Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Ο Ο.Α.Κ. οι προθέσεις και οι προϋποθέσεις

Το ενδεχόμενο να ιδρυθεί ένας ακόμη «αναπτυξιακός οργανισμός» στην Κρήτη είναι ανοιχτό, με πρωτοβουλία αυτή τη φορά του Δήμου Χανίων, ο οποίος περιμένει σχετική γνωμοδότηση από μελετητική εταιρεία στο Ηράκλειο.

Κατά πως δηλώνει σήμερα στα “Χ.ν.” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αν και εφόσον κριθεί βιώσιμο το σχέδιο αυτό, θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

“Ψάχνεται” λοιπόν ο Δήμος, να δει αν και κατά πόσον τον συμφέρει μια τέτοια επιλογή, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι κάτι τέτοιο δεν θα θίξει τον ρόλο και την υπόσταση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ).

Με αντίστοιχα επιχειρήματα άλλωστε, επιχείρησε και η Περιφέρεια Κρήτης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ίδρυση αντίστοιχου Οργανισμού. Κι όποιον έπεισε, έπεισε…

Στο ζήτημα λοιπόν του Ο.Α.Κ., έχουμε διαβεβαιώσεις για τις προθέσεις, αλλά κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τις προϋποθέσεις.

Κι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθεί το έργο του Ο.Α.Κ. είναι αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχοι του νομού να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο έμπρακτα και πειστικά από την κυβέρνηση.

Στα “κάγκελα” θα έπρεπε άπαντες να έχουν βγει, πιέζοντας για την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων. Να έχουν ξεσηκώσει τους τέσσερις βουλευτές του νομού και όλοι να δουλεύουν για αυτό τον κοινό σκοπό.

Αντιθέτως, διαβάζουμε ευχολόγια και βλέπουμε κινήσεις που -ηθελημένα ή μη- σκάβουν… τον λάκκο ενός Οργανισμού που πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος φορέας στην Κρήτη, άντεξε, εξελίχθηκε, παρήγαγε σημαντικό έργο και τώρα που μπορεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, βλέπει να του τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια.

Το πρόβλημα είναι ενώπιον όλων αλλά μόνο του δεν θα λυθεί. Ποιος και πότε θα νοιαστεί;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες