Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ολα έτοιμα για την παρέλαση στα Χανιά

Με τις κατά τόπους παρελάσεις κορυφώνονται αύριο οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Σήμερα στις 11 το πρωί στα Χανιά, θα γίνει το καθιερωμένο προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο Πεσόντων Μαθητών στον αύλειο χώρο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων.
Στις 10 π.μ. σήμερα θα γίνει δοξολογία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στις Μουρνιές. και επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας 1833 Μουρνιών. Την ίδια ώρα σήμερα θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, στην Πλατεία Μαρτύρων. Στις 9:30π.μ. θα γίνει Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Βαρυπέτρου.
Σήμερα επίσης, στις 10:15 π.μ. θα γίνει Επιμνημόσυνη δέση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του αύλειου χώρου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αρωνίου. Στις 10π.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Κουνουπιδιανών και στις 9:45 π.μ. στο Μνημείο Κοιμητηρίου Στερνών. Στις 10π.μ. επίσης θα γίνει επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Κατωχωρίου, κατάθεση στεφάνων.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Αύριο στα Χανιά η επίσημη έπαρση της σημαίας θα γίνει στο φρούριο Φιρκά στις 8:30π.μ. ενώ στις 10:45 θα γίνει η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός. Θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Δικαστηρίων. Την περιγραφή της παρέλασης θα πραγματοποιήσει η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Σήμερα το πρωί θα γίνουν επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων σε Τσικαλαριά, Σούδα, Μουζουρά και Χωρδάκι.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Στον Δήμο Πλατανιά, δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σε: Κολυμβάρι, Πλατανιά, Μάλαμε, Γεράνι, Βουκολιές, Ταυρωνίτη, Αλικιανό, Βατόλακο, Σκινέ – Φουρνέ.
Στις 11π.μ. στο Κολυμβάρι παρέλαση αντιπροσωπίας μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο Κολυμβαρίου και το Γυμνάσιο-Λύκειο Κολυμβαρίου. Την ίδια ώρα παρέλαση θα γίνει και στις Βουκολιές με συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Βουκολιών, του Παιδικού Σταθμού Βουκολιών & του Γυμνασίου-Λυκείου Βουκολιών. Επίσης παρέλαση θα γίνει και στον Ταυρωνίτη με συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη & του Εσπερινού ΕΠΑΛ.

ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Στον Δήμο Αποκορώνου και ειδικότερα σε Βρύσες και Βάμο το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Βρύσες, αύριο στις 10 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Στις 10:20 π.μ.επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνωνμ, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, ομιλία για την σημασία της εορτής από την εκπαιδευτικό του Γυμνάσιου Βρυσών Μαρία Σκουνάκη. Παρέλαση τμημάτων στο συνήθη τόπο παρελάσεων.
• Βάμος: Στις 10:30 π.μ.θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και στις 11π.μ.Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία με κατάθεση στεφάνων. Ομιλία για την σημασία της εορτής από την εκπαιδευτικό του Γυμνάσιου Βαμου Μαρία Γαυγιωτάκη και θα ακολουθήσει πρέλαση τμημάτων στο συνήθη τόπο παρελάσεων.

ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ
Στην Κίσσαμο σήμερα θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης ενώ αύριο μεταξύ άλλων στις 6.30 π.μ, η Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου “Ειρηναίος Γαλανάκης και χορωδία από κατοίκους της πόλης, θα τραγουδήσουν το εωθινόν στην πόλη της Κισάμου, στις 7π.μ. θα τελεστεί Θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 10:15 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό. Θα ακολουθήσει στις 11:30 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην πλατεία Τζανακάκη και στις 12 παρέλαση. Θα ακολουθήσουν Κρητικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα στην πλατεία Τζανακάκη΄.Τους χορούς θα συνοδεύουν μουσικά : Καρτσωνάκης Κωνσταντίνος βιολί, Παπαδακης Ιωάννης λαούτο, Καρτσωνάκης Ιωάννης λαούτο.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ
Στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου θα γίνουν εκδηλώσεις ανά Δημοτική Ενότητα:
• Πελεκάνου: Μεταξύ άλλων σήμερα θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Σχολείο Κουντούρας και στις 11 Δοξολογία στον Ιερό Ναό ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ Κουντούρας. Μετά την Δοξολογία θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώον Κουντούρας. Στις 6 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισσάμου & Σελίνου, κ.κ. Αμφιλοχίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Παλαιόχωρα.
Αύριο στις 10:30 θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Παλαιόχωρα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Ευτύχιος Κορκιδάκης.
Θα ακολουθήσουν: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο κάστρο Φορτέτζα, Ριζίτικο τραγούδι, απαγγελία του Ύμνου της Κρήτης από την χορωδία της Ι.Μ. Κισσάμου & Σελίνου, λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, απαγγελία Εθνικού Ύμνου, παρέλαση των μαθητών και αντιπροσωπείας των Πολιτιστικών Συλλόγων με τοπικές ενδυμασίες.
• Δ.Ε. Αν. Σελίνου: Στο Ροδοβάνι σήμερα θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Σχολείο ενώ θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο στην Πλατεία.
Στον Καμπανό αύριο στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης, θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση Στεφάνων και Παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ροδοβανίου.
• Κάντανος: Αύριο στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καντάνου, θα ακολουθήσει στις 11 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο, στην Κεντρική πλατεία Καντάνου, κατάθεση στεφάνων, Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας και απαγγελία του Εθνικού Ύμνου και στις 11.30 π.μ. παρέλαση μαθητών.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Δικογραφία για το ελικόπτερο στη Χρυσή Ακτή (video)

Την προσγείωση ενός ελικοπτέρου το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και ειδικότερα στο γήπεδο μπάσκετ στο δυτικό τμήμα της Χρυσής Ακτής...

Νεκρός κρατούμενος μετά από πυρκαγιά στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων

Κατέληξε μετά από πυρκαγιά στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων το πρωί της Τρίτης, ένας κρατούμενος 26 χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άντρας διεκομίσθη νεκρός...

Το βίντεο με το ελικόπτερο που προσγειώθηκε στη Χρυσή Ακτή

Δείτε το βίντεο με το ελικόπτερο που προσγειώθηκε το Σάββατο (25/06) στη Χρυσή Ακτή και προκάλεσε αναστάτωση σε κατοίκους και λουόμενους στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα...

Κίσσαμος: Σύλληψη κτηνοτρόφου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Στη σύλληψη ενός 31χρονου κτηνοτρόφου στην περιοχή της Κισσάμου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας προχώρησε η Αστυνομία την Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες των "Χ.ν." ένα...

Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ΕΤΑΝΑΠ από την ΑΝΕΚ

Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ΕΤΑΝΑΠ από την ΑΝΕΚ, καθώς με αίτημά της, προκάλεσε την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης της Εταιρείας Ανάπτυξης Αποκορώνου,...

Εκκληση Ορειβατικού Συλλόγου: Η πεζοπορία δεν είναι… παιχνίδι

Εκκληση στους ανθρώπους του τουρισμού, σε ξενοδοχεία, καταλύματα, βίλες να αποτρέπουν τους πελάτες να πραγματοποιούν δύσκολες διαδρομές στα βουνά, αν δεν είναι άριστα προετοιμασμένοι...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα