Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Ο περιφερειακός και το κυκλοφοριακό του Πλατανιά

Περισσότερα από 20 χρόνια ο γράφων όπως και το σύνολο της κοινωνίας ακούει σχέδια, ανακοινώσεις, προτάσεις, θετικές και αρνητικές απόψεις αναφορικά με τη χάραξη ενός νέου περιφερειακού δρόμου που θα παρακάμπτει το ιστορικό κέντρο του Πλατανιά. Ο νέος δρόμος θα αποσυμφορήσει την παλιά εθνική οδό -λένε όσοι υποστηρίζουν την κατασκευή του- που ειδικά τους θερινούς μήνες “στενάζει” και θα ανακουφίσει τους οδηγούς που κινούνται σε αυτή.

Όμως έχουν βάση τέτοιες σκέψεις και ιδέες αν δεν έχει προηγηθεί συγκοινωνιακή μελέτη, αν δεν έχει γίνει καταγραφή της κίνησης, τις ημέρες και τις ώρες αιχμής; Έχει εξασφαλιστεί ότι υπάρχουν οι ελεύθεροι χώροι μέσα στον οικισμό του Πλατανιά όπου θα σχεδιαστεί, θα χαραχτεί και θα κατασκευαστεί η περιφερειακή οδός; Γιατί αν κρίνουμε από τη ανεξέλεγκτη δόμηση που επικρατούσε για χρόνια και σε αυτήν την περιοχή, ο νέος παρακαμπτήριος θα πρέπει να περνάει υπόγεια ή υπέργεια πάνω από ξενοδοχεία και λοιπές επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Πλατανιά φαίνεται μέσα από τη συμμετοχή του σε μια σειρά από δράσεις να εξετάζει σοβαρά το θέμα, μένει να δούμε αν θα μείνει στην εξέταση, θα προχωρήσει σοβαρά το σχέδιο ή θα το απορρίψει…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα