Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Οδηγοί σε… απόγνωση λόγω i-Park

minoan lines

Αγανακτισμένος οδηγός που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το νέο ψηφιακό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Χανίων i-Park Chania, έφτασε προχθές στα γραφεία της εφημερίδας.

Οπως μας εξήγησε ο άνθρωπος που είναι αγρότης και είχε έρθει από τα Φαλάσαρνα για δουλειές στο κέντρο της πόλης, όταν πήγε να παρκάρει στον χώρο στάθμευσης στη “Ρεγγίνα, “διαπίστωσε πως το νέο σύστημα δεν είναι και πολύ φιλικό για τους ανθρώπους κάποιας ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα.

Ετσι, αφού δεν κατάλαβε πως λειτουργεί το σύστημα (θα έπρεπε να κατεβάσει στο κινητό του τηλέφωνο μια ειδική εφαρμογή και θα μπορούσε να πληρώσει το ανάλογο τέλος στάθμευσης στις καθορισμένες θέσεις), πήγε στον δήμο Χανίων για να ζητήσει πληροφορίες. Εκεί τον πληροφόρησαν για τις εναλλακτικές αγορές χρόνου ή της πληρωμής με κάρτα σε συγκεκριμένα σημεία.

Ωστόσο ο οδηγός που είχε ήδη αφήσει το αυτοκίνητο του στον χώρο στάθμευσης χωρίς να έχει πληρώσει και κινδύνευε με πρόστιμο, επεσήμανε ότι καλά τα νέα συστήματα, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και διευκόλυνση για τους οδηγούς που δεν γνωρίζουν από ψηφιακά μέσα. «Καλά ο δήμαρχος έχει 10 συμβούλους, κανείς δεν σκέφτηκε κι εμάς τους… ψηφιακά αναλφάβητους για το πώς θα μπορέσουμε να χειριστούμε το νέο σύστημα;” παρατήρησε φανερά εκνευρισμένος ο οδηγός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα