Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χανίων για τις ΚΥΑ για Φαλάσαρνα – Λαφονήσι και Μπάλο

Την ικανοποίηση του για τις κοινές υπουργικές αποφάσεις που θωρακίζουν περιβαλλοντικά τις περιοχές Φαλάσαρνα, Λαφονήσι και Μπάλο εκφράζει μέσω σχετικής ανακοίνωσης ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χανίων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει «Μετά από 27 χρόνια αδιάλειπτων αγώνων, επιτέλους, οι τρεις προστατευόμενες περιοχές αποκτούν πλέον στοιχειώδη θεσμική θωράκιση.

Το πλαίσιο αυτό ήταν εξαιρετικά απαραίτητο και επείγον καθώς και οι τρεις υπόκεινται σε βάρβαρη εκμετάλλευση και η υποβάθμισή τους ήταν διαρκής. Η αφαίρεση των Γαλάζιων σημαιών από τα Φαλάσαρνα είναι αποτέλεσμα αυτής της υποβάθμισης και της λογικής , όπου οι έμποροι της Φύσης πλασάρουν , ότι «ανάπτυξη» είναι η χυδαία εμπορικοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος με αναπαραγωγή του κακέκτυπου της Μυκόνου.

Η θέσπιση ορίων και κανόνων ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αναγκαία επίσης είναι η εμπέδωση της αρχής, ότι η ανάπτυξη δεν μετριέται πάντα και μόνον με όρους χρημάτων και κυρίως με τα κέρδη των λίγων.

Οι τρεις ΚΥΑ έρχονται να υπηρετήσουν αυτόν το στόχο, ως προσωρινό μέτρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ χαιρετίζει αυτή την εξέλιξη.

Δηλώνει εντούτοις ότι ο αγώνας συνεχίζεται, σε όλα τα επίπεδα, για την οριστική και ασφαλή λύση: Την ολοκλήρωση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) και την υπογραφή των αντίστοιχων Προεδρικών Διαταγμάτων, με παράλληλο αγώνα για επιστροφή της τοπικότητας στις αποφάσεις και στο φορέα διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα