Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα – Σύσκεψη στο υπ. Εργασίας

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, στο πλαίσιο των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ενημερώνει τους πολίτες να παραμένουν σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στη ζέστη.

Οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά́ προβλήματα, όπως η Χρόνια Αποφρακτική́ Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό́ άσθμα, καλό́ θα ήταν να βρίσκονται σε συνεχή́ επαφή́ με τον γιατρό́ τους και να λαμβάνουν την αγωγή́ τους συστηματικά́ σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή́, ο βήχας ή η αποβολή́ πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται στον θεράποντα πνευμονολόγο.

Επιπρόσθετα, η επαρκής ενυδάτωση, η ισορροπημένη και υγιεινή́ διατροφή́, ο ελαφρύς ρουχισμός, καθώς και η αποφυγή́ της άσκησης σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες, αποτελούν τους βασικούς κανόνες για την προστασία του οργανισμού́.

Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας

Αναλυτικές οδηγίες θα εκδοθούν, μέσα στις επόμενες ώρες, για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος καύσωνα όσον αφορά τους εργασιακούς χώρους και την ασφάλεια των εργαζομένων, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ του υπουργού, του αρμόδιου υφυπουργού, Βασίλη Σπανάκη, της Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υπηρεσιακών παραγόντων και της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, οι οδηγίες θα είναι πάρα πολύ αναλυτικές και όλες οι επιχειρήσεις θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν αναλόγως του θερμικού φορτίου που θα έχει η κάθε περιοχή. «Είμαστε από πάνω, θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να είναι ασφαλείς, αλλά και οι επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε: «Με πρωτοβουλία του υπουργού, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, έγινε μία ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και, σε λίγες ώρες, θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων, λόγω του καύσωνα, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες».

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, ο Γενικός Διευθυντής Επιθεώρησης Εργασίας, Χαράλαμπος Βούρτσης, η πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), Ρένα Μπαρδάνη, εκπρόσωποι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα