Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Οδική ανασφάλεια στο Βαμβακόπουλο

Διαβάσεις, πεζοδρόμια ακόμα και φωτεινούς σηματοδότες ζητούν κάτοικοι του Βαμβακόπουλου για τη συμβολή της λεωφόρου Ν. Καζαντζάκη με τις οδούς Χ. Μπιρμπίλη και Δημοκρατίας.
Aπό το συγκεκριμένο σημείο καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες μαθητές που κινούνται προς το Δημοτικό Σχολείο Βαμβακόπουλου.
Παρότι το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί και πρωτοκολληθεί στο Δήμο Χανίων από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2020 μέχρι στιγμής δεν έχει κάτι ουσιαστικό με αποτέλεσμα να παραμένει ο κίνδυνος για τους διερχόμενους μαθητές.
Χαρακτηριστικά οι διαγραμμίσεις έχουν εξαφανιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου, ενώ η έλλειψη διαβάσεων κάνει πολύ δύσκολη τη μετακίνηση των παιδιών από την περιοχή δυτικά της Λεωφόρου Καζαντζάκη προς το ανατολικό τμήμα του Βαμβακόπουλου όπου υπάρχει το σχολείο.
«Καταγράφεται υπερβολική κίνηση αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων κάθε άλλο παρά προσεκτικοί είναι με αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία των κατοίκων για πιθανότητα ατυχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα αρκετά ατυχήματα, ορισμένα από τα οποία είχαν τραγική κατάληξη. Οι ανησυχίες ενισχύονται κυρίως τις περιόδους που λειτουργούν οι σχολικές μονάδες καθώς πλήθος μαθητών διασχίζει καθημερινά το δρόμο αυτό, γεγονός που επιτείνει τις αντιδράσεις των γονέων» αναφέρετε μεταξύ άλλων σε κείμενο που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βαμβακόπουλου στο Δήμο Χανίων ζητώντας την άμεση εξεύρεση λύσης.  «Πιθανές λύσεις θα μπορούσαν να είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ή πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς επίσης και η κατασκευή πεζοδρομίων και διαβάσεων ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διέλευσης» λένε οι γονείς. Έκτοτε πάντως πέρασαν 9 μήνες χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

 

Στο 2ο επεισόδιο, συζητάμε «Μεσοβδόμαδα» για τις εξελίξεις στην διοίκηση του Δήμου Χανίων και τα πρώτα σενάρια για τους νέους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου… από το παρελθόν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα