Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι ελλείψεις και η ευκαιρία του Πλατανιά

Εδώ και πολλά χρόνια σχολιάζεται πως ο προσανατολισμός των έργων και των παρεμβάσεων στην πόλη των Χανίων είναι τουριστοκεντρικός. Γίνεται δηλαδή, η πόλη, όλο και πιο αφιλόξενη για τους ντόπιους, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας.

Αφορά όμως μόνο τα Χανιά αυτή η συζήτηση; Σίγουρα όχι. Αυτό σχολίασε αναγνώστης μας, με αφορμή τη διήμερη διαμονή του στην περιοχή του Πλατανιά, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Κρήτης, με εντυπωσιακές ξενοδοχειακές μονάδες και μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό.

Τι βλέπει λοιπόν ένας ντόπιος εκεί; Μια ξεκάθαρη έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, με ιδιαίτερη έμφαση στους ελεύθερους χώρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία παιδική χαρά! Πολύ σημαντικό είναι το πρόβλημα της ανεπάρκειας χώρων στάθμευσης ενώ η τουριστική ανάπτυξη “πρόλαβε” τον χωροταξικό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να έχουμε πάμπολλες τυφλές οδούς και στενούς δρόμους.

Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη πρόταση Ανθούση για ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), αλλά και ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, δίδεται η ευκαιρία να ανοίξει η συζήτηση για τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.

Μια συζήτηση που σίγουρα πρέπει να περιλαμβάνει και άμεσες ενέργειες για την διάβρωση και γιατί όχι, μια οραματική πρόταση για τη διαμόρφωση μιας παραλιακής περιπατητικής διαδρομής, αντίστοιχη με αυτή που έχει συζητηθεί για το Κολυμπάρι.

Άλλωστε τέτοιες παρεμβάσεις, πέρα από την καθημερινότητα των ντόπιων, θα αναβαθμίσουν συνολικά τον Πλατανιά ως προορισμό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα