Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και την θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δράσεις για την προστασία του τονίζει σε γραπτό μήνυμά του με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Αναλυτικά το σχετικό μήνυμα αναφέρει «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ πριν από 50 χρόνια έχει πολλά μηνύματα να εκπέμψει και φέτος για να ευαισθητοποιήσει τους λαούς, τους πολίτες του κόσμου για την προστασία και το μέλλον του πλανήτη μας.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι αφιερωμένο στην μάχη για τη Μείωσή της Μόλυνσης από το Πλαστικό με το σύνθημα #BeatPlasticPollution, που δυστυχώς επιτρέψαμε να χρησιμοποιηθεί αλόγιστα, με σοβαρές βλαπτικές συνέπειες για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, και η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει πολύ ουσιαστική σημασία και πρέπει να τύχει ανάλογης προσοχής και συμμετοχής από όλους για να Νικήσουμε τη Ρύπανση από τα Πλαστικά.

Είναι σημαντικό, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πλέον λόγο σε όλες τις προσπάθειες και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ήδη έχουν πάρει σάρκα και οστά αρκετές σημαντικές και σωτήριες για το περιβάλλον πρωτοβουλίες, με στόχο την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και με αιχμή τον περιορισμό της ρύπανσης από το πλαστικό.

Οφείλουμε να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας για να πετύχουμε την οριστική νίκη κατά του πλαστικού και την Ολοκληρωμένη Μετάβαση σε μια Κυκλική Οικονομία.

Μόνο έτσι θα βελτιωθεί ουσιαστικά το Περιβάλλον, θα προστατευθεί το Οικοσύστημα και θα επιβραδυνθεί η Κλιματική Κρίση που σήμερα έχει λάβει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα