Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Οικογενειακή εκδήλωση στα Σελλιά Αποκορώνου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγµατοποιήθηκε η ετήσια οικογενειακή εκδήλωση στα Σελλιά Αποκορώνου Χανίων στις 12 Αυγούστου 2023, από το Σωµατείο Σουριανών – Σελλιανών – Λικοτιναριανών Αττικής και το ∆ήµο Αποκορώνου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωµένη στους:
– Μιχάλη Καντεράκη (Μίχαλος), για τον οποίο αναφέρεται σε δηµοσίευµα στον τύπο του 1901, αλλά και από µαρτυρίες των γονιών µας, ότι είχε δύναµη να σηκώσει 300 οκάδες, χωρίς κόπο.
– Παντελή Σαπουνάκη, ο οποίος διέπρεψε σε αγώνες άρσης βαρών.
Η εκδήλωση άρχισε, όπως κάθε χρόνο, µε παράκληση στην Παναγία, στον Ι.Ν. Αγίου Πνεύµατος Σελλιών. Με συγκίνηση και χαρά συγγενείς και φίλοι των χωριών µας συµµετείχαν από διάφορα µέρη της Ελλάδος και κατέκλυσαν τον ωραίο χώρο της εκδήλωσης.
Ο πρόεδρος του Σωµατείου Ν. Καντεράκης ευχαρίστησε το Θεό και την Παναγία που µας έδωσαν τη δύναµη να συνεχίσουµε αυτή την εκδήλωση και µας αξίωσε να βρεθούµε και πάλι στα χωριά µας.
Ο Άγιος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου ∆αµασκηνός ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο, τα προσφερόµενα νηστήσιµα καλολοΐδια και τόνισε ότι αυτές οι εκδηλώσεις προβάλλουν τη θρησκεία, την οικογένεια και τις παραδόσεις, συγχαίροντας τους διοργανωτές.
Ο Βουλευτής Στερεάς Ελλάδας, γαµπρός των Σελλιών, Μ. Ζαµπάρης, συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε ότι αυτές οι εκδηλώσεις δίνουν ζωή στα χωριά και γενικά στην ύπαιθρο.
Η Βουλευτής Σ. Βολουδάκη απέστειλε µήνυµα συγχαρητηρίων για τους διοργανωτές της εκδήλωσης, µε ευχές για καλή διασκέδαση µε εγεία και χαρά.
Ο ∆ήµαρχος Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκης, µετά το χαιρετισµό του, συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε ότι ο ∆ήµος θα οργανώσει την παιδική χαρά του γηπέδου.
Ο Γ. Τερεζάκης, Πρόεδρος της Οµοσπονδίας Σωµατείων Αποκορώνου, απηύθυνε χαιρετισµό εκ µέρους των Συλλόγων της Οµποσπονδίας.
Ο Γ. Ξηρουχάκης, ∆ηµοτικός Σύµβουλος του ∆ήµου Αποκόρωνα, συνεχάρη τους διοργανωτές που συνεχίζουν αυτή την εκδήλωση την οποία, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Σωµατείου Ν. Καντεράκης, ξεκίνησε όταν ήταν ο ίδιος Πρόεδρος της Κοινότητας Σελλιών, µε την καλή συνεργασία που είχαν, Σωµατείο και Κοινότητα.
Η Α. Μπενάκη, ∆ηµοτικός Σύµβουλος, στο χαιρετισµό της τόνισε την αγάπη που έχει για τα χωριά µας και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.
Ακολούθησε γλέντι µε το Σουρο-Σελλιανό δεξιοτέχνη και δάσκαλο της λύρας Κ. Γιαννουλάκη και το συνεργάτη του Μ. Βασιλαντωνάκη από το Νίππος στο λαούτο. Κέφι, χαρά και ζωντάνια έδωσε σε µικρούς και µεγάλους το καταξιωµένο χορευτικό «Ο Ψηλορείτης» του Κ. Μπουτζούκα από τα Χανιά.
Ακολούθησε κέρασµα µε νηστήσιµα καλολοΐδια και καλό κρασί προσφορά του Π. Σαπουνάκη. Οι οµιλίες και η απονοµή τίτλων τµής για τους τιµώµενους θα ακολουθήσει σε επόµενο δηµοσίευµα.
Για το ∆Σ του Σωµατείου
Νικόλαος Γ. Καρτεράκης
∆ηµήτριος Παπάζογλου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΎΛΛΟΓΟ “ΣΟΥΡΙΑΝΩΝ-ΣΕΛΛΙΑΝΩΝ-ΛΙΚΟΤΙΝΑΡΙΑΝΩΝ” ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ (Αλήθεια, σε ποια οικογένεια αναφέρεστε?)
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ(τα ονόματα παρακαλώ) ΝΑ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα