Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Ο θεσμικός ρόλος του ΕΒΕΧ

Για το θέμα του αεροδρομίου Χανίων τοποθετήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης, μετά από μεγάλο διάστημα “σιωπής” για μια… πατάτα που έκαιγε.
Επέλεξε λοιπόν ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου να εξαπολύσει πυρά εναντίον -σχεδόν- όλων. Για «Κασσάνδρες» μίλησε και για «επαναστάτες χωρίς αιτία», “δείχνοντας” όλους όσους ζητούσαν το αυτονόητο: να σταματήσει η υποβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων, να μπουν νέες πτήσεις που να εξυπηρετούν τους επισκέπτες αλλά και νέες εταιρείες που θα δημιουργήσουν ανταγωνισμό και θα μπορούν οι Χανιώτες να ταξιδεύουν με λογικές τιμές.
Στις φωνές αυτές, συμπεριλαμβάνονταν ο αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι του Νομού, αυτοδιοικητικοί, φορείς αλλά και δημοσιογράφοι, όλοι γενικότερα όσοι αντιλήφθηκαν ότι είναι υποχρέωσή τους να υπερασπιστούν τον τόπο και τους πολίτες του. Ολοι όσοι όντως επέδειξαν αντανακλαστικά κι από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκαν τι περίμενε το αεροδρόμιο Χανίων και την τοπική κοινωνία και δεν περίμεναν προς τα πού θα φυσήξει ο άνεμος για να πάρουν θέση.
Η χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΕΒΕΧ, εκτός από χαιρέκακη είναι και άστοχη. Η εταιρεία που ξεκινά πτήσεις για Χανιά, ξεκαθάρισε η ίδια ότι δεν είναι χαμηλού κόστους, άρα κάθε σύγκριση με τη Ryanair δεν έχει κανένα νόημα. Η δεύτερη αστοχία έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Ροκάκης ήταν κι αυτός ανάμεσα στις «Κασσάνδρες» έχοντας συνυπογράψει την επιστολή των φορέων προς τη Fraport.
Αυτό που αξίζει να αναρωτηθεί κανείς, είναι αν όλες αυτές οι «Κασσάνδρες» δεν υπήρχαν, ή ήταν «χειροκροτητές», πώς θα ήταν τα πράγματα στο αεροδρόμιο; Χειρότερα ή καλύτερα;
Εν κατακλείδι, ο θεσμικός ρόλος του προέδρου του ΕΒΕΧ δεν είναι ούτε να κουνά το δάχτυλο, ούτε να κατασκευάζει εχθρούς. Αντίθετα οφείλει να σχεδιάζει, να προτείνει και να υλοποιεί προς όφελος των επιχειρήσεων του τόπου. Του συνόλου των επιχειρήσεων του τόπου, πολλές εκ των οποίων βιώνουν ήδη τις επιπτώσεις της απουσίας των εταιρειών χαμηλού κόστους από το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα