Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Οικιακό δίκτυο κομποστοποίησης στον Δήμο Πλατανιά

Στην εποχή της κομποστοποίησης περνά ο Δήμος Πλατανιά που προχωρά στην προμήθεια εξοπλισμού για την ανάπτυξη ενός δικτύου οικιακής κομποστοποίησης για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.
Ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε χθες, έχει προϋπολογισμό 393 601.61 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020, ενώ ήδη έχει αποστάσει τη διατύπωση θετικής γνώμης της Ε.Y.Δ. Ε.Π. Κρήτης
Ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης και την ανάπτυξη συστήματος χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων στον Δήμο Πλατανιά.
Ειδικότερα, προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου καφέ κάδων για τη διαλογή στην πηγή (ΔσΠ) και τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων για τους οικισμούς του παραλιακού μετώπου του Δήμου Πλατανιά, ήτοι για τους οικισμούς Πλατανιά, Παλαιού Γερανίου, Μάλεμε, Πύργου Ψηλονέρου (Μετοχίου), Ταυρωνίτη, Καμισιανών και Κολυμβαρίου, οι οποίοι έχουν ημιαστικό χαρακτήρα και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, θα υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα πρόσκληση για δηλώσεις από τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να κάνουν χρήση των κάδων αλλά και των οικιακών κομποστοποιητών. «Πρωτίστως απευθυνόμαστε σε μεγάλους παραγωγούς βιοαποβλήτων, ήτοι ξενοδοχεία, εστιατόρια, μεγάλα σούπερ μάρκετ κ.λπ.» εξηγεί ο κ. Μαλανδράκης στα «Χ.ν.».

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Η προμήθεια, αφορά εξοπλισμό για ένα απορριμματοφόρο όχημα βιοαποβλήτων 14κ.μ. με σύστημα πλύσης κάδων, ένα ανατρεπόμενο φορτηγό όχημα μεικτού φορτίου 19 τόνων με γερανό, έναν κλαδοθρυμματιστή, 200 οικιακούς κομποστοποιητές των 350 λίτρων και κάδους για την συλλογή βιοαποβλήτων.
Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής είναι η 27η Σεπτεμβρίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα