Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

«Οχι» στην μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου

Απορρίφθηκε για λόγους ιστορικούς η αλλαγή της ονομασίας της οδού Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη από την Επιτροπή Ονοματοδοσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σύμφωνα με πληροφορίες των “Χανιώτικων Νέων”. Υπέρ της αλλαγής της ονοματοδοσίας είχε τοποθετηθεί το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων τον περασμένο Αύγουστο μετά από αίτημα δύο δημοτικών συμβούλων.
Η τριμελής επιτροπή της Αποκεντρωμένης, που κρίνει τη νομιμότητα των αποφάσεων των οργάνων της Αυτοδιοίκησης, συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής στα Χανιά.
Στην επιτροπή είχαν προσφύγει πολιτιστικοί σύλλογοι του Ακρωτηρίου που ζητούσαν να μην μετονομαστεί η οδός Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καθώς έτσι υποβαθμίζονται τα ιστορικά γεγονότα της επανάστασης του Ακρωτηρίου το 1897 που συνέβαλλαν αρχικά στην αυτονομία της Κρήτης και έπειτα στην ένωση με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους πολιτιστικούς φορείς του Ακρωτηρίου, η οδός Ακρωτηρίου πήρε το όνομα της για να τιμηθούν οι ήρωες της επανάστασης του 1897 και πρέπει το όνομα της να διατηρηθεί ως έχει, ενώ το όνομα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μπορεί να δοθεί σε άλλα δρόμο.
Η επιτροπή έκρινε πως η προσφυγή των πολιτιστικών συλλόγων του Ακρωτηρίου έχει ιστορική και νομική βάση έτσι την έκανε δεκτή απορρίπτοντας την αλλαγής του ονόματος της Ακρωτηρίου σε οδός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μετά την απόφαση αυτή η εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων δεν γίνεται δεκτή.
Σημειώνεται ότι η Δημοτική Κοινότητα Χανίων είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία με 9 θετικές ψήφους 2 αρνητικές και ένα «παρών» να αλλάξει όνομα η οδός Ακρωτηρίου στο τμήμα της από την πλατεία Κατσαμπά μέχρι τη διασταύρωση των Κουνουπιδιανών. Η πρόταση είχε υποβληθεί από τους δημοτικούς συμβούλους Γ. Κουκλάκη και Μ. Φραγκάκη, ενώ θετικά είχε τοποθετηθεί και ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας.
Πλέον θα πρέπει να βρεθεί άλλος δρόμος για να δοθεί το όνομα Κων. Μητσοτάκης.

1 Comment

  1. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ????? Η ΟΔΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΔΗΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ .Η ΟΔΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΟΔΗΓΗ ΣΤΗ ΚΙΣΣΑΜΟ.Η Λ ΣΟΥΔΑΣ ΟΔΗΓΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ Η ΟΔΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ.κλπ κλπ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 1.700 ΜΕΤΡΑ…ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΟΔΟΣ ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΕΝΝ.ΤΟ 1934 ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΑΣ……

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες