Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Οι εντυπώσεις μου από την μεγάλη Πανελλαδική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συνταξιούχων

Κύριε διευθυντά,
αλήθεια δεν συγκίνησα την κυβέρνηση, ειδικότερα τον πρωθυπουργό, που βρήκε την ημέρα να απουσιάζει και να μη βρεθεί στη συνάντηση με την επιτροπή των 11 Ομοσπονδιακών παρά του ότι του έχει σταλεί αίτημα για αυτήν… μαζί μου την συγκεκριμένη ημέρα;
Όμως λίγες ημέρες πριν δέχτηκε ένα άλλο φορέα συνταξιούχων με την επωνυμία «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων». Όπου δεν συμμετείχαν καν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 8 Οκτώβρη. Αλλά παροτρύνουν τους συνταξιούχους να προσφύγουν σε αγωγές. Για ποια συμφέροντα; Δεν μπορεί λοιπόν να μη αφήνουν ενδείξεις για κυβερνητική οργάνωση.
Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός τους συνάντησε και συνομίλησε μαζί τους. Δεν μας είπαν όμως, τι πέτυχαν; Όλα τα παραπάνω σαν παρένθεση. Κλείνοντας όμως, την παρένθεση με την επιστολή μου αυτή στα “Χανιώτικα Νέα”, θα ήθελα να δώσω την εικόνα από ό,τι αντίκρισα στη συγκεκριμένη μάζωξη των αγανακτισμένων συνταξιούχων, που από τον Έβρο έως την Κρήτη, βρεθήκαμε στην Αθήνα για ότι άδικο μας έχουν αφαιρέσει. Και δεν είναι λίγα, δεν είναι όμως του παρόντος να τα αναφέρω, έχουν πολλές φορές ειπωθεί και τα γνωρίζει πολύ καλά και ο πρωθυπουργός. Τώρα να συνεχίσω με την εικόνα που αντίκρισα. Στις 11:30 το πρωί, ήταν η κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα λεωφορεία ουρά, για να αποβιβαστούν κάθε ηλικία συνταξιούχοι έως και 95 χρονών. Κουτσαίνοντας, με λυγισμένα τα σώματα από τον κόπο 40 και πλέον χρόνια δουλειάς, με φάρμακα στην τσέπη τους ή ακόμα και με συνοδό, με την ομπρέλα ή κάποιο φτηνό αδιάβροχο που αγόρασαν από πλανόδιους μικροπωλητές. Είχαμε, βλέπεις, και την ατυχία να βρέχει καταρρακτωδώς. Δεν πτοήθηκαν όμως, δεν λύγισαν, δεν απομακρύνθηκαν. Αλλά έκαναν ένα ποτάμι ανθρώπινο, περπάτησαν με ό,τι δύναμη έχει ο καθένας και φτάσαμε στο Μαξίμου, υπολογίζοντας στη συνάντηση. Απαξιώθηκαν όμως από τον πρωθυπουργό. Η επιτροπή μας ενημέρωσε πως είδαν τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που τους υποσχέθηκε για νέα ημερομηνία συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Βέβαια αυτό το έργο το είχαμε ξαναδεί, το 2019 υπό ειδικές συνθήκες ραντεβού, ποτέ δεν έγινε. Τελειώνοντας θα αναφέρω αυτό που άκουσα από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής. Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν και ότι θα μας βρίσκουν συχνά πυκνά στους δρόμους του αγώνα, μέχρι να δικαιωθούμε για εμάς και τα παιδιά μας.
Στέλιος Πετράκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα