Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Οι καρχαρίες είναι της μόδας στην Opel

Οι καρχαρίες είναι της μόδας στην Opel. Τους συναντάμε στο νέο Οpel Mokka και στο best-seller της μάρκας, το Οpel Corsa. Οι φιγούρες του κορυφαίου θηρευτή αποτελούν πλέον παράδοση στα μοντέλα της εταιρείας, αφού ο κατασκευαστής είχε ανέκαθεν πάθος για τη ναυτιλία, το οποίο ξεκίνησε πριν από αρκετές δεκαετίες.

Οι ναυαρχίδες του παρελθόντος γοήτευαν τους αγοραστές αυτοκινήτων με τη μοναδική τους σχεδίαση. Το 1970, η Opel παρουσίασε το Manta ένα σπορ coupé που έφερε με υπερηφάνεια το έμβλημα του σαλαχιού στο αμάξωμά του. Ακόμα και σήμερα, το Manta ξυπνά τόσα πολλά συναισθήματα, ώστε προς μεγάλη χαρά των θαυμαστών του, επιστρέφει τώρα ως έκδοση μηδενικών ρύπων Manta GSe Elektro MOD.

Η ιστορία του καρχαρία ξεκινάει από μία Κυριακή το 2004,όταν ο σχεδιαστής της Opel, Dietmar Finger ήταν στο σπίτι του και σχεδίαζε το νέο Corsa. Όταν ο σχεδιαστής είχε φτάσει στη μέση του σχεδιασμού του εσωτερικού, πλησίασε ο γιός του, είδε το σχέδιο και ρώτησε: «Μπαμπά γιατί δε ζωγραφίζεις ένα καρχαρία;» Γιατί όχι; Ο Finger το σκέφθηκε και έδωσε το σχήμα ενός καρχαρία. Έτσι, γεννήθηκε μία ιδέα που έγινε παράδοση. Οι καρχαρίες συνέχισαν να δίνουν ένα διακριτικό παρών, πρώτα στο Opel ADAM, μετά στο σημερινό Astra και τέλος σε άλλα επιβατικά μοντέλα, από το Crossland και το Grandland X μέχρι το Insignia.

Αυτό δημιούργησε και μία εσωτερική κουλτούρα, όπου ο κάθε αρχισχεδιαστής φροντίζει να βάλει κάπου στο εσωτερικό έναν καρχαρία. Ωστόσο, οι καρχαρίες θα συνεχίζουν να εμφανίζονται σε μελλοντικά οχήματα της Opel, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο κρυμμένοι…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες