Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Οι δύο πρώην

Χωρίς να προκαλείται ιδιαίτερη ανησυχία και δίχως σχόλια από πλευράς Μ. Μαξίμου παρακολουθούνται οι τελευταίες κινήσεις των δύο γαλάζιων στελεχών της Ν.Δ. και πρώην πρ/ργων Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Δεν έγινε θόρυβος ούτε και εκτεταμένη συζήτηση, ώστε να πάρει διαστάσεις αφ’ ενός η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μ. Κοττάκη “Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή” και αφ’ ετέρου τα περί πραγματοποίησης ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς” ένα επιπλέον ίδρυμα Ελλήνων πρώην πρωθυπουργών, η λειτουργία του οποίου θα εγκαινιασθεί ως Ν.Π.Δ.Δ. στο τέλος του πρώτου 10ημέρου Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο ertnews.gr σκοπός αυτού του οργανισμού είναι “η συστηματική μελέτη, η έρευνα και προβολή του έργου Σαμαρά, η μνήμη ανάδειξης των ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, όπως και η ολοκλήρωση και προώθηση της Ευρωπαϊκής ιδεάς”.

Η δραστηριότητα του κ. Καραμανλή, έγκειται στο ότι άρχισε να διατυπώνει τις απόψεις του απ’ τα Ανώγεια Κρήτης τον περασμένο Αύγουστο. Εξεδήλωσε τις απόψεις του όσον αφορά το θέμα των υποκλοπών με τις φράσεις: «Όλα να βγουν στο φως», «κάθαρση του δημόσιου βίου» και μίλησε περί “ιοβόλων σκιών”. Δηλαδή ζητάει να καταστούν σαφείς οι λόγοι, που συνετέλεσαν να διαταχθεί η αντιδημοκρατική ενέργεια των παρακολουθήσεων συμπεραίνοντας, ότι «το να προκληθεί το γεγονός αυτό από κυβερνητική πρωτοβουλία εκτός από παράνομο είναι και πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας».
Στο Μ. Μαξίμου που θέλουν να εντάξουν στην πρώτη γραμμή τους πρώην πρ/ργους στις επερχόμενες εκλογές, διατυπώνονται προσεκτικά σχόλια, παρότι συζητείται περί ειλημμένης απόφασης του Καραμανλή, ν’ απόσχει απ’ την πολιτική σκηνή. Εκτιμούν, ότι “βγήκε μπροστά” επειδή θέλει να διασωθεί η παράταξή του από τις εξελίξεις γύρω απ’ το σκάνδαλο των υποκλοπών. Εν τούτοις συμφωνούν «τι πρέπει να γίνει», λαμβανομένου υπ’ όψιν, ότι επίκεινται οι εκλογές και προετοιμάζονται οι συνθέσεις των ψηφοδελτίων. Δεν είναι άσχετη προς αυτό η δραστηριότητα τής κας Μπακογιάννη η οποία επισκέπτεται συχνά τον κ. Καραμανλή στο γραφείο του ανταλλάσοντας απόψεις για την εξωτερική πολιτική, αλλά κυρίως να γεφυρώσει το χάσμα του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό, όσον αφορά το θέμα των υποκλοπών.

Σε αντίθετη κατεύθυνση έχει βρεθεί ο κ. Σαμαράς, για τον οποίον δεν υπάρχει θέμα, να μην είναι στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Αδιακρίτως ταυτίζεται με τον πρωθυπουργό, όταν τον βλέπουμε, να παραβρίσκεται στα εγκαίνια των σταθμών του μετρό Πειραιώς, στις εκδηλώσεις έναρξηςς των έργων στο Ελληνικό, αλλά και να συμφωνεί στην εξωτερική πολιτική περί τα Ελληνοτουρκικά, όπως και στο ζήτημα των υδρογονανθράκων της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η περίπτωση Συμπιλίδη για τον Κυρ. Μητσοτάκη ξεχάστηκε!
Πάντως υπάρχουν μερικοί στο Μαξίμου που φοβούνται ότι οι δύο πρώην ενδέχεται να προκαλέσουν κραδασμούς στο κόμμα, διαφορετικά δεν θ’ ακούγαμε την “νταηλίδικη εκφραστική συμπεριφορά” του πρ/ργου, ότι “οι μαχητές της Ν.Δ.”, οι “συναγωνιστές”, “εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα