Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ στην 32η Αμφικτιονία

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ συμμετείχε στην Τελετή λήξης της 20ης Λαμπαδηδρομίας στην Κέρκυρα και παράλληλα στις εργασίες της 32ης Αμφικτιονίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α..

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2022 η 32η Αμφικτιονία των Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας όπου τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, του ΣΕΑ Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων «Πανδότης» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Όπως σημειώνεται, στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΕ.Α., Χρήστος Πρωτόπαπας και τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.ΣΕ.Α., ο Παναγιώτης Κατσίβελας, Ιατρός-Παθολόγος, Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), ο Δρ Λεωνίδας Ρουμπάτης, Διοικητής Γ.Ν. Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη» και Πρόεδρος Συλλόγου θαλασσαιμίας Ηπείρου, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, διευθυντές και διευθύντριες Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, βιοπαθολόγοι, αιματολόγοι και εκπρόσωποι φορέων και των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών απ΄ όλη την Ελλάδα.

Το Ρέθυμνο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», Νικόλαος Κουλεντάκης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Μαυρογιαννάκης, η Γραμματέας, Δέσποινα Μαυράκη και μέλη του συλλόγου, η Ελένη Τζωρτζινάκη και η Νικολέτα Γκολφινοπούλου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναφέρθηκε «η ανάγκη της προσφοράς του αίματος να γίνεται από Εθελοντές μη Αμειβόμενους Αιμοδότες. Απαραίτητο είναι να ενισχυθεί η αιμοδοτική συμπεριφορά αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αιμοδοσία είναι η ύψιστη προσφορά αγάπης και αλληλεγγύη και η μόνη πηγή για τον πάσχοντα είναι ο άνθρωπος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα