Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Οι καθηγητές έχουν δίκιο

Οι καθηγητές – αλλά και οι δάσκαλοι, έχουν δίκιο να ζητούν την καθιέρωση του “ακαταδίωκτου” και για αυτούς. Η δικαιολογητική βάση, είναι η ίδια με εκείνη για τα μέλη της επιτροπής πραγματογνωμόνων:

Eίναι στο έλεος των “ψεκασμένων”, των “αρνητών”, των “αντιστασιακών”.
Και ίσως για τους καθηγητές να είναι περισσότερο αναγκαίο το “ακαταδίωκτο”.

Γιατί στους επιστήμονες έχουμε τη διατύπωση “γνώμης”, ενώ στους καθηγητές – και δασκάλους έχουμε θετική πράξη, κατά την εφαρμογή της KΥA: Απαγορεύουν την είσοδο στο σχολείο, όσων δεν έχουν κάνει self test ή και δεν φορούν μάσκα.

Και είναι βέβαιο -ή σχεδόν βέβαιο- πως, με την υπάρχουσα νομολογία, ύστερα από δύο και πλέον χρόνια, ο καθηγητής – και ο δάσκαλος θα αθωωθεί. Αφού όμως, στο μεσοδιάστημα, θα έχει πληρώσει δικηγόρο, θα έχει χάσει τη φήμη του και τον ύπνο του. Kαι γιατί η νομολογία είναι διαφορετική από Δικαστήριο σε Δικαστήριο και από Δικαστή σε Δικαστή. Η νομολογία δεν είναι νόμος που αναγκάζει τον Εισαγγελέα να θέτει στο αρχείο κάθε μη νόμιμη μήνυση. Γι’ αυτό επιβάλλεται να ψηφιστεί νόμος, πού θα ορίζει το ακαταδίωκτο όλων εκείνων που εφαρμόζουν τα όσα επιβάλλουν οι νόμοι, σχετικά με την διαφύλαξη της υγείας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση να παρακληθούν οι δικηγορικοί σύλλογοι να συνδράμουν -δωρεάν- τους καθηγητές και τους δασκάλους, από τις μη νόμιμες, δόλιες, ψευδείς αυτές μηνύσεις και αγωγές.

Υπήρξε, στις 30-4-2021, μία επιστολή «53 διευθυντών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων», αλλά και προχθές μία ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων, με τις οποίες εκφράζεται η στήριξή τους «σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό διώκεται ή απειλείται», με την αφορμή «της αγωγής που ασκήθηκε στην διευθύντρια Λυκείου, από γονέα μαθητή που αντέδρασε στη διενέργεια self test».

Σωστά, βεβαίως, εκδόθηκαν οι ανακοινώσεις αυτές: Όμως έχω δύο παρατηρήσεις: Η πρώτη γιατί δεν αναγράφεται το όνομά της διευθύντριας, η ημέρα και η ώρα του επεισοδίου και το πρωτόκολλο έστω της αγωγής;; Και έπρεπε να αναγράφονται τα στοιχεία της διευθύντριας, και του επεισοδίου, ώστε να γνωρίζουμε σε ποια διευθύντρια, που έκανε εύορκα το καθήκον της, εφαρμόζοντας το νόμο, οφείλουμε τιμή και σεβασμό για τη σωστή της στάση.

Και η δεύτερη: γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το όνομα του γονέα, που αρνείται, να προστατεύσει το παιδί του, και όλα τα παιδιά του σχολείου από την covid-19, ώστε να του ασκηθεί αυτεπάγγελτα η δέουσα ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Χανίων, όπως έγινε με τη μητέρα του μαθητή στη Θεσσαλονίκη, νομίζω και στο Ρέθυμνο;; Θα ήταν και ένα μάθημα, για όλους τους, επίδοξους, μιμητές.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα