Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Οι ‘‘προστάτες’’ της Λιβύης και τα κροκοδείλια δάκρυά τους!!!

Κύριε διευθυντά,
συλλυπητήρια τηλεγραφήµατα ηγετών και προσφορές για «βοήθεια» µοιράζουν χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, Μ. Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ και άλλοι ιµπεριαλιστές προς τον λαό της Λιβύης µ’ αφορµή το φονικό «πέρασµα» της κακοκαιρίας. Θέλοντας µ’ αυτό τον τρόπο να συγκαλύψουν το έγκληµα που έχουν συντελέσει από το 2011 µε την επίθεση και τους βοµβαρδισµούς των µαχητικών του ΝΑΤΟ. Επιδροµή που είχαν σαν αποτέλεσµα βοµβαρδισµών να ξεσπιτωθούν πάνω από 760.000 άνθρωποι τους 2 πρώτους µήνες να δολοφονηθούν και να σακατευτούν χιλιάδες, ενώ καταστράφηκαν οι υποδοµές της χώρας. Στο όνοµα της «ελευθερίας και της δηµοκρατίας». ∆ηλαδή των συµφερόντων των ιµπεριαλιστών .

Επιδροµή που άφησαν µια χώρα που αλληλοσπαράσσεται γιατί έτσι επιτάσσουν οι ανταγωνισµοί των µεγάλων δυνάµεων, που έχει µετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων και µεταναστών (πάνω από 600.000) οι οποίοι στοιβάζονται στις παραλιακές πόλεις σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες. Απ’ αυτούς είναι και η πλειοψηφία των θυµάτων της κακοκαιρίας. Πνίγηκαν στα ρέµατα πριν τους πνίξουν στη θάλασσα µε τα push back οι «φιλάνθρωποι Ευρωπαίοι». Είναι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ που λένε ότι έχουν καταστραφεί εδώ και 10 χρόνια τα µετεωρολογικά συστήµατα ειδοποίησης. Στη χώρα που συνεχίζει τις κερδοφόρες εξαγωγές πετρελαίου και το ∆ΝΤ εκτιµά ότι θα καταγράψει το 2023 δείκτη ανάπτυξης 17,9%.!!

Σ’ αυτή την επιδροµή ενάντια στο λαό της Λιβύης συµµετείχε και η Ελλάδα σαν µέλος του ΝΑΤΟ µε τις αµερικανονατοϊκές βάσεις και ιδιαίτερα της Σούδας. Χιλιάδες ώρες πτήσεων βοµβαρδιστικών από το Ακρωτήρι των Χανίων που έριξαν χιλιάδες τόνους βοµβών πάνω από τη Λιβύη…

Όλες αυτές οι «πολιτισµένες» χώρες που τρέχουν τώρα για βοήθεια στη Λιβύη το µόνο που κάνουν είναι να αποκαλύπτουν για άλλη µια φορά την απανθρωπιά του καπιταλιστικού – ιµπεριαλιστικού συστήµατος. Αλλά και οι ντόπιοι κυβερνώντες που έχουν το θράσος να συγκρίνουν τα µεγέθη της καταστροφής, φανερώνουν πολύ απλά ότι είναι υπηρέτες αυτού του συστήµατος.

Σ’ αυτή τη λυκοσυµµαχία του ολέθρου η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της διαχρονικά δένουν όλο και πιο σφιχτά το λαό και τη χώρα. Με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτικών. Την εξάπλωση των αµερικανονατοϊκών βάσεων σε όλη τη χώρα., µε τα δισεκατοµµύρια για εξοπλιστικά προγράµµατα. Με τη συµµετοχή Ελλήνων στρατιωτών στις αποστολές του ΝΑΤΟ. Με τις δηλώσεις υπουργών ότι θα «χύσουµε το αίµα… µας(;) για τους συµµάχους»!!.

Απέναντι σ’ αυτή την πραγµατικότητα και το δυσοίωνο µέλλον που µας προδιαγράφουν, ο λαός µας, το µόνο δρόµο που έχει να διαλέξει είναι ο δρόµος της µαζικής – αποφασιστικής πάλης για τα δικαιώµατά του στη ζωή, και στη δουλειά, µαζί µε τον αγώνα ενάντια στους πολέµους των ιµπεριαλιστών, για να µην χρησιµοποιείται η χώρα σαν ορµητήριο πολέµου.
Για να φύγουν οι ξένες βάσεις από τον τόπο µας. Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες»! έχουν ανάγκη από ανεξαρτησία, να είναι αφέντες στον τόπο τους και να προκόβουν.

Χανιά,15-09-2023
Γεωργία Θάνου,
µέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα