θα ταξιδέψουν (και θα μας «ταξιδέψουν») αυτό το καλοκαίρι .
Τους 100ο C αποτελούν οι: 
Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο και ο καινούργιος μουσικός στην μπάντα Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης.

Γενική εισοδος 12 ευρώ Προπώληση : 10 ευρώ

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου

93

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018/Βαφές Δήμου Αποκορώνου / ώρα 10.30

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης Κρυονερίδας

Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 και ώρα 10:30 ο Δήμος Αποκορώνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ διοργανώνουν στο σπήλαιο της Κρυονερίδας και στο Ηρώο του Βαφέ εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του σπηλαίου της Κρυονερίδας με τη συμπλήρωση 197 ετών από την θυσία τους το 1821.

Θα πραγματοποιηθούν : Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στο “Παλιό Σχολειό” και

Παιδοαθλήματα για τα παιδιά του χωριού.

94

Σαββατο 18 Αυγούστου 2018/ Φρες Δήμου Αποκορώνου/Ωρα έναρξης 21.00

«Παραμύθια στο ταψί»

Θεατρική κωμωδία με τίτλο «Παραμύθια στο ταψί» για μικρούς και μεγάλους ………Κουλουράκια απ’ όπου ξεπηδούν ιστορίες και τραγούδια για το αλεύρι και τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και τα πορτοκάλια. Κουλουράκια που ζυμώνει, πλάθει και ψήνει επί σκηνής η θεία Μαργαρίτα για τα αγαπημένα της παιδιά…….

Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Λαούτο, τραγούδι: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

95

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 /Γήπεδο Σελλιών Αποκορώνου/ ώρα 21.00

Επιμνημόσυνη δέηση ΣΟΥΡΙΑΝΩΝ –ΣΕΛΛΙΑΝΩΝ – ΛΙΚΟΤΙΝΑΡΙΑΝΩΝ

Το Σωματείο Σουριανών – Σελλιανών – Λικοτιναριανών τελούν επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια ομιλία στον ΙΝ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λικοτιναρέ, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των φονευθέντων Λικοτιναριανών, κυρίως γυναικόπαιδων, στο Σπήλαιο ΠΟΥΛΟΥ στα γκρεμνά της Λικοτιναρές, όπου είχαν καταφύγει για να κρυφτούν. Κάηκαν ζωντανά από τους Τούρκους, μετά από προδοσία.

96

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 /Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου / Μουσείο Γαβαλοχωρίου / ώρα 20.00

Παρουσίαση του βιβλίου « Ο Καπετάν Μαλινός και οι αγώνες του για την ελευθερία του τόπου μας »

Το ιστορικό λαογραφικό μουσείο Γαβαλοχωρίου Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Αποκορώνου σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος K. Βενιζέλος» , το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» , υπό την αιγίδα του Δ. Αποκορώνου , στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της συμπλήρωσης των 50 χρόνων λειτουργίας του , διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου « Ο Καπετάν Μαλινός και οι αγώνες του για την ελευθερία του τόπου μας » ( του Στυλιανού Μιχελάκη Δρ.Γεωπόνου, π. Δημάρχου Βάμου και Αντιδημάρχου Αποκορώνου). Ο Καπετάν Μαλινός γεννήθηκε το έτος 1832 στον Άγιο Παύλο Γαβαλοχωρίου και πέθανε το έτος 1923. Έλαβε ενεργό μέρος στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδος από το έτος 1858 έως την ελευθερία της πατρίδος από το έτος 1858 έως την τελευταία επανάσταση του 1896-97 δηλαδή σε όλες τις μεγάλες μάχες των Βρυσών, του Βάμου, της Αλμυρίδας, του Ακρωτηρίου αλλά και αλλού όπως σε χωριά του Ρεθύμνου και του Σελίνου. Από το έτος 1866 αναγνωρίστηκε οπλαρχηγός ενώ στη τελευταία μάχη ως αρχηγός αν και ήταν σε μεγάλη ηλικία. Υπηρέτησε επίσης την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος Βάμου. Παρέμεινε ακόμα γνωστός για τον ήπιο χαραχτήρα του και την καλή συμπεριφορά του προς τους συναγωνιστές του.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

97

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου

<<Βραδιά Αστρονομίας >>

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει <<Βραδιά Αστρονομίας>> με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης. Ουρανογραφία και μυθολογία των καλοκαιρινών αστερισμών. (Στο γήπεδο 5×5 δίπλα από το Δημοτικό σχολείο Βρυσών).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

98

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018/Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νεροχώρι Δήμου Αποκορώνου / ώρα 19.30

« ΕΙΡΗΝΑΙΑ «

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου, ώρα 19.30 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηνών των Καταγομένων από την πρώην Κοινότητα Παιδοχωρίου <<Η Παναγία>> με τη συνεργασία του Δήμου Αποκορώνου, του Ιδρύματος <<Αγία Σοφία>> και τη στήριξη της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου διοργανώνουν εκδήλωση για τον Μακαριστό πρώην Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη. Ομιλητής: ο κ. Παντελής Κατάκης με αναφορά στον χώρο τιμής << Μουσείο>>,Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, που λειτουργεί στο πρώην Οικοτροφείο Θηλαίων Κισάμου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

99

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 / Ντουλιανά Δήμου Αποκορώνου

<< Συναυλία με τους Ψαραντώνη -Ψαρογιώργη >>

Ο θρυλικός άνδρας της κρητικής μουσικής που διακρίνεται για τη βαθιά γνώση και την ανησυχία του για την παράδοση, εξαιτίας της οποίας τον έχουν χαρακτηρίσει «πανάρχαιο και ταυτόχρονα νέο» ο Ψαραντώνης, με τον  δεξιοτέχνη στο λαούτο Ψαρογιώργη , δυο θρυλικές μορφές της κρητικής παράδοσης , συναντιόνται στο Αντουλιανό αλώνι, για να μας βυθίσουν στο μυσταγωγικό μουσικό τους Σύμπαν.

100

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018/ Εμπρόσνερος Αποκορώνου / Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης / Ώρα 21.15

« Θεατρική παράσταση «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ…»

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας ταξιδεύει και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα,

για 11η σαιζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ!

Με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως! Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός! Είναι πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο! Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!».

Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα…Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,7 εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι:

Γιώργος Γιαννόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Σπύρος Μποφίλιος , Φωτεινή Ντεμίρη, Μάνος Πίντζης, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα

Σκηνικά: Αλανιάδη Μαρία – Στασινού Αγνή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου

101

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018/ Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

<< Κρητική Βραδιά – πανηγύρι στον Εμπρόσνερο >>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπρόσνερου διοργανώνει Κρητική Βραδιά – πανηγύρι την παραμονή του Αγ. Τίτου , με το συγκρότημα του Νίκου Γωνιανάκη

102

Σάββατο 25 Αυγούστου έως Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2018 / Πλάκα Δήμου Αποκορώνου.

Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά <<Αποκόρωνας 2018>>

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλάκας Αποκορώνου, διοργανώνουν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά <<Αποκόρωνας 2018>>. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Πλάκα Δήμου Αποκορώνου .

103

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018/Μαχαιροι –Θέατρο Μαχαιρών Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

<< ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ -Συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Βάμος>>

Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει  διοργανώνει Φεγγαροβραδιά,  με τη συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Βάμος στο θεατράκι Μαχαιρών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

104

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018/Βαφές Δήμου Αποκορώνου/Ώρα 21.00

<< Κρητική Βραδιά >>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ διοργανώνει Κρητική βραδιά – πανηγύρι με το συγκρότημα του Μπακατσάκη Μιχ. στο χώρο του “Παλιού Σχολείου” στο Βαφέ

105

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 /Ντουλιανά Δήμου Αποκορώνου

<< Πανηγύρι Άη Γιάννη>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουλιανών Δήμου Αποκορώνου διοργανώνει το καθιερωμένο πανηγύρι του Αη Γιάννη. Το σήμα κατατεθέν του χωριού , και ένα σημείο αναφοράς του καλοκαιριού που τελειώνει.

106

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018/Βατουδιάρης Δήμου Αποκορώνου

<< Κρητική Βραδιά – Πανηγύρι >>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατουδιάρη « Η ΑΓ. ΖΩΝΗ» διοργανώνει Κρητική βραδιά – Πανηγύρι στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου , στο Βατουδιάρη , τιμώντας την τοπική εορτή της Αγ, Ζώνης της Θεοτόκου

107

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 έως Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018 /Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου

<< Έκθεση Κοπανελιού>>

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει έκθεση Κοπανελιού στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Με την έκθεση αυτή στοχεύουμε στο να κάνουμε το Κοπανέλι γνωστό σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Τα έργα που θα φιλοξενηθούν εξιστορούν την εξέλιξη της τέχνης του Κοπανελιού από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα. Ξεναγοί σε αυτή την έκθεση θα είναι οι ίδιες οι εμπνευσμένες δημιουργοί αυτής της τέχνης για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των επισκεπτών μας.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 18.00 – 22.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

108

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 /Βρύσες Αποκορώνου/ ώρα 19.00

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης – Επιμνημόσυνη Δέηση

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσών, σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, διοργανώνουν <<Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Μάχης των Βρυσών του 1866>>.Με την μάχη αυτή οι κάτοικοι της περιοχής σταμάτησαν την επέλαση του Αιγυπτιακού στρατού οι οποίοι και ήταν στο πλευρό των Τούρκων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει δύναμη, κουράγιο και ελπίδα στους Κρητικούς να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα κατά των Τούρκων.

109

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 /Αλίκαμπος Αποκορώνου/ ώρα 19.00

« Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης »

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλικάμπου <<ΑΡΧΑΥΛΙ>> διοργανώνουν εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Πρωτεργάτες της Επιτροπής του 1895.. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κλήμα Αλικάμπου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες