Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Θ. Σταθάκης για την μπάρα στο Λαφονήσι

Ανακοίνωση σχετικά με την τοποθέτηση μπάρας στο Λαφονήσι, εξέδωσε ο Θοδωρής Σταθάκης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ, για την Κίσσαμο».

Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του κ. Σταθάκη «Ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης και η «κλειστή του ομάδα» βρήκε αφορμή, μετά την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος για το Λαφονήσι, να επιτεθεί στην παράταξή μας και σε εμένα προσωπικά, κάνοντας το άσπρο, μαύρο, όπως συνηθίζει. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλω να δώσω μία απάντηση απευθυνόμενος στις Κισσαμίτισσες και στους Κισσαμίτες, που πιστεύω ότι πρέπει, για κάθε θέμα του Δήμου μας, να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα.

Η μείζονα αντιπολίτευση κι εγώ προσωπικά ποτέ δεν είπαμε ότι δεν πρέπει να σταματήσει η ανεξέλεγκτη κάθοδος των αυτοκινήτων προς την παραλία, όπου, ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει κατάλληλος δημόσιος ή δημοτικός χώρος για να τα υποδεχτεί. Αυτό που καταψηφίσαμε ήταν η λανθασμένη προσέγγιση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αποφάσισε μόλις το… 2023 ότι ενδιαφέρεται για το Λαφονήσι, θεωρώντας ότι όλο το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την τοποθέτηση μιας «μπάρας», χωρίς άλλες προβλέψεις.

Εάν είχαμε αντίρρηση με την τοποθέτηση της μπάρας θα προχωρούσαμε σε προσφυγή και η απόφαση θα είχε ακυρωθεί, διότι ο Δήμος Κισσάμου λειτούργησε εκτός αρμοδιότητας και παρανόμως, όπως αποδεικνύεται από την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή είχε περιθώριο τριών ετών για να φέρει ένα ολιστικό σχέδιο προστασίας της προστατευόμενης περιοχής και ορθολογικής διαχείρισης των χιλιάδων επισκεπτών ημερησίως κατά την τουριστική περίοδο, αλλά δεν ήθελε να το κάνει. Το απέφευγε συστηματικά. Το μόνο που «διαλαλούσε» σε όλα τα ΜΜΕ είναι «ότι χρειάζονται πολλά ομπρελοκαθίσματα, γιατί το ζητάνε οι επισκέπτες» (όσοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν επισκεφθεί έστω και μία φορά το Λαφονήσι γελούσαν με αυτές τις δηλώσεις) και επέκρινε αυτούς που εξέφραζαν προβληματισμούς για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι ο Δήμαρχος και η «κλειστή του ομάδα διοίκησης» βλάπτουν με τις αποφάσεις τους το τουριστικό προϊόν της Κισσάμου, των Χανίων και ευρύτερα της Κρήτης. Τους συνιστώ λοιπόν να σταματήσουν να έχουν μοναδική έγνοια την «μπάρα» και να λειτουργούν ως ευκαιριακοί «παρκαδόροι» συμφερόντων, διότι ξεπέρασε κάθε όριο η απραξία και η ανευθυνότητά τους, αναγκάζοντας τους συνδημότες μας να βγουν στους δρόμους ζητώντας τα αυτονόητα: «νερό», «διαρκή και αποτελεσματική καθαριότητα», «άμεση στελέχωση γιατρού για την προστασία και την πρόληψη των επισκεπτών», «να επιτρέπεται η κάθοδος οχημάτων στα οποία επιβαίνουν ΑμεΑ, άνθρωποι με προβλήματα υγείας και όσοι γενικότερα δεν είναι δυνατόν να περπατήσουν κάτω από τον καυτό ήλιο για να απολαύσουν το μπάνιο τους στο Λαφονήσι», καθώς και την «έναρξη μεταφοράς πολιτών από τις θέσεις στάθμευσης προς την παραλία, με λεωφορείο ή άλλο μέσο μεταφοράς».

Ζητούν, δηλαδή, αυτά που ζητήσαμε κι εμείς όταν καταψηφίσαμε την πρόταση για την τοποθέτηση «μπάρας», τονίζοντας ότι απαιτείται ένα γενικότερο σχέδιο και για να προστατεύσουμε την περιοχή, αλλά και για να μη βλάψουμε τελικά τον τόπο μας και τους ανθρώπους που βιοπορίζονται από τον τουρισμό.
Εμείς κύριοι ήμασταν και θα παραμείνουμε για το σύνολο των δημοτών μας, εσείς αποδεικνύεται περίτρανα και καθημερινά για ποιους είστε.

Σταθάκης Θεόδωρος
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ, για την Κίσσαμο»»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα