Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για το “Κύτταρο Χαλέπας”

Την έντονη διαμαρτυρία του αλλά και την συμπαράσταση του στο “Κύτταρο” Χαλέπας εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και 10ου Νηπιαγωγείου Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονένω και Κηδεμόνων αναφέρει

 

«1. Eγκρίνουμε το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης την εκπόνηση του οποίου αναθέσαμε από κοινού με τους συλλόγους Γονέων των 9ου και 11ου Δημ. Σχολείων στο Κύτταρο Χαλέπας ώστε να λειτουργήσει πιλοτικά για το καλοκαίρι 2017 στον χώρο του σχολείου μας.

2. Ως Σύλλογος Γονέων να χρησιμοποιούμε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ τον σχολικό χώρο τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο για μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες που προβλέπονται από το εγκεκριμένο καταστατικό του συλλόγου.

3. Διαμαρτυρόμαστε έντονα στην Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στον πρόεδρο της, για την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στα μέλη του Κυττάρου και του σχολείου μας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου.

4. Διαμαρτυρόμαστε έντονα ενάντια στην απόφαση της σχολικής επιτροπής που χωρίς να λάβει υπ’ όψη της την ανάγκη των γονέων της Χαλέπας για δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας απέρριψαν την πρότασή για το καλοκαιρινό πρόγραμμα που κατέθεσε το Κύτταρο Χαλέπας κατ’ εντολή δική μας και των συλλόγων γονέων του 9ου και του 11ου

5. Επιστρέφουμε ως προσβλητική και απαράδεκτη την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων προς το Κύτταρο άρα και προς όλους εμάς τους γονείς του 10ου δημοτικού σχολείου, αφού το Κύτταρο αποτελεί το συντονιστικό όργανο των συλλόγων γονέων όλων των σχολείων της Χαλέπας και διοικείται από μέλη του Συλλόγου μας.

6. Καλούμε προσωπικά κάθε γονέα του συλλόγου μας να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την σχολική επιτροπή και τον προεδρό της κο. Βλαζάκη για την ανάλγητη απόφαση του οργάνου αλλά και για την συμπεριφορά τους.

7. Καλούμε την Ένωση Γονέων να πάρει ρητή και κατηγορηματική θέση τόσο ως προς την απόφαση της σχολικής επιτροπής όσο και ως προς τις ανακοινώσεις των ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων και της ΕΛΜΕ.

8. Καλούμε όλους τους συλλόγους Γονέων των σχολείων των Χανίων να πάρουν θέση όσον αφορά στο δικαίωμα κάθε συλλόγου να υλοποιεί δωρεάν προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων τους στους χώρους του σχολείου»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα