Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ο ΒΟΑΚ που μας αξίζει

Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία, θα αποτελέσει αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη. Ένα έργο αντάξιο των απαιτήσεων και των προσδοκιών ολάκερης της κοινωνίας του νησιού, καθώς αποτελεί ένα σταθερό αίτημα όλων των Κρητικών εδώ και δεκαετίες.
Μια αναγκαιότητα για έναν τόπο με ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και έντονη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα. Ένα έργο -άλλωστε- που η ίδια η ελληνική πολιτεία το οφείλει σε όλες τις οικογένειες που έχουν θρηνήσει θύματα στην άσφαλτο αυτού του δρόμου, αλλά και σε όλους τους πολίτες που καθημερινά τον χρησιμοποιούν, “θωρακίζοντάς τους” με καλύτερη οδική ασφάλεια.
Ένα από τα εργοτάξια όπου έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, επισκέφτηκε χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Ηράκλειο. Μία επίσκεψη συμβολική, δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός είχε δηλώσει την προτεραιότητα της κυβέρνησής του στην υλοποίηση του εν λόγω έργου.
Και όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά χθες, «πρόκειται για ένα έργο πνοής για την Κρήτη και ένα έργο οδικής ασφαλείας ώστε να θρηνούμε λιγότερες ζωές στην άσφαλτο. Είναι ένα έργο το οποίο σηματοδοτεί το λαμπρό μέλλον που έχει το νησί μας».
Και ποιος δεν συμφωνεί, τελικά, ότι η Κρήτη αξίζει έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αξίζει καλύτερη οδική ασφάλεια, αξίζει το άλμα ανάπτυξης που ο νέος αυτός οδικός άξονας θα φέρει στον τόπο μας;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα