Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Οι παρακολουθήσεις

Ο νόμος για τις παρακολουθήσεις ψηφίστηκε -και καλώς- αφού προστάτευε την εθνική υπηρεσία πληροφοριών – επί ΠΑΣΟΚ. Είναι ο νόμος 2225/1994. Ο νόμος αυτός, με την τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 3, που έκαναν ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, με το άρθρο 25 του νόμου 4531/2018, εφαρμόστηκε πλήρως επί κυβερνήσεως του ακροδεξιού ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξού και η παρακολούθηση του πολιτικού, στελέχους τους Πιτσιόρλα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος τώρα. Και ο ίδιος νόμος ισχύει μέχρι και σήμερα, με τις τροποποιήσεις που η Νέα Δημοκρατία έκανε, με το νόμο 4947/ 2022 και τον πρόσθετο εισαγγελέα που θέσπισε. Ο νόμος αυτός πουθενά δεν προβλέπει πως απαγορεύεται να παρακολουθείται, για λόγους Εθνικής ασφάλειας και αποκάλυψης κακουργημάτων, από εκείνα που ρητώς αναφέρονται στο νόμο, και με τις εγγυήσεις που θέτει ο νόμος, ο οποιοσδήποτε πολιτικός, βουλευτής, ευρωβουλευτής, αρχηγός, ή υπαρχηγός ή επίδοξος αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος.
Ο νόμος αυτός εφαρμόζεται και αφορά όλους τους πολίτες. Ανεξάρτητα από το αξίωμα και το φρόνημά τους. Πουθενά επίσης ο νόμος δεν αναγράφει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποκαλύψει ή να άρει το απόρρητο μιας παρακολούθησης, εφόσον βέβαια αυτή έγινε με τις εγγυήσεις και διατυπώσεις του νόμου.
Αλήθεια, αν ήθελαν ο νόμος να ισχύσει μόνο για τους πολίτες και όχι για όλους, γιατί δεν αλλάξανε το νομό; Η γιατί δεν τολμούν να προτείνουν αυτή την αλλαγή;;; Και αν ήθελαν ο κάθε αξιωματούχος να μπορεί να αποκαλύπτει όσα η ΕΥΠ δεν αποκαλύπτει, γιατί δεν το προτείνουν;;; Γιατί, απλά, συμφωνούν με τον νόμο που οι ίδιοι ψηφίσανε και εφαρμόσανε. Και τώρα φωνάζουν μήπως και πάρουν κανένα ψηφαλάκι.
Με το κύρος όμως της χώρας, που δεν διστάζουν να το καταρρακώσουν, αν και οι ίδιοι ψηφίσανε και εφαρμόσανε το νόμο για τις παρακολουθήσεις, δεν δικαιούνται να παίζουν. Δεν δικαιούνται να εμφανίζουν την Ελλάδα, ως χώρα που παρακολουθεί τους “πολιτικούς” της, ενώ “πρέπει” να παρακολουθούνται, κατ’ αυτούς, «μόνο» οι πολίτες. Για αυτό, και οι πολίτες θα τους στείλουμε, και πάλι, εκεί που τους αξίζει: Στην ανευθυνότητα τους.

*Ο Αντώνης Κ. Γκαζής είναι επίτιμος πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε, σας ευχαριστούμε που ως πολίτης,έχων την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση, παραθέσατε στο ευρύ κοινό την νομική πτυχή του θέματος.Πέραν τούτου είναι νομίζω απαραίτητο να αναλογιστούν οι πάντες την καιροσκοπική,αφελή και ανώριμη διαχείρηση του θέματος,λόγω των ψηφαλακίων,όπως σωστά αναφέρετε. Όπως γνωρίζει και ο τελευταίος θαμώνας των ανά την επικράτεια καφενέδων αν από αυτό το “ντουρντουλούκι” και τον θόρυβο των αλαζόντων κυμβάλων προκύψει η διάλυση της αντικατασκοπίας της πατρίδος μας ,είναι κάτι που θα πληρωθεί πολύ ακριβά……Οι έχωντες πείραν επί των θεμάτων είναι σίγουροι ότι ο Χακάν Φιντάν και το “φιλανθρωπικό ίδρυμά” του η ΜΙΤ γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους,με τα “έργα και ημέραι” των μπουνταλάδων της άλλης πλευράς του Αιγαίου…..Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα