Σε µια έκταση 10 στρ. απλώνεται το κτήριο της ΑΓΡΕΞ στον Αλικιανό, µια κατασκευή συνδεδεµένη µε την ιστορία της αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής. Εδώ και δεκαετίες οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί, χρησιµοποιούνταν από τον ∆ήµο Πλατανιά ως χώρος στάθµευσης, ωστόσο οι αναφορές από κάτοικους της περιοχής είναι πως έχουν αρχίσει να καταρρέουν τµήµατα του κτηρίου καθώς υπάρχει εµφανής ανάγκη για συντήρηση. Περισσότερο από ποτέ είναι επιβεβληµένη η ανάγκη διεκδίκησης του συγκεκριµένου χώρου από τους τοπικούς φορείς και αν κρίνεται πως δεν θα µπορούσαν να αξιοποιηθούν τα κτήρια (σηµειωτέον πως υπάρχει µελέτη και για το κτήριο του διπλανού κτηρίου του Μετοχιού Ησυχάκη) να γκρεµιστούν, να αξιοποιηθεί το οικόπεδο, να γίνει κάτι τελος πάντων αντί να περιµένουµε όλοι να λύσει τα προβλήµατα… ο χρόνος.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.