Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ζητούν καταβολή των οφειλομένων μισθών

Την κατεύθυνση της υποβολής αιτήσεων των υγειονομικών σε αναστολή για επιστροφή στη δουλειά, αλλά και την καταβολή των μισθών του συγκεκριμένου διαστήματος, δίνει η ΠΟΕΔΗΝ, μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την απομάκρυνσή τους, «ασχέτως των ενεργειών, στις οποίες προσανατολίζεται το Υπουργείο», όπως αναφέρει.

Ήδη η ΠΟΕΔΗΝ πριν στείλει το κείμενο της αίτησης, από τις 29/11 είχε αναφερθεί στο θέμα της καταβολής μισθών του διαστήματος της αναστολής, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τώρα το συγκεκριμενοποίησε με την προτεινόμενη αίτηση.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε εγκύκλιό της προς τους υγειονομικούς, επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως «Όπως όλοι γνωρίζετε έχει εκδοθεί η υπ’ αρ. 2332/2022 Απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πέτυχε να κριθεί αντισυνταγματικό το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και κατόπιν συνεννοήσεως με την Δικηγόρο μας, κυρία Μαρία Μαγδαλινή Τσίπρα, σας στέλνουμε την αίτηση, που πρέπει να υποβληθεί στα Νοσοκομεία, που εργάζεται καθένας από εσάς. Με την αίτηση ζητάτε την εφαρμογή της αποφάσεως και την καταβολή των οφειλομένων μισθών σας, αφού η απόφαση έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο της αναστολής από 14-4-2022.

Ασχέτως των ενεργειών, στις οποίες προσανατολίζεται το Υπουργείο, η υποβολή της αιτήσεως είναι αναγκαία για την διασφάλιση των δικαιωμάτων σας και για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους να προβούν άμεσα στην υποβολή της λαμβάνοντας το αντίστοιχο πρωτόκολλο».

Η αίτηση αναφέρει σε ένα από τα σημεία της: «Ενόψει όλων των ανωτέρω, στο πλαίσιο του ακυρωτικού αποτελέσματος της υπ’ αριθμ. 2332/2022 Απόφασης του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αιτούμαι την άρση του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων του άρθρου 206 παρ. 6 του ν. 4820/2021 και την καταβολή των αποδοχών της θέσης και της ειδικότητας μου, αναδρομικά από 14-4-2022 (ημερομηνία έκδοσης της ακυρωθείσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας) και την εντεύθεν απασχόλησή μου στη θέση μου.
Αθήνα, 29-11-2022
Ο/Η αιτών/ούσα υπάλληλος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα