Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Όχι στο κλείσιμο της Εκκλησιαστικής Σχολής από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων

«Τα δοκιμασμένα και επιτυχημένα ιστορικά σχολεία αναβαθμίζονται αλλά δεν κλείνουν!». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης “Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ”.
Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Κ. Σαπουνάκης, με το Δ.Σ. να παρεμβαίνει με αφορμή «τις διαβουλεύσεις, τις συζητήσεις και τις κινήσεις που διεξάγονται τον καιρό αυτό από την Πολιτεία και την Εκκλησία για το νομοσχέδιο της “αναβάθμισης” των σχολείων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το μέλλον των Εκκλησιαστικών Σχολείων (Εκκλησιαστικών Γυμνασίων, Εκκλησιαστικών Λυκείων και Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές), όπου γίνεται λόγος από το εν λόγω νομοσχέδιο για το κλείσιμο της αιωνόβιας Μάνας μας και Τροφού μας Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, μιας Σχολής και ενός Σχολείου με ιστορία, παράδοση και μεγάλη προσφορά στα γράμματα και στον πολιτισμό, στην Εκκλησία και στο έθνος μας γενικότερα».
Ο Σύνδεσμος «δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αντίθετος προς κάθε μεθόδευση από όπου και αν προέρχεται για το κλείσιμο των ομολογούμενων πετυχημένων αυτών σχολείων».
Γνωστοποιεί δε, «εξ όλης της ψυχής του» και «εξ όλης της ισχύος του» ότι «οι Απανταχού Απόφοιτοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης δεν συμφωνούν και δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο ενός τέτοιου παραγωγικού σχολείου και παρακαλούν τόσο την Πολιτεία όσο και την Εκκλησία να επανεξετάσουν την αναβάθμιση των Εκκλησιαστικών Σχολείων και όχι την κατάργησή των».
Οι απόφοιτοι τονίζουν πως «τέτοια ιστορικά, δοκιμασμένα και επιτυχημένα σχολεία, πολλά προσφέρουν στο σήμερα και το αύριο των αυριανών Εκκλησιαστικών Λειτουργών και η εξαετής Γυμνασιακή και Λυκειακή μόρφωση, σε συνδυασμό με το οικοτροφιακό περιβάλλον πολλά μπορεί να προσφέρει στην Εκκλησιαστική Αγωγή και στην Εκκλησιαστική Μαθητεία των μαθητών των Εκκλησιαστικών Σχολείων μας, δημιουργώντας ανθρώπους, Κληρικούς ή Λαϊκούς με ήθος, μόρφωση και Εκκλησιαστική Αγωγή, πράγματα αναγκαία για το μέλλον της Εκκλησιαστικής Μαθητείας».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες