Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Ο Σύλλογος Γονέων του 11ου Δημοτικού για την απόφαση της Α’ βθμιας Επιτροπής

Την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων σχετικά με το “Κύτταρο Χαλέπας”.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «Σε πρόσφατη (1-6-2017) διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Δημοτικού Σχολείου και 11ου και 27ου Νηπιαγωγείου Χανίων, συζητήθηκε η άρνηση της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής να λειτουργήσουν, πιλοτικά αυτό το καλοκαίρι, στα τρία δημοτικά σχολεία της Χαλέπας (9 ο, 10 ο και 11ο), δύο τμήματα δημιουργικής απασχόλησης 300 μαθητών της περιοχής, σύμφωνα με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που πρότεινε ο Σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας», που αποτελεί συντονιστικό όργανο των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων της Χαλέπας και διοικείται από μέλη των συλλόγων μας. Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
• Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδικαιολόγητη και προσχηματική απόρριψη της πρότασης από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων.
• Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ενεργά, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων του 9ου και του 10ου, την εφαρμογή προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως προβλέπει το καταστατικό μας, που θα δώσουν διέξοδο σε πολλούς μαθητές και θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους γονείς της Χαλέπας.
• Διεκδικούμε το Άνοιγμα των σχολείων για να καλύπτουν ανάγκες της κοινωνίας, σαν χώροι που ανήκουν στην ίδια την κοινωνία και δικαιούται να τους χρησιμοποιεί τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο, με δράσεις και πρωτοβουλίες που την κύρια ευθύνη εφαρμογής τους θα έχουν τα μέλη της σχολικής κοινότητας, σε συνεργασία με την Πολιτεία, τον Δήμο, αρμόδιους φορείς και επιστήμονες.
• Δηλώνουμε ότι η εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων σε περιόδους μη τυπικής λειτουργίας του σχολείου, έχει ως απαράβατο όρο τον πλήρη σεβασμό του υφιστάμενου χρόνου εργασίας των εκπαιδευτικών. Με αυτή την προϋπόθεση, που άλλωστε είναι προς όφελος των παιδιών μας, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την πρόταση.
• Καλούμε την Ένωση Γονέων να στηρίξει προς πάσα κατεύθυνση την προσπάθειά μας.
• Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων στα Χανιά να πάρουν θέση αναφορικά με το δικαίωμα κάθε συλλόγου να υλοποιεί δωρεάν προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων τους στους χώρους του σχολείου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα