Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Οι “αντ’ αυτού” του κ. Καρυστινού

■ Μεγαλορρημοσύνης συνέχεια από χειροκροτητές της ξενοδοχοποίησης του Λόφου Καστέλι

 

Hλεκτρονικό μήνυμα προς τα ΜΜΕ Χανίων απηύθυνε χθες η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), γράφοντας στο συνοδευτικό: Παρακαλούμε πολύ δείτε ανακοίνωση της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα στο φύλλο της 4ης Μαρτίου 2021, καθώς και σε ανάρτηση στο διαδίκτυο (https://www.haniotika-nea.gr/gia-des-p-tha-koynisoyn-kai-to-daktylo/).”

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Για τo Πολυτεχνειο Κρήτης
Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ αποδοκιμάζει τις επιθέσεις τοπικής εφημερίδας κατά των μελών ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Δ.Σ. του συλλόγου και προσωπικά του προέδρου του (σ.σ. κ. Καρυστινό), ιδίως δε το εξωφρενικό επιχείρημα ότι «δεν είναι Χανιώτες»! Τα πανεπιστήμια είναι πόλοι ανάπτυξης και εξωστρέφειας σε περιφερειακή και εθνική κλίμακα. Αποτελούν δημιουργικό κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες έχουν κάθε λόγο να προσελκύουν με τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα πανεπιστημιακούς υψηλών προσόντων, ενώ βλάπτονται όταν οι πανεπιστημιακοί αντιμετωπίζονται σαν οι παρείσακτοι σε ένα τοπικό φέουδο.
Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ αποκρούει τη λαϊκιστική κριτική του πανεπιστημίου και των πανεπιστημιακών, που με κάθε αφορμή ή χωρίς αφορμή γενικόλογα προσβάλλονται και συκοφαντούνται με συστηματικό τρόπο, ακόμη και από επίσημα χείλη, καθώς από την άλλη πλευρά η πολιτεία και η κοινωνία προστρέχει στην ακαδημαϊκή γνώση και εμπειρία, όχι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις κρίσεων, όπως η πανδημία ή ο σεισμός, αλλά διαρκώς για τη συμβολή τους στην μόρφωση, στην ανάπτυξη, στον πολιτισμό του τόπου μας».

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Νηματούδης Καθηγητής
Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

 

Σ.Σ.: Ψέματα και υπεκφυγές

Να κρυφτεί πίσω από το συνδικαλιστικό του όργανο φαίνεται πως επιχειρεί ο κ. Γιώργος Καρυστινός, ο οποίος είναι και ταμίας στην εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, η οποία αποφάσισε να παρέμβει σε ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια τα Χανιά.
Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από ψέματα και διαστρέβλωση των γραφόμενών μας. Γνώριμη άλλωστε είναι αυτή η τακτική των εμπνευστών και χειροκροτητών της ξενοδοχοποίησης.
Αφού λοιπόν ο κύριος Καρυστινός, ζήτησε τα ρέστα με την πρώτη ανακοίνωσή του από τους Χανιώτες επειδή έχουν άποψη και υπερασπίζονται τα μνημεία της πόλης τους, έρχονται τώρα οι… αντ’ αυτού, με περίσσιο ελιτισμό να μας πουν -μέσες άκρες- ότι και χάρη κάνει ο κύριος Καθηγητής που απευθύνει τον λόγο στην τοπική κοινωνία όταν αυτή «προστρέχει» για να ζητήσει συμβουλή ή συνεργασία. Θαρρείς και κανείς αμφισβήτησε το επιστημονικό του έργο.
Υποβιβάζει τη νοημοσύνη τόσο τη δική μας όσο και των αναγνωστών μας το να απαντάμε στους κ.κ. Νηματούδη και Λιτσαρδάκη, αφού ξεκάθαρο είναι ότι συνδικαλιστική εξυπηρέτηση κάνουν στον ταμία του σωματείου τους. Δυστυχώς όμως, υποχρεωμένοι είμαστε να απαντήσουμε σε αυτούς, αφού υπογράφουν την ανακοίνωση, υιοθετώντας με περίσσια ευκολία αερολογίες, χωρίς καν να μάθουν πρώτα για τον λόφο Καστέλι ή για τα “Χανιώτικα νέα”.
Όσα ψεύδη και να χρησιμοποιήσει λοιπόν ο πρόεδρος του Δ.Σ. των μελών ΔΕΠ του Πολυτεχνείου, δεν μπορεί να παραπλανήσει κανέναν, πέρα από εσάς, τους συνδικαλιστές συνεργάτες του δηλαδή, αλλά και τους ομοτράπεζούς του, χειροκροτητές της “επένδυσης” – προσβολής, στο ιστορικότερο σημείο της Δυτικής Κρήτης.
Δεν ασκείται κριτική στον κ. Καρυστινό επειδή δεν είναι Χανιώτης, όπως ψευδώς γράφετε, αλλά επειδή ο κ. αυτός κατηγορεί τους Χανιώτες ότι έχουν άποψη για ένα θέμα των Χανίων, όντας ένας άνθρωπος που ούτε Χανιώτης είναι, ούτε δείχνει να αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό και την ιστορία αυτής της πόλης και των μνημείων της.
Άλλωστε ένας “βέρος” Χανιώτης Καθηγητής, ο κ. Διγαλάκης, είναι ο εμπνευστής της όλης ιστορίας με την ξενοδοχοποίηση.
Αντιθέτως, ένας άνθρωπος από την Αργολίδα, ο π. πρύτανης του ιδρύματος Γιάννης Φίλης, ήταν ο άνθρωπος που κατά τη γνώμη μας, έδωσε την ψυχή του για το Πολυτεχνείο, το “άνοιξε” στην τοπική κοινωνία και αποτελεί τιμή για την τόπο μας, που επιλέγει να ζει κοντά μας. Θα σας προστάτευε ο ταμίας σας, αν σας ενημέρωνε έστω γι’ αυτά τα δύο δεδομένα της υπόθεσης. Γιατί τώρα βρίσκεστε εκτεθιμένοι.
Δυστυχώς για τον κ. Καρυστινό, τα “Χανιώτικα νέα” δεν είναι χθεσινά, ούτε περαστικά από τα Χανιά. Στηρίζουν, προωθούν και αναδεικνύουν το έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης, των Καθηγητών και Φοιτητών του από την ίδρυσή του.
Τις «συκοφαντίες» λοιπόν κ. Νηματούδη και κ. Λιτσαρδάκη, να τις αναζητήσετε στις διαδικτυακές αναρτήσεις των ομοτράπεζων του ταμία σας και στις αθλιότητες που αναρτώνται στο φόρουμ ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης σε βάρος της εφημερίδας μας.
Φέουδο ο κ. Καρυστινός δεν θα κάνει ούτε τον λόφο Καστέλι, ούτε το Πολυτεχνείο. Ούτε θα επιβάλει σιωπητήριο στον τοπικό Τύπο κρυβόμενος πίσω από εσάς και τη σφραγίδα της συνδικαλιστικής σας οργάνωσης.
Εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε και να υπογράφουμε καθημερινά όσα πιστεύουμε. Περπατάμε σε αυτή την πόλη καθημερινά και δεν ντρεπόμαστε.

 

1 Comment

  1. η πολιτεία και η κοινωνία προστρέχει στην ακαδημαϊκή γνώση και εμπειρία, όχι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις κρίσεων, όπως η πανδημία ή ο σεισμός, αλλά διαρκώς για τη συμβολή τους στην μόρφωση, στην ανάπτυξη, στον πολιτισμό του τόπου μας».

    Στα Χανιά και για το Real Estate.
    Το θέμα του Λόφου Καστέλι κλείνει θετικά για την κοινωνία των Χανίων. Γίνεται πράξη η κοινή επιθυμία της πλειοψηφίας των Χανιωτών, ανεξάρτητα με το τι λένε ορισμένοι υπάλληλοι του Πολυτεχνείου ή της εταιρείας (οι μοναδικοί πλέον υποστηρικτές της επένδυσης). Και σε αυτόν τον αγώνα που δόθηκε, αλλά φυσικά δεν τελείωσε, τα Χ.Ν. συνέβαλαν θετικά και στάθηκαν στο ύψους τους αντίθετα με άλλους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες